محصولات زیر را با قیمت مناسب خرید کنید..

ویترین مغازه
ویترین مغازه
تاب ریلکسی
تاب ریلکسی
لباس مجلسی
لباس مجلسی
خرید کاغذ a4
انواع کاغذ
پرده تور
پرده
پارچه مبل
پارچه مبلی

استان همدان 

استان همدان منطقه ای است کوهستانی با وسعت ۱۴۹۳۱۹ کیلومتر مربع که کوه‌های این استان در بیشتر ایام سال پوشیده از برف و یخ است و به همین دلیل آب و هوای آن در زمستان‌ها سرد و پر برف و باران و در تابستان ها معتدل می‌باشد. مرکز استان همدان، شهر همدان است که در دامنه کوه الوند واقع شده و در میان شهرهای باستانی ایران از مقام تاریخی مهمی برخوردار می باشد. برخی از باستان شناسان قدمت این شهر را به ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز می گردانند و برخی از آنان نیز معتقدند که شهر همدان در هزاره سوم پیش از میلاد بنیان نهاده شده است.

جاهای دیدنی همدان

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

آثار دیدنی و توریستی شهرهای استان همدان 

اسدآباد : پل تاریخی خسرو آباد، مسجد جامع اسدآباد، کتیبه تاریخی آقاجان بلاغی ، حمام گلستان ، تالاب پیرسلیمان ، تالاب در بند ، کتیبه یادبود سید جلال الدین اسدآبادی .
تویسرکان : هفت چنار ، پیر کمربسته تویسرکان ، آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی ، کاروانسرای شاه عباسی فرسفج چی ، قلعه تاریخی اشتران ، قلعه‌ دختر ، بازار قدیمی تویسرکان ، مسجد جامع تویسرکان ، گنبد و مقبره حیقوق نبی ، مدرسه شیخ علی خان زنگنه ، شاهزاده ناصر .
رزن : امامزاده اظهر بن علی .
کبودر آهنگ : غار علیصدر ، پل کوریجان ، کاروانسرای یارم قیه .
ملایر : آتشکده و قلعه باستانی نوشیجان ، تپه تاریخی گوراب یا جوراب ، برج تاریخی ثامن ، یخچال طبیعی میرفتاح ، بازار قدیمی ملایر ، خانه قدیمی لطفعلی خان .
نهاوند : سراب گیان ، تپه باستانی گیان ، حمام حاج آقا تراب ، مسجد جامع نهاوند ، لاله زار های روستای قلعه قباد ، سراب گاماسیاب ، تالاب آق گل ، سراب فارسیان ، مقبره بابا پیره 


جاهای دیدنی ملایر

این شهر در ۷۰کیلومتری جنوب شرقی همدان واقع شده است.ملایر بعد از همدان پرجمعیت ترین شهر این استان محسوب میشود.آب و‌هوای این شهر معتدل کوهستانی میباشد و۱۷۲۵متر از سطح دریا ارتفاع دارد. جمعیت این شهر ۱۷۰۲۳۷ نفر میباشد و مساحت آن۳۴۱۰ کیلومتر مربع است.

جاهای دیدنی ملایر

ملایر بزرگترین تولید کننده و صادر کننده مبل در ایران  به شمار میرود این شهر بعنوان شهر مبل و منبت جز شهرهای صنایع دستی کشور قرار گرفته است و همچنین بعنوان شهر جهانی انگور به ثبت رسیده است.

آتشکده و قلعه نوشیجان

این آتشکده بعنوان قدیمی ترین نیایشگاه خشتی ایران شناخته میشود که یادگار دوران مادها میباشد. این بنا در ۲۰کیلومتری شمال غرب ملایر بر روی یک تپه به ارتفاع ۳۷متر واقع شده است.

آتشکده و قلعه نوشیجان

جاهای دیدنی ملایر


تپه گوراب (جوراب)

دژ گوراب قدمتی ۴هزار ساله دارد و در روستای گوراب یا جوراب قرار گرفته است.

علت نامگذاری این شهر این بود که در دوران قدیم همه آبهای جمع شده در مناطق اطراف بعد از باران در آنجا جاری میشد و در زمین نفوذ میکرد به همین علت این منطقه را گوراب نامیدند و بعد بخاطر حمله اعراب نامش به جوراب تغییر یافت.

تپه گوراب

جاهای دیدنی همدان


برج تاریخی سامن

برج خانقلی در شهر سامن واقع در شهرستان ملایر در محله چاله خانقلی قرار دارد .این بنا مربوط به دوره خانقلی میشود و حدود ۷۰۰سال قدمت دارد.این برج ۴طبقه یکی از برجهای دفاعی شهر سامن بوده است که طبقه بالای آن در زمان جنگ جهانی اول ویران شد‌.

برج تاریخی سامن

جاهای دیدنی ملایر


یخچال طبیعی میرفتاح

 این یخچال در دوره قاجار ساخته شد و بانی این اثر میرفتاح میباشد.این بنا گنبدی شکل بوده و دارای ۱۲متر ارتفاع میباشد.این بنا۲درب ورودی دارید که یکی مختص رفت و آمد و دیگری برای تخیله یخ بوده است.این اثر در تاریخ ۱۳۹۸/۱/۱۲به دلیل بارشهای زیاد تخریب شد.

یخچال طبیعی میرفتاح

جاهای دیدنی ملایر


بازار قدیمی ملایر

این بازار در زمان شیخ علی میرزا شیخ الملوک و محمد علی میرزا دولت شاه فرزندان فتحلی شاه ساخته شد. بازار ملایر مشتمل بر یک بازار اصلی٬ دو بازار فرعی ٬ تعدادی سرا و منازل مسکونی در اطرافش میباشد. از مهمترین قسمتهای این بازار می توان به سرای خان و لحاف دوزها اشاره کرد. ورودی این بازار در خیابان بروجردی قرار گرفته است.


خانه لطفعلی خان

این خانه ۱۵۰سال قدمت دارد و‌در دوره قاجار ساخته شده است.بانی و مالک این بنا فردی به نام محسن مصدقی (مصدق الممالک)بوده است. این بنای دو طبقه متشکل از سه قسمت حسینیه ،اندرونی و اصطبل بوده که در حال حاضر فقط بخش حسینیه باقی مانده است. بعدها این حسینیه توسط مرتضی خان لطفعلیان خریداری شد که پس از انجام تغییراتی این حسینیه را به خانه تبدیل کرد.

 ساختمان در سال ۱۳۸۳تبدیل به موزه فرهنگ و تاریخ این شهر انتخاب گردید. همچنین در اسفند ۱۳۸۰به ثبت ملی رسیده است.

خانه لطفعلی خان ملایر

جاهای دیدنی ملایر



جاهای دیدنی رزن

 یک شهر در شمالی ترین نقطه استان همدان میباشد و دارای اب و هوای نسبتا سرد است و تابستان از آب و هوای معتدل برخوردار است. اطراف این شهر را رشته کوههای زاگرس فرا گرفته.این شهر دارای  ۱۵۱۸۷نفر جمعیت میباشد و ۲۷۲۹کیلومترمربع مساحت میباشد. زیان مردم این شهر  ترکی و فارسی است.

امامزاده اظهربن علی

این امامزاده در ۵کیلومتری شرق شهر رزن قرار گرفته است ومربوط به دوره ایلخانان میباشد. بنای این امامزاده به شکل استوانه و گنبد مخروطی شکل دارد و ارتفاع این بنا۲۰متر است.

امامزاده اظهربن علی

جاهای دیدنی رزن



جاهای دیدنی اسدآباد

یک شهرستان در استان همدان می باشد که دارای ۱۳۹۵ کیلومتر مربع مساحت و ۱۰۷۰۰۶ نفر جمعیت می باشد .این شهرستان دارای آب و هوای نیمه خشک و سرد می‌باشد و سالیانه حدود ۴۴۰ میلی‌متر بارندگی دارد. اسدآباد دارای ۹۹ روستا، ۶ دهستان و دو بخش مرکزی و پیر سلمان می باشد. مردم این شهرستان به زبان‌های فارسی، کردی و ترکی صحبت می کنند.جاهای دیدنی اسدآباد


پل خسرو آباد

این پل بر روی رودخانه قره چای ساخته شده و قدمت آن به دوران صفویه برمی‌گردد. در اطراف این پل چهار چشمه قرار دارد که شامل دو چشمه اصلی و دو چشمه در طرفین این چشم های اصلی می باشد. این بنای تاریخی و زیبا در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ در آثار ملی ثبت گردید.

پل خسرو آباد

جاهای دیدنی اسدآباد


مسجد جامع اسدآباد

مسجد جامع یا مسجد سلطانی یکی از مساجد کهن این شهر می باشد که در اوایل انقلاب بازسازی شده است در این مسجد تعدادی سنگ نوشته قدیمی وجود دارد که مربوط به دوران صفویه می شود.

مسجد جامع اسدآباد

جاهای دیدنی اسدآباد


کتیبه آقاجان بلاغی

این کتیبه به روی یک سد قرار دارد که این سد بر روی رودخانه دربند رود  واقع شده است. متنی که به روی این کتیبه نوشته شده است قطعه شعری به خط ثلث میباشد. این بنا در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان اسدآباد قرار گرفته است.

کتیبه آقاجان بلاغی

جاهای دیدنی اسدآباد


حمام گلستان

در محله قدیمی به نام درب کاروانسرا قرار دارد که به نام‌های دیگری همچون حمام خان و حمام قدیمی بازار شناخته می‌شود .از مصالح به کار رفته در این حمام می‌توان به آجر، ملات گچ، سنگ مرمر و سنگ لاشه نیز اشاره کرد .

حمام گلستان

جاهای دیدنی اسدآباد


تالاب پیرسلمان

این تالاب در کنار امام‌زاده سلمان قرار گرفته و در ۱۵ کیلومتری غرب شهر اسدآباد واقع شده است و بیش از یک هکتار مساحت دارد. تالاب پیر سلمان یکی از بزرگترین تالاب های همدان به شمار می‌رود که در فصول مهاجرت تعداد زیادی از پرندگان مهاجر به این تالاب می‌آیند. فصل بهار یکی از بهترین مواقع برای دیدن این تالاب می باشد.

تالاب پیر سلمان

جاهای دیدنی اسدآباد


بنای تاریخی سید جلال الدین اسدآبادی

این بنا در مجتمع فرهنگی سید جمال در محله سیدان واقع شده است و مربوط به دوره معاصر می‌شود .روی این بنا لوح فلزی نصب شده است که سال تولد و وفات و همچنین چکیده ای از زندگینامه ایشان را به خط نستعلیق نوشته اند.

بنای تاریخی سید جلال الدین اسدآبادی

جاهای دیدنی اسدآباد



جاهای دیدنی تویسرکان

 این شهر یکی از شهرهای استان همدان واقع در جنوب کوه الوند می باشد که به خاطر درخت های گردوی زیادی که دارد معروف می باشد. تویسرکان دارای۵۰۴۵۵ نفر جمعیت و هزار و ۵۵۶ کیلومتر مربع مساحت می باشد. زبان اکثر مردم این شهر لری می باشد اما اقلیت‌های دیگری همچون ترک، کرد و لک در این شهر زندگی می‌کنند.

جاهای دیدنی تویسرکان

چنارهای کمربسته

این اثر دارای ۶چنار به ارتفاع حدود ۴۰ متر می باشد که از قدیمی ترین درختان ایران به شمار می رود. این پارک واقع در سه کیلومتری تویسرکان می باشد و در یک دره بسیار زیبا و باصفا قرار گرفته است.

چنارهای کمر بسته تویسرکان

جاهای دیدنی تویسرکان


آرامگاه میرزا رضی آرتیمانی

میرزا رضی آرتیمانی شاعر و عارف مشهور در دوره صفویه می باشد که در روستای آرتیمان چشم به جهان گشود. این آرامگاه در شمال شرقی تویسرکان و روستای آرتیمان به روی تپه  ای قرار گرفته است. ورودی‌های این مقبره در چهار ضلع طاقی شکل می باشد و سنگ قبری از جنس سنگ خارا در این بنا قرار دارد.

آرامگاه میرزا رضی آرتیمانی

جاهای دیدنی اسدآباد


کاروانسرای شاه عباس فرسفج

این کاروانسرا در ۲۳ کیلومتری تویسرکان قرار گرفته و یک چشمه بسیار گوارا در میان این کاروانسرا وجود دارد. این کاروانسرا دارای ۴ هزار مترمربع مساحت باشد و در دوره شاه عباس صفوی ساخته شده است.

کاروانسرای شاه عباس فرسفج

جاهای دیدنی اسدآباد


بازار قدیمی تویسرکان

این بازار در دوره صفویه ساخته شده و در دوره قاجار بازسازی شده است. این بازار سرپوشیده شامل چهار راسته فرعی و یک راسته اصلی میباشد هر قسمت از این بازار مربوط به یک صنف می‌شود و مهمترین قسمت آن بازار قیصریه است.

بازار تویسرکان

جاهای دیدنی اسدآباد


قلعه تاریخی اشتران

این قلعه با نام قلعه اردلان هم شناخته می شود و دوره ساخت آن به زمان قاجار برمی‌گردد.این قلعه در روستای اشتران واقع شده و در تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

قلعه تاریخی اشتران

جاهای دیدنی اسدآباد


گنبد و مقبره حیقوق نبی

این بنا مربوط به دوره سلجوقیان می شود و نمای آن به صورت یک هشت ضلعی میباشد که یک سقف مخروطی شکل دارد .این بنا  زیارتگاه یهودیان به شمار می‌رود و در خیابان شهید اشرفی اصفهانی_ بلوار حیقوق نبی قرار گرفته است.

مقبره حیقوق نبی

جاهای دیدنی اسدآباد


مدرسه شیخ علی خان زنگنه

به دستور شاه سلیمان صفوی و در دوران صفویه ساخته شده است. این مدرسه دارای مسجدی است که در قسمت جنوبی آن واقع شده است. این بنای تاریخی واقع در خیابان جولقان _جنب بازار می باشد و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ به ثبت ملی رسیده است.

مدرسه شیخ علی خان زنگنه

جاهای دیدنی اسدآباد


امامزاده ناصر

این زیارتگاه در ۱۰ کیلومتری تویسرکان _دهستان کرزان رود،نزدیک روستای زیوج، بر فراز یک تپه قرار گرفته است و دارای ۳۰۰ مترمربع مساحت باشد. همچنین این بنا در سال ۱۳۶۹ مرمت شده است.

امامزاده ناصر

جاهای دیدنی اسدآباد



جاهای دیدنی کبودرآهنگ

این شهر در شمال غربی استان همدان قرار دارد. دارای ۵۰۱۳۶نفر جمعیت میباشد و ۳۱۶۵کیلومترمربع مساحت دارد. مردم این شهر بیشتر به زبان ترکی آذربایجانی سخن میگویند البته زبان عده ی کمی هم کردی و فارسی میباشد. نام این شهر برگرفته از دو کلمه «کبود»:رنگ  آبی و «راهنگ»:رودخانه میباشد.

جاهای دیدنی کبودرآهنگ

جاهای دیدنی کبودرآهنگ


غار علیصدر

این غار از معدود غارهای آبی جهان به شمار می رود که دارای ۱۱کیلومتر طول میباشد که البته ۳کیلومتر از آن کشف شده است. درون این غار مسیرهای پیچ در پیچی وجود دارد که می توان با قایق از آنها گذشت. این غار ۱۹۸۰متر از سطح دریا ارتفاع دارد و سنگهای آن مربوط به دوره ژوراسیک میشود. این غار بیست و سومین اثر طبیعی ملی است که در۱۳۸۷/۱۰/۱۵در میراث طبیعی ایران ثبت شد.

غار علیصدر

جاهای دیدنی کبودرآهنگ


پل کوریجان

این پل به روی رودخانه قره چای قرار دارد و دارای ۵دهانه بزرگ و ۴دهانه کوچک می باشد.این بنا در دوره صفویه ساخته شده و در دوره قاجار به مرمت رسیده است. پل تاریخی کوریجان در ۲۲کیلومتری شمال همدان و در سمت چپ جاده همدان_تهران قرارگرفته است.هم اکنون این پل محل تردد اهالی روستا میباشد.

پل کوریجان

جاهای دیدنی کبودرآهنگ



جاهای دیدنی نهاوند

شهری است در جنوب غربی استان همدان که ۷۶۱۶۲نفر جمعیت و ۱۵۳۵کیلومترمربع مساحت دارد. اکثر مردم این شهر لر و لک میباشند و عده ی بسیار کمی فارس میباشند. این شهر دارای اب و هدای مطلوب است و میانگین سالانه دما حدودا ۱۲/۷+درجه سانتی گراد میباشد. گرمترین ماه سال تیرماه با دمای۲۵/۶+ درجه سانتیگراد و سردترین ماه سال دی ماه ۵- درجه سانتیگراد می باشد. این شهر بعد از همدان و ملایر سومین شهر بزرگ این استان می باشد.

جاهای دیدنی نهاوند

سراب گیان

 این سراب در ۱۸کیلومتری جنوب غربی نهاوند و در شمال شهر گیان قرار دارد. گیان در زبان کردی به معنی جان میباشد و بخاطر زیبایی و سرسبزی این منطقه را سراب جان یا سراب گیان می نامند. این سراب از جنوب به کوه های گرین و از غرب به دو روستای مظفر اباد و میهن اباد منتهی میشود. در این منطقه درختان زیادی از جمله درختهای چنار وجود دارد. همچنین سراب گیان در تاریخ۱۳۸۷/۱۲/۲۶بعنوان سی و یکمین اثر طبیعی ملی در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت گردید.

جاهای دیدنی نهاوند


تپه باستانی گیان

تپه گیان در ۱۹کیلومتری جنوب غرب نهاوند قرار دارد و با سراب گیان ۲کیلومتر فاصله دارد. مورخان براین باورند که این تپه حدود ۶هزار سال قدمت دارد و مردمانی با تمدن شبیه به تمدن میانرودان در این تپه زندگی میکردند.

کاوش هایی توسط مورخین در این تپه انجام شد که در سال ۱۳۱۰نتیجه ان  در کتاب «کاوش در تپه گیان نهاوند » ثبت گردید. ظروف و اثار مختلفی در این تپه کشف شده که هم اکنون در موزه هایی همچون لوور و ایران باستان نگهداری میشود.

جاهای دیدنی نهاوند


حمام حاج اقا تراب

این حمام در سال ۱۳۲۰و در زمان قاجار ساخته شد و به نام حمام دوقلو شهرت دارد.علت این نامگذاری وجود ۲قسمت یعنی حمام سرد و حمام گرم میباشد. این حمام از ۳قسمت بینه،میاندر و گرماخانه تشکیل شده است که این ۳قسمت از طریق راهروهایی از هم جدا میشوند. حمام حاج اقا تراب در محله ی علی آباد، روبری مسجد حاج اقا تراب واقع شده است.

حمام حاج اقا تراب

جاهای دیدنی نهاوند


مسجد جامع نهاوند

بنای این مسجد مربوط به دوره سلجوقیان میشود و در شمال میدان قیصریه نهاوند و به روی یک تپه قرار گرفته است .این مسجد ۳در ورودی دارد که یکی در بازار قدیمی این شهر و دو در دیگر در حیاط مسجد قرار دارد. تنها یادگار به یاد مانده از دوران سلجوقیان در این مسجد یک کتیبه سنگی کوچک است که اطراف آن با خط کوفی جملات «لا اله الی الله» و «محمد رسول الله» نوشته شده است.

مسجد جامع نهاوند

جاهای دیدنی نهاوند


سراب گاماسیاب

منشا آب این سراب یخچال طبیعی میباشد و از دره های شمالی گوه گرین سرچشمه میگیرد. میزان آبدهی این سراب ۵مترمکعب در ثانیه میباشد که رقمی قابل توجه است و نشان از پر آب بودن سراب گاماسیاب میباشد. آب این سراب به سمت رودخانه  گاماسیاب جاری شده و پس از عبور از روستاها و باغات این شهر به شهر صحنه در استان کرمانشاه میرود. این رود در کرمانشاه با نام قره سو،در لرستان سیمره و در خوزستان کرخه نامیده میشود و در نهایت به خلیج فارس میرسد. اطراف این سراب جنگل کاری شده و‌ پر از درختان سرسبز و زیبا میباشد.

سراب گاماسیاب

جاهای دیدنی نهاوند

از این رود برای مشاغلی همچون پرورش ماهی و تولید برق در نیروگاه های برق آبی استفاده میشود. این منطقه گردشگران زیادی را به خود جذب کرده و در ۱۳۸۷/۱۲/۲۶بعنوان سی و دومین اثر طبیعی در لیست میراث طبیعی قرار گرفته است.


روستای قلعه قباد

این روستا در شهرستان نهاوند و در دهستان گاماسیاب قرار گرفته و رودخانه گاماسیاب از میان این روستا عبور میکند. جمعیت این روستا ۱۰۲۶نفر میباشد. نام این روستا برگرفته از نام قباد ساسانی،بیستمین پادشاه ساسانی میباشد که در ایران ۲بار به پادشاهی رسید. اکثر جمعیت این روستا باهم فامیل هستند و به زبان لری صحبت میکنند. شغل مردم این روستا  کشاورزی و باغداری میباشد.

روستای قلعه قباد

جاهای دیدنی نهاوند


آرامگاه باباپیره

این آرامگاه محل دفن یکی از سرداران عرب به نام «نعمان بن مقرن» میباشد که در زمان جنگ نهاوند در سال ۲۱هجری کشته شد و امروزه  مردم این شهر آن را مقبره بابا پیره یا به گویش محلی«بوَه پیره»می نامند. محل قرارگیری این آرامگاه در دهستان قشلاق،جاده نهاوند_کرمانشاه می باشد. همچنین این بنا در ۱۳۸۰/۱۲/۲۵به ثبت ملی رسیده است.

آرامگاه باباپیره

جاهای دیدنی نهاوند


سراب فارسبان

این سراب در ۳۲کیلومتری جنوب غرب نهاوند،انتهای روستای کمالوند،ورودی روستای دولت آباد واقع شده است. سراب فارسبان دارای درختان زیادی میباشد که مهمترین آنها یک درخت گردو با عمر ۶۰۰سال میباشد. ارتفاع این درخت بیش از ۶۰متر و قطری حدود ۵متر دارد و شعاعی ک شاخه های این درخت ایجاد میکند نزدیک به ۷۰۰متر می باشد.

سراب فارسبان

جاهای دیدنی نهاوند

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

جاهای دیدنی همدان

موزه تاریخی طبیعی همدان ، مجتمع تفریحی سیاحتی عباس آباد ، سد اکباتان ، کتیبه‌های گنجنامه ، آبشار گنج‌نامه ، آرامگاه و موزه بوعلی‌سینا ، بنای یادبود و آرامگاه باباطاهر ، مقبره استر و مردخای ، گنبد علویان ، مجسمه شیر سنگی ، برج قربان ، میدان تاریخی امام خمینی ، بازار همدان ، کاروانسرای گلشن ، مسجد جامع شاهزاده حسین ، تپه باستانی هگمتانه در تپه باستانی مصلی ، پیست اسکی الوند

جاهای دیدنی همدان

جاهای دیدنی همدان

موزه طبیعی همدان

این موزه در سال ۱۳۵۱راه اندازی شد و هم اکنون در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا قرار دارد. موزه طبیعی همدان از ۶ قسمت مختلف تشکیل شده که گونه های مختلفی همچون :صدفها،مرجانها،پستانداران،پرندگان،خزندگان،آبزیان و سنگها در آن نگهداری میشود. این موزه توسط استاد جعفر محمدعلی زاده ساخته شد و در انتهای خیابان چهارباغ آزادگان واقع شده است.

موزه طبیعی همدان

جاهای دیدنی همدان


بازار همدان

این بازار یادگار به جا مانده از دوران قاجار و پهلوی می باشد که شامل ۳۸ بازار راسته بازار و همچنین ۲۶ سرا و کاروانسرا می باشد.  هر راسته شامل یک صنف می‌شود و اصنافی همچون زرگرها ،چلنگرها، قصابها، قناد ها، مسگرها، نخودبریزها، حلبی سازها و چندین مشاغل مختلف دیگر در این بازار مشغول به فعالیت هستند.

بازار همدان مسقف است و از سقف های گنبدی شکل ساخته شده است. این بازار تاریخی در محدوده خیابان‌های باباطاهر، اکباتان و شهدا قرار گرفته است.

بازار همدان

جاهای دیدنی همدان


شاهزاده حسین

این امامزاده در میدان امام ابتدای خیابان شهدا قرار گرفته و بر اساس متن شجره نامه یکی از نوادگان امام حسن مجتبی ،یکی از احفاد خواجه نصیرالدین طوسی و فرزند هلاکوخان در این محل دفن شده اند. این بنا در دو طبقه ساخته شده که در هر طبقه حجره هایی قرار گرفته است.

 برای وارد شدن به این بنا از راهرو ورودی که کاشی کاری های زیبایی در آن انجام شده عبور می کنیم سپس به شبستان حرم می رسیم که آیینه کاری های زیبایی روی دیوارهای آن به چشم میخورد . ضریح این امام‌زاده نقره کوبی باشد. گفته می‌شود این بنا مربوط به دوره صفویه می‌شود که در دوره قاجار تغییراتی در آن صورت گرفته است.

شاهزاده حسین

جاهای دیدنی همدان


پیست اسکی الوند (تاریک دره)

این پیست واقع در ۱۰ کیلومتری جنوب غربی جاده گنجنامه و در دامنه کوه الوند قرار گرفته است آب و هوای این پیست در زمستان سرد و پربرف و در تابستان مطلوب می باشد. پیست اسکی تاریک دره از ۲۴۵۰ و نهایت ۳۰۰۰ متر ارتفاع برخوردار می باشد. هم اکنون در این منطقه خدمات رفاهی همچون خوابگاه، سالن غذاخوری، مدرسه اسکی ،تله اسکی و دیگر امکانات خدماتی  وجود دارد.

پیست اسکی الوند

جاهای دیدنی همدان


تپه هگمتانه

این تپه حدود ۴۰هزار هکتار مساحت دارد و بعنوان بزرگترین تپه باستانی ایران شناخته شده است. درحال حاضر آثار مختلفی از دوران گذشته در این تپه،در یک موزه دارای فضای آزاد نگهداری میشود.

تپه هگمتانه

جاهای دیدنی همدان


آرامگاه استر و مردخای

استر فردی از قوم یهود، همسر خشایارشا و خواهر زاده ی مردخای یکی از درباریان(یهودی فراماسون) این شاه بود. استر باعث شد که یهودیان به دربار خشایارشا راه پیدا کنند و به همین علت این مکان امروزه تبدیل به یکی از مهمترین زیارتگاه های یهودیان در ایران و جهان شده است. مردخای باعث قتل یکی ازبهترین صدراعظم های تاریخ ایران در حد امیرکبیر بنام ماهان، بدست خشایارشاه در روز ۱۳ فروردین شد که ظاهرا نحسی عدد ۱۳ در بین ایرانیان از همینجا نشات گرفت.

حدود ۱۰سال پیش نام زیارتگاه از روی این مکان برداشته شد و علتش این بود که عده ای تهدید کردند اگر به مسجدالاقصی توسط باستان شناسان اسرائیلی آسیبی وارد شود این زیارتگاه را تخریب خواهند کرد. هم اکنون این بنا در ابتدای خیابان دکتر شریعتی،در مرکز شهر همدان واقع شده است.

مردخای

جاهای دیدنی همدان


مجتمع عباس آباد

مجموعه تفریحی عباس آباد به خاطر اینکه به روی تپه عباس آباد قرار گرفته است به بام همدان  معروف است به طوری که از آنجا می توان تمام شهر را دید. این مجموعه شامل دریاچه، رستوران ،آبشار مصنوعی ،مسجد ،زمین مخصوص اسکیت و فروشگاه‌های مختلف می باشد. می توان از دوراهی به این تپه رسید .یک راه از ابتدای چهارباغ ارم و راه دوم از اوایل جاده گنجنامه میباشد .

مجتمع عباس آباد

جاهای دیدنی همدان


سد اکباتان

این سد در جنوب شرق شهر همدان و در سمت راست جاده همدان ملایر قرار دارد .برای رسیدن به این سد باید از روستای سنگستان عبور کرد. این سد در سال ۱۳۴۲ احداث شد و تا قبل از انقلاب سد شهناز نام داشت .در اطراف این دریاچه امکاناتی همچون رستوران، مهمان سرا و چای خانه سنتی به منظور رفاه حال گردشگران ساخته شده است.


گنج نامه

در این منطقه مجموعه تفریحی تله کابین و همچنین آبشار گنج‌نامه قرار دارد. کتیبه‌های گنج نامه که در این منطقه قرار دارد  یادگار دوران هخامنش و مربوط به حدود ۲۵۰۰ سال پیش می شود که در پنج کیلومتری غرب همدان و در انتهای دره عباس آباد قرار گرفته است .این کتیبه های باستانی در سه ستون به زبان های پارسی باستان، عیلامی و بابلی نو در ۲۰خط نوشته شده است.

گنج نامه

جاهای دیدنی همدان


آرامگاه بوعلی سینا

شیخ الرئیس ابوعلی سینا پزشک و فیلسوف و دانشمند ایرانی  آرامگاهش در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان می باشد. این بنا در زمان قاجار  به دستور نوه فتحعلی شاه ساخته شد.

 طراحی این بنا توسط هوشنگ سیحون انجام شد که برگرفته از برج گنبد قابوس می باشد. در قسمت جنوبی این آرامگاه موزه ای قرار گرفته که در آن اشیاء مربوط به دوره های قبل از میلاد و دوران اسلامی نگهداری می‌شود و در قسمت شمالی این بنا کتابخانه وجود دارد که هزاران کتاب ایرانی و خارجی در آن نگهداری می شود . برای ورود به این مکان هزینه دریافت میگردد.

آرامگاه بوعلی سینا
Avicenna Mausoleum

جاهای دیدنی همدان


آرامگاه باباطاهر

باباطاهر عریان دوبیتی سرا و عارف که در اواخر قرن ۴و۵ هجری می زیسته است .اشعار او به زبان لری سروده شده است. آرامگاه او در یک میدان واقع در شمال همدان قرار دارد. برج این آرامگاه دارای گنبد فیروزه ای است که به روی یک  قاعده هشت ضلعی  قرارگرفته است و در داخل آن کتیبه‌های قرار دارد.  ۲۴ دوبیتی از باباطاهر بر روی ۲۴ قطعه سنگ مرمر نوشته شده که در محوطه این آرامگاه نصب شده است این بنا در ۲/۱۲ /۱۳۷۶ به ثبت ملی رسیده است.

آرامگاه باباطاهر

جاهای دیدنی همدان


گنبد علویان

قدمت این بنا به دوره سلجوقیان برمیگردد  و  توسط خاندان علویان در قرن ششم هجری ساخته شده است. گنبد علویان به عنوان مسجد کاربرد داشت و بعدها با احداث سردابی در زیرزمین این مسجد  تبدیل به مقبره خاندان علویان شد.  این بنا در محله چهارباغ علویان نزدیک میدان امامزاده عبدالله قرار دارد و در تاریخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵ به ثبت ملی رسیده است .

گنبد علویان

جاهای دیدنی همدان


مجسمه شیر سنگی

این مجسمه را در دوره اسلامی به عنوان محافظت از شهر و طلسم برای رفع بیماری میشناختند. دیلمیان قصد داشتند این مجسمه را به ری منتقل کند ولی موفق نشدند و تنها پنجه ی یکی از شیرها را شکستند و شیر دیگر را به طور کلی تخریب کردند.  مجسمه آسیب دیده توسط مهندس سیحون به جایگاه کنونی انتقال یافت.

در مورد اینکه قدمت این مجسمه به چه دوره ای مربوط می شود نظرات مختلفی وجود دارد برخی آن را مربوط به دوره مادها و همچنین برخی دیگر به دوره اشکانی می‌دانند اما این اثر باقیمانده از دوران سلوکی/ اشکانی می باشد. محل این مجسمه در انتهای خیابان ۱۲ متری سنگ شیر، در وسط میدانی به همین نام قرار گرفته است و در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسیده است.

مجسمه شیر سنگی

جاهای دیدنی همدان


برج قربان

این بنا محل دفن فردی به نام حسن بن عطار حافظ ابوالعلاء همدانی می باشد که به قرن هفت یا هشت هجری مربوط می‌شود. علت نامگذاری این برج را این می دانند که شخصی به نام قربان در زمان شورش افغان‌ها این محل را سنگر خود قرار داده و با دور کردن افغانها از مردم این منطقه حفاظت کرده است و به همین خاطر این برج به این نام شهرت یافته است. این بنای تاریخی بین چهارباغ شهید مدنی و خیابان طالقانی قرار گرفته است و در ۱۳۵۴/۳/۲۸ به سمت ملی رسیده است.

برج قربان

جاهای دیدنی همدان

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

سوغات و غذاهای محلی همدان

غذاهای محلی همدان

آبگوشت قرمه،آش خشکبار،کوفته همدانی،آش اماج،کله جوش،کباب سرداشی،آش کاچی،آش برنج،اش هویج و جو از جمله غذاهای محلی استان همدان می باشند که در ادامه مختصراً توضیح میدهیم.

غذاهای محلی همدان

آبگوشت قرمه

این غذای سنتی که در همدان طبخ میشود ترکیبی از قرمه سبزی و آبگوشت است و از سبزی قرمه،گوشت،سیب زمینی،لیموعمانی،لوبیا قرمز،تخم مرغ و پیاز داغ تهیه میگردد.

آش خشکبار

نوعی آش محلی همدان است که از انواع خشکبار مثل(برگ زردالو، برگ هلو، البالو خشکه و آلو ترش خشک شده)و نیز انواع حبوبات مثل(نخود،لوبیا وعدس) همچینین موادی دیگر مثل شیره انگو، گوشت، سبزی آش، رشته آشی و سرکه تهیه میشود.

کوفته همدانی

نوعی کوفته معروف به کوفته همدانی که مخصوص به این شهر است و در آنجا طبخ میشود. موادی که در این نوع غذا استفاده میشود گوشت،نخود،لپه،آردنخود وتخم مرغ میباشد.

آش آماج

نوعی آش محلی است که مردم همدان به آن آش اوماج هم میگویند. در طبخ و تهیه این نوع آش از آماج،سبزی آش،عدس،لوبیا،تخم مرغ و سیر استفاده میشود.

کله جوش

غذای سنتی همدان میباشد که در دیگر شهرها مثل اصفهان و سیستان و بلوچستان هم طبخ میشود. این غذا با گوشت چرخ شده،کشک،آرد و گردو تهیه میگردد.

کباب سرداشی

غذایی معروف اتان همدان که شباهت به کباب تابه ای دارد و تنها تفاوت آن در استفاده از سیب زمینی در این نوع کباب میباشد. همچنین این غذا در تنور مخصوص نان سنگک نیز تهیه میشود.

آش کاچی

نوعی آش مختص استان که در تهیه آن از بلغور گندم،سیر،گردو،کشک و پونه خشک استفاده میشود.

آش برنج

یکی از غذاهای سنتی همدان به شمار میرود که با برنج،عدس،گشنیز خردشده و آب قلم گوسفند درست میگردد.

آش هویج و جو

این غذای محلی از ترکیباتی چون: هویج،گوشت چرخ شده،کشک،بلغور و نخود تهیه میشود.


سوغات استان همدان

انگشت‌پیچ، حلوا زرده، کماج ،برساق، حلوا لوزی، نان چای، باسلوق، آب نبات قیچی

سوغات استان همدان

حلوا زرده

از سوغاتی های معروف استان همدان است که از زرده تخم مرغ شکر گلاب نشاسته و زعفران تهیه می شود و طعم بسیار مطبوعی دارد.

انگشت پیچ

یکی دیگر از سوغاتی های پرطرفدار و معروف در همدان می باشد که مثل حلوا زرده است و تنها رنگ آن سفید بوده، همچنین از موادی مثل سفیدی تخم مرغ  گلاب  شکر جوهر لیمو و هل در آن استفاده شده است.

کماج

یک نوع شیرینی مخصوص به شهر همدان می باشد که از آرد،  کره، پودر دارچین، تخم مرغ ، گردو، شیر، شکر و کنجد تهیه می شود.

برساق

نوعی شیرینی محلی است که از آرد،شکر،روغن،شیر و زردچوبه تهیه میگردد.

حلوا لوزی

نوعی حلوا است که بخاطر شکلش به این نام معروف است. این حلوا از آرد برنج،گردو،عسل،سبوس گندم و زعفران تهیه میشود و بعد از آماده شدن به شکل لوزی برش میخورد.


صنایع دستی همدان

سفالگری - چرم سازی - صنایع چوب - آبگینه - مروار بافی - گلیم - مسگری

سفالگری

لالجین یکی از شهرهای استان همدان است که به پایتخت سفال ایران و جهان شهرت دارد .در این شهر تعداد زیادی کارگاه های سفالگری وجود دارد که انواع ظروف سفال و سرامیک درآن تولید و توزیع می شود .

چرم

صنعت چرم سازی همدان از دیرباز در این شهر وجود داشته به طوری که این شهر در گذشته به شهر دباغخانه ها شهرت داشته است. در این صنعت پوست حیوانات را با انجام تغییراتی روی آنها از حالت اولیه خارج کرده و آن را به چرم تبدیل می کنند.

از انواع چرم هایی که در این شهر تولید می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • چرم ساغری: از پوست اسب و الاغ تهیه میشد.
  • چرم همدان : از پوست گاو تهیه میشد.
  • تیماج: از پوست بز تهیه میشد.
  • می شن: از پوست گوسفند تهیه میشد.
  • پادوش: از پوست گاو تهیه میشد.
  • چرم دوبور: از پوست بز نر ۲ساله تهیه میشد.
  • چرم گاومیش: از پوست گاومیش تهیه میشد.

 البته امروزه این شهر در رقابت با دیگر شهرها در تولید چرم رشد کمی داشته است!

صنعت چوب

ملایر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مبل و منبت در کشور به شمار میرود که با تولید%۶۳ از مبل و منبت ایران،مقام اول را در کشور دارد. در استان همدان علاوه  بر  ملایر مناطق دیگری مثل تویسرکان و جوکار ملایر در این زمینه مشغول به فعالیت هستند. در صنعت چوب این مناطق،صنایع دستی چوبی مثل منبت کاری و خراطی تولید میشود.

مروار بافی

این هنر حدود ۵۰سال در شهر ملایر قدمت دارد. مرواربافی یا سبدبافی هنری است که در آن از مروار که یک نوع چوب میباشد، انواع مختلفی از سبد،میز،صندلی،کلاه،و...را میسازند. البته این هنر بیشتر در استان گیلان و اطراف آستانه اشرفیه در روستای کورکا رایج میباشد.

آبگینه

هنر شیشه گری است که در آن به مواد مذاب شیشه حالت میدهند و ظروف زیبایی را بوجود می آورند.

هنر آبگینه در شهر همدان دارای قدمت بسیار زیادی میباشد.

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

روشها و مسیرهای مسافرت به همدان

نقشه آنلاین همدان ⇓