همراهان عزیز : قصد داریم شما را با بهترین و مهمترین جاهای دیدنی استان بوشهر و شهرستانهای آن ، همراه  با جزئیات کامل و لازمه آشنا کنیم. در این مقاله میتوانید از جاذبه های تفریحی و توریستی ، اماکن تاریخی ، سوغات و غذاهای معروف و خوشمزه محلی و نیز انواع روشهای مسافرتی به این استان مطلع شوید.

جاهای دیدنی استان بوشهر

محصولات زیر را با قیمت مناسب خرید کنید..

ویترین مغازه
ویترین مغازه
تاب ریلکسی
تاب ریلکسی
لباس مجلسی
لباس مجلسی
خرید کاغذ a4
انواع کاغذ
پرده تور
پرده
پارچه مبل
پارچه مبلی

استان بوشهر

استان بوشهر از استان های جنوبی ایران است و با مساحتی حدود ۲۷ هزار و ۶۵۳ کیلومتر مربع ، از شمال به استان خوزستان و قسمتی از به کیلوی و بویراحمد, از جنوب به خلیج فارس و قسمتی از استان هرمزگان, از شرق به استان فارس و از غرب به خلیج فارس محدود است. استان بوشهر و خلیج فارس بیش از ۶۰۰ کیلومتر مرز دریایی دارد .

منطقه دارای آب و هوای گرم و شرجی می باشد و مرکز استان بوشهر ، شهر بندری بوشهر است. به طور کلی آب و هوای بوشهر در نوار ساحلی گرم و مرطوب و در قسمت های داخلی گرم و خشک صحرایی است. در استان بوشهر ۲ فصل محسوس وجود دارد: زمستان نسبتاً خنک شامل ماه های آذر, دی ,بهمن, اسفند و تابستان گرم و خشک و طولانی پاییز و بهار این استان بسیار زودگذر است.

مهم‌ترین محصولات زراعی استان را گندم و جو آبی و دیم, تنباکو ,پیاز ,کنجد, سبزی ,صیفی و نباتات علوفه‌ای تشکیل می‌دهد .

بندر بوشهر به خاطر عواملی مانند صیادی، وجود نیروگاه اتمی ، کشتی سازی و صادرات از این بندر رونق اقتصادی گرفته‌ است.

دیدنیهای  بوشهر

جاهای دیدنی بوشهر

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

جاهای دیدنی استان بوشهر


 

آثار دیدنی و توریستی شهرهای استان بوشهر 

شهر باستانی ریشهر : آرامگاه میر محمد حنیفه در جزیره خارک مدرسه تاریخی سعادت مظفری عمارت ملک در محله بهمنی آب انبار قوام 

تنگستان اهرم : خانه و موزه شهید رئیس علی دلواری قلعه نظامی گلینی  در کلات کهنه قلعه رابر خضر خان

جم : دشتهای زرخیز 

دشتستان برازجان : کاخ هخامنشی بردک سیاه ، غار تاریخی چهل خانه برازجان 

بندر گناوه : آثار باقیمانده باستانی و تاریخی گناوه 

شهرستان کنگان : شهر باستانی سیراف ، قلعه شیخ


 

شهر باستانی ریشهر

ریشهر در ۸ کیلومتری جنوب شهر بوشهر واقع شده است. قدمت آثار کشف شده آن به هزاره سوم تا هزاره اول پیش از میلاد می رسد. آثار مکشوفه در سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۸۷۷ میلادی و نتایج اکتشافات باستان شناسان فرانسوی به سرپرستی پزار در سال ۱۹۱۴ میلادی که شامل کتیبه های میخی احد (شوتروک ناحنوته )و آثار بناها و اشیای مفرغی و سفال های نقش دار است, نشان می‌دهد که ری شهر از هزاره دوم پیش از میلاد یکی از شهرهای مهم امپراطوری عیلام بوده است .

دیدنیهای ریشهر

 آرامگاه میر محمد حنیفه در جزیره خارک ، عمارت ملک در محله بهمنی ، آب انبار قوام ، معبد پوزئیدون ، قلعه هلندی ها 

 آرامگاه میر محمد حنیفه

محمد حنیفه از فرزند پاک حضرت علی (ع) می باشد که با وجود ظلم و سخت گیری های بنی امیه که بر خاندان پیامبر روا می داشتند به سمت بصره حرکت کردند و  پس از مدتی در خارک کنونی از دنیا رفته اند. بنای آرامگاه توسط معماری به نام علی بن حسین بخارایی در سده هفتم (سال ۷۳۸) هجری قمری یعنی دوره سلجوقیان ساخته شد. در این مکان متبرک دو قبر وجود دارد که قبر اصلی با ضریح چوبی احاطه شده و قبر دیگر در کنار دیوار امامزاده است که طبق گفته های ساکنین قبر معمار بنا (علی بن حسین بخارایی)می باشد.

 آرامگاه میر محمد حنیفه

 آرامگاه میر محمد حنیفه از جاهای دیدنی بوشهر


عمارت ملک در محله بهمنی

عمارت ملک بوشهر مربوط به اواخر دوره قاجار است و در محله بهمنی شهرستان بوشهر، در خیابان ماهینی کوچه ملک واقع شده است. این عمارت که به صورت مجموعهٔ ساختمانی متعلق به یک قرن قبل است. در هشت کیلومتری شهر بوشهر قرارگرفته‌است. مساحت زیربنای آن ۴۰۰۰ متر مربع بوده و در دورهٔ قاجاریه توسط معماران فرانسوی با مصالح محلی احداث شده و درب و پنجره آن زیر نظر مهندسین فرانسوی ساخته شده‌ است. عمارت متعلق به یکی از ثروتمندان بوشهر به نام محمدمهدی ملک التجاره بوده‌ است. 

عمارت ملک در محله بهمنی

عمارت ملک در محله بهمنی از جاهای دیدنی بوشهر

وی برای سفر تفریحی- تجاری به کشور فرانسه رفته و در آن جا کاخ یکی از وزرای قرن وسطی را می‌بیند و نمونه آن را در بوشهر پیاده می‌کند. این کاخ توسط متجاوزین انگلیس اشغال شده و به صورت مقر نظامی آن‌ها درآمد. آن‌ها بعد از سال‌ها استقرار در این کاخ با ورشکست شدن ملک التجار ، لوازم نفیس آن را با قیمت کم خریداری کرده و با خود بردند.


آب انبار قوام ریشهر

ساختمان آب انبار قوام در محوطه باری در کنار خیابان خلیج فارس و در سمت غرب شهر ، در (کنار دریا) قرار گرفته است. این آب انبار بیش از ۱۵۰ سال عمر دارد و ساخت آن به متعلق به دوره قاجاریه است. آب انبار قوام بوشهر یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است که هم اکنون کاربری این بنا به سفره خانه سنتی و چایخانه سنتی تغییر پیدا کرده است.

آب انبار قوام

آب انبار قوام از دیگر بناهای دیدنی و تاریخی ریشهر و از جاهای دیدنی بوشهر


معبد پوزئیدون (خدای دریا) 

در جزیره خارک معبدی وجود دارد که ساختمان آن به یونانیان منسوب است و از تاریخ احداث آن اطلاعات صحیحی در دست نیست. در عهد ساسانیان بر روی بقایای این معبد آتشکده زرتشتی بنا شد. پس از شکست ایرانیان از اعراب و رواج اسلام این آتشکده به صورت مسجد در آمد و در داخل آن محرابی در جهت کعبه تعبیه شد.

معبد پوزئیدون خارک

جاهای دیدنی بوشهر

قلعه هلندی ها 

قلعه هلندی ها در شمال شرقی جزیره خارک قرار دارد این قلعه سابقاً برج و باروی داشته که اکنون از بین رفته است. در سال ۱۷۴۸ میلادی مقارن با حکومت دوره صفوی که ایران مورد حمله افاغنه قرار گرفت, هلندی‌ها پس از تعطیلی دارالتجاره بندرعباس, جزیره خارک را مرکز خود قرار دادند و این قلعه را احداث کردند. این قلعه به وسیله( بارون کینپ هاوزن)در سال ۱۷۴۷ بنا گردیده و به قلعه هلندی‌ها معروف است .

قلعه هلندی ها جاهای دیدنی بوشهر



شهر تنگستان اهرام

دیدنیهای اهرم

 خانه و موزه شهید رئیس علی دلواری ، قلعه نظامی گلینی  در کلات کهنه ، قلعه زائر خضر خان ، آبگرم اهرام ، آب گرم میر احمد 

 خانه و موزه شهید رئیس علی دلواری

خانه و موزه شهید رئیس علی دلواری در شهر دلوار به فاصله ۴۵ کیلومتری جنوب بوشهر واقع گردیده است. دلوار مرکز بخش ساحلی تنگستان و زادگاه رئیس علی می‌باشد. مبارزات شهید رئیسعلی دلواری بر علیه تجاوز انگلیس به بوشهر در بیش از هشتاد سال پیش، خاطرات فراموش نشدنی در ذهن مردم منطقه برجای گذاشته است. در سال هزار و نهصد و سیزده میلادی جنگ سختی بین نیروی انگلیس و دلیران دلواری در گرفت. در جریان این جنگ رئیس علی دلواری و مردم تنگستان و دشتستان نقش برجسته‌ای ایفا کردند.

 خانه و موزه شهید رئیس علی دلواری

جاهای دیدنی بوشهر


قلعه زائر خضر خان

این قلعه در شمال منطقه اهرام واقع شده و به خضر خان تنگستانی منسوب است و در حال حاضر نیز از اعقاب و فرزندان او در آن سکونت دارند .این قلعه در زمان جنگ انگلیس و ایران در بوشهر مورد استفاده قرار گرفت و جای اصابت گلوله توپ به برج غربی آن هنوز هم باقی است. قلعه مشتمل بر چهار برج و بارو و قلعه میانی می باشد ،قلعه همچنین دارای تأسیسات خصوصی برای ساکنین آن می باشد. ساختمان قلعه از خشت خام و گل ساخته شده است.

قلعه رابر خضر خان

قلعه زائر خضر خان از جاهای دیدنی بوشهر


آبگرم اهرام( آب باد اهرام)

این چشمه در نزدیکی شهر اهرام و در ۶۳ کیلومتری جاده بوشهر به طرف بندرعباس قرار دارد و حدود ۲ کیلومتر مسیر فرعی خاکی تا رسیدن به مظهر چشمه فاصله دارد. چشمه از شکاف سنگ‌های رسوبی مارنی و گچی از زمین خارج می‌شود و آب آن در ردیف آب‌هایی با بارهای منفی و مثبت مختلف و گرم است. این چشم دو استخر زنانه و مردانه دارد که در چند سال اخیر توسط جهاد سازندگی احداث شده است و آب گرم توسط یک کانال از سرچشمه به استخر ها هدایت می شود .

آبگرم اهرام

آبگرم اهرام از جاهای دیدنی بوشهر


آب گرم میر احمد 

این چشمه در ۷۷ کیلومتری مسیر جاده اهرم به خورموج قرار دارد که با یک کیلومتر جاده خاکی به مظهر چشمه می رسد. آب آن از دامنه کوه و از شکاف سنگ‌های مارنی و گچی از زمین خارج می‌شود. عامل تشکیل این چشم ساختار تکتونیکی است و آب آن در ردیف آب‌های با کاتیون ها و آنیون های مختلف گرم است. آبدهی چشم بسیار بالاست. سفره آب این چشم بسیار وسیع است و تمام زمین های اطراف آن بر روی این سفره قرار می‌گیرند. در حال حاضر دارای دو استخر زنانه و مردانه است .

جاهای دیدنی بوشهر



شهرستان جم

این منطقه با قرارگیری در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا و در نزدیکی خلیج فارس، آب و هوای مطلوبی جهت پرورش گیاهان و درختان فراهم آورده‌ است. اختلاف دمای هوا با کنار ساحل خلیج فارس که در برخی از روزهای سال تا ۱۰ درجه سانتیگراد می‌رسد و همچنین رطوبت ملایم آن، این منطقه را به یکی از خوش آب و هوا ترین مناطق جنوب ایران تبدیل نموده‌ است.

جم از مناطق کوهستانی و خوش آب و هوای استان بوشهر است. بخش ریز که از توابع این شهرستان است دارای هوایی خوب و طبیعت و باغ‌ها و مزارع دیدنی است.

دیدنیهای جم

دشتهای زرخیز جم

دیدنیهای بوشهر



شهرستان دشتستان برازجان

ناحیه ای که در زمان قدیم به آن شبانکاره می گفتند تا شهرستان دشتستان امروزی به مرکزیت شهر برازجان یکی است. همانطور که از کلمه شبانکاره کاملا آشکار است شغل اصلی مالکین شبانکاره ابتدا چوپانی و گله داری بود که پس از به قدرت رسیدن ، شهر ایج را مرکز خود قرار دادند. این شهر یکی از شهرهای قدیمی فارس بود و نزدیک استهبان امروزی قرار داشت نارنج و خرما آن مشهور بود .

دیدنیهای برازجان

کاخ هخامنشی بردک سیاه ، غار تاریخی چهل خانه برازجان ، آبگرم دالکی ، آبگرم برازجان ، آبگرم خانیک ۱ و ۲

کاخ هخامنشی بردک سیاه

کاخ زمستانی داریوش که در ۱۲ کیلومتری شمال برازجان فعلی قرار دارد به نام برد ک سیاه معروف است و در سال ۱۳۵۰ به وسیله یک هیئت باستان شناسی ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت. این کاخ را با توجه به شیوه معماری بخصوص از نظر بست های دم چلچله ای و استفاده از سنگ سیاه بر خلاف بست های ساده کاخ پاسارگاد و کاخ برازجان و همچنین با توجه به استفاده از انواع سنگ سیاه و سفید در بناهای دوره کوروش, می‌توان به دوره بعد از کاخهای پاسارگاد و برازجان و همزمان با بناهای دوره داریوش مربوط دانست.

 کاخ دارای ده ستون در دو ردیف پنج تایی است که با سبک و شیوه معماری هخامنشی ساخته شده است وجه تسمیه آن به خاطر استفاده از سنگ سیاه در زیر سازی پایه ستون ها است .

کاخ هخامنشی بردک سیاه

کاخ هخامنشی بردک سیاه

غار تاریخی چهل خانه برازجان 

در شمال سعدآباد از توابع برازجان رودخانه شاپور از بین صخره های سنگی و لایه شن و ماسه متراکم عبور می کند. در دو سمت کمرکش این صخره ها تعداد زیادی دخمه به صورت اتاقک های کوچک کنده شده است. تخم های سمت راست رودخانه به صورت مجتمع در کنار هم قرار گرفته اند و تعداد آنها از دخمه‌های سمت چپ رودخانه بیشتر است.  دخمه های سمت چپ رودخانه هم از نظر تعداد کمتری دارند و هم به طور پراکنده اند .

 در ایوان جلوی اتاق ها محل عبور و نشستن و شاید محلی برای دفاع تعبیه شده است .از هر راهرو به درون اتاق و راهرو دیگر راه هایی کنده شده است. همچنین برای رسیدن به قسمت پایین آن و دسترسی به آب رودخانه, آثار پلکان های مصنوعی ساخته شده از سنگ و گل دیده می‌شود. 

غار تاریخی چهل خانه برازجان 

در بالای ردیف سوم اتاقک ها بر فراز یک اتاق آثار تیشه حجاری که در تزیین سنگ خارا به کار می رفت باقی مانده است محل یک کتیبه سنگی چهارگوش نیز که در طول پیشانی سردر بیرونی غار هک شده, مشهود است. ستون‌های انفرادی نیز بین فضاهای دخمه های بزرگتر قرار گرفته اند که از جنس خود صخره و یکپارچه از آن تراشیده شده اند, بدیهی است این ستون‌ها به منظور تزیین و یا تنوع در فضا ایجاد شده‌اند. این دخمه ها از درون به هم متصل هستند و هر یک از اتاق ها طاقچه ها و آب راه هایی نیز کنده شده است. چهل خانه همانطوری که از اسمش پیداست به معنی وجود چهل خانه در این مکان است. با مطالعاتی که راجع به این دخمه ها در نقاط مختلف ایران انجام گرفته , احتمال می‌رود که آنها از نوع دخمه های تدفینی دوره های مادی و ساسانی باشند .

آبگرم دالکی 

این چشمه در ۱۸ کیلومتری شهر برازجان به سمت کازرون, بین روستای دالکی و شهر برازجان قرار دارد. آب چشمه در دامنه کوه از نقاط مختلف زمین و از شکاف سنگ‌های که از مارن و گچ تشکیل شده اند, خارج می شود . آب در موقع خروج سطح زیادی را می پوشاند و نهر نسبتاً بزرگی را به وجود می‌آورد و به طرف غرب جریان می‌یابد. از آب این چشمه استفاده خاصی به عمل نمی‌آید. قسمتی از آن تبخیر و بقیه داخل رودخانه می شود. آبگرم دالکی در کنار جاده واقع شده و آبدهی آن نسبتاً زیاد( ۱۸ لیتر در ثانیه) می باشد و از خواص درمانی برخوردار است که در ردیف آب‌های سولفات کلسیم کلر و سدیم و گوگردی و نیز دارای منیزیوم گرم است.آبگرم دالکی 

آبگرم دالکی 

آبگرم برازجان 

این چشمه در ۱۲ کیلومتری مسیر جاده برازجان به کازرون و در فاصله ۶ کیلومتری جنوب روستای دالکی از شکاف سنگ‌های مارنی و گچی از زمین خارج می شود که دمای آب این چشمه حدود ۲۲ درجه سانتیگراد می باشد و دارای خواص درمانی برای بیماری های پوستی است .

آب گرم برازجان

آبگرم برازجان 

آبگرم خانیک ۱ و ۲

این چشمه ها در یک کیلومتری روستای خانیک در منطقه برازجان از شکاف سنگ‌های آهکی و گچی از زمین خارج می شوند .چشم های یاد شده آبدهی تقریباً زیادی دارند و از خواص درمانی قابل توجهی نیز برخوردار هستند. دسترسی به این چشم ها آسان است و آنها در ردیف آب‌های سولفات کلسیم همراه با منیزیم و کلرور سدیم و لرم است .



 

بندر گناوه

بندر گناوه در ساحل خلیج فارس بین بندر بوشهر و دیلم واقع شده است. شهر گناوه کنونی در جنوب گناوه قدیم بنا شده است. از گناوه قدیم نقاطی باقی مانده است که امروزه به نام‌های تیرسول( شن فشرده) تل گنبد,تا گوری , تل مناره و بالاخره تل امامزاده خوانده می شود. در ویرانه های اطراف گناوه, گوپال( گل پخته استوانه ای شکل به صورت سفال زرد یا سرخ رنگ که از آن را به عنوان گلوله یا منجنیق بر سر دشمن می ریختند) فراوان به چشم می‌خورد.

خرید از بندر گناوه

در حال حاضر از گناوه قدیم جز آثار سنگ ها و پی های مدفون در زیر خاک و بعضی بازمانده طاق نماهای سنگی ضربی آثاری مشهود نیست. گهگاه در درون گودالها, و حفره‌ها و در زیر پی های امارت ویرانه سکه‌ها و دست افزارها و مصنوعات سنگی و سفالی یافت می شود. نام این بندر در کتاب های قدیمی به صورت گنابا, گنفه, جنایه و جنابا هم آمده است.

 
دیدنیهای بندر گناوه

آثار باقیمانده باستانی و تاریخی گناوه 

تل گنبد

در شمال شرقی گناوه و متصل به شهر گناوه کنونی بقایای یک اثر باستانی وجود دارد که به نام ((تل گنبد)) مشهور است . روی یک تپه کوتاه گلی که تقریبا در آغاز محل این بقایا ، پس از بناهای شهر گناوه فعلی واقع است. شباهت این اثر در گناوه قدیم با بناهای آتشکده های ساسانی جنوب فارس جالب توجه می باشد.

بقایای گناوه قدیم

بقایای گناوه قدیم

قلعه گوری

در سمت مشرق بقایای گناوه قدیم ، تپه آکنده از گل و مصالح ساختمانی و سفال با بقایای پی و دیوار در گوشه و کنار و اطراف آن به نام تل گوری و قلعه گوری وجود دارد . تپه اصلی حدود ۲۵ متر طول دارد و عرض آن از ۱۰ تا ۱۵ متر میرسد. در سمت غربی آن راس تپه آشکار است و آثار ساختمانی دیده می شود. 

قلعه گوری

مقبره بی بی مریم

در شرق محل بابا علیشاه گناوه ، مقبره کوچکی زیارتگاه مردم به خصوص زنان این شهر است که آن را ((بی مره )) یا ((بی بی مریم )) هم می نامند . گنبد این مقبره ابتدایی و از گل و گچ ساخته شده است . مدخل مقبره سوراخی است که به درون یک گودی فرو می رود ، در درون این گودی مقبره کوچک که روی آن سنگ مکعب شکلی به ابعاد ۳۰×۳۰×۴۰ سانتی متر نهاده شده است قرار دارد که در ازای آن یک متر است .

خطوط منقوش بر سنگ کوفی مربوط به قرن هشتم یا نهم هجری است که خواندن آنها بسیار مشکل است ، زیرا درون مقبره خیلی تاریک است وقسمت های مهمی از سنگ محو شده است .

مقبره بی بی مریم

واژه بی مره یا بی بی مریم ذهن را به نام قدیمی خلیج فارس در زبان آشوری قدیم نیز معطوف می سازد و شاید نام قدیمی (بی مره تو ) برای خلیج فارس در زمان دریانوردان آشوری و ارتباط دریایی سواحل شمالی خلیج فارس با مردم آشور و بابل در بین النهرین با واژه مره در زیارتگاه بی مره گناوه ربطی داشته باشد . سبک مقبره از جهت توجه به تاریخ ساکنین قدیمی گناوه ارزنده و قابل توجه و نگهداری است . تغییر نام بی مره به بی بی مریم زنان این بند را به زیارت این قبر راغب می کند و به آن دخیل می بندد و نذور می فرستند.

گنبد سلیمان بن علی ع

در کنار جاده دیلم و تقریبا در خارج شهر و در محل تل امامزاده گنبد عظیم کاشیکاری با قاعده ای حجیم و سطح پلکانی و کاشیکاری به رنگ آبی تیره که در بعضی نقاط آن کاشیهای زرد و سفید به کار رفته است ، به نام زیارتگاه ((امام زاده سلیمان بن علی )) یکی از فرزندان امام زین العابدین ع واقع است . گنبد این بنای تاریخی، جدیدتر از خود ساختمان است و برآورد می شود کمتر از یکصد سال پیش ساخته شده باشد.

به طور کلی سبک ساختمان گنبد جلوه ای از معماری قدیمی ساحل خلیج فارس و مشابه گنبد دانیال در شوش و متاثر از سبک معماری معبد سازی هندی می باشد . در ایام عید نوروز به مسافران در این مکان مقدس اسکان داده می شود.

گنبد سلیمان بن علی ع

آتشکده باباکلو

در ۱۸ کیلومتری گناوه فعلی بین آبادی های ((مال خلیفه )) و ((مال قایده )) در کنار درختی پر شاخ و برگ که آن را درخت ((لیل)) گویند چهار طاقی کهنه ای با دو دهنه و پی های سنگ و گچ وجود دارد . به زبان عامیانه به آن ((بکلو)) گفته می شود و معروف است که محل آتشکده قدیمی بوده است .



 

شهرستان کنگان

شهرستان کنگان در منتها الیه جنوب شرق استان در نوار ساحلی خلیج فارس قرار دارد و از نقاط دیدنی استان بوشهر محسوب می شود. بندر طاهری از توابع این شهرستان در قرن چهارم هجری از اهمیت بازرگانی زیادی برخوردار بود .

دیدنیهای شهرستان کنگان

دیدنیهای شهرستان کنگان 

در دل شهرستان کنگان شهر باستانی سیراف قرار دارد که یکی از جاهای دیدنی کنگان است. می توان گفت بندر سیراف پس از  اسلام یکی از مهم ترین بنادر آن زمان بوده است. بازرگانان سیرافی با کلیه بنادر پر رونق داخلی و خارجی اعم از هندوستان، شرق آفریقا و چین تجارت مستقیم و مستمری داشتند.

شهر باستانی سیراف

شهر باستانی سیراف

قلعه شیخ نصوری

در اوایل دوره‌ی قاجاریه قلعه ای در کنگان بنا شده که به آن قلعه نصوری و یا قلعه شیخ میگویند. مصالح این بنا تشکیل شده از سنگ های بسیار بزرگ ، گل و گچ است. در ایوان غربی این قلعه ۱۸ تابلو از شاهنامه فردوسی آویخته شده که بسیار ارزشمند است. معماری این قلعه یکی از ناب ترین معماری ها به شیوه ی قجری است و نکته جالب آن ستون هایش هستند که از ستون های بازار وکیل شیراز الهام گرفته اند.

قلعه شیخ نصوری

⇑ قلعه شیخ نصوری ⇓

قلعه شیخ

قلعه شیخ نصوری از دیدنیهای بوشهر


جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

 

جاهای دیدنی شهر بوشهر

موزه مردم شناسی بوشهر و آرامگاه امامزاده عبدالمهیمن ، مدرسه تاریخی سعادت مظفری

بنای بوشهر را به اردشیر ساسانی نسبت داده اند که ناl اصلی آن رام اردشیر بود . گفته می‌شود که رام اردشیر به مرور زمان به ریشهر تبدیل شد. به نظر می‌رسد که بوشهر تحریف شده ریشهر- همان شهر قدیمی _است. در سال ۱۳۵۰ هجری قمری ابومهیری پسر شیخ ناصر خان ناخدا باشی کشتی‌های نادرشاه, طرح اصلی بوشهر را پی‌ریزی کرد و این شهر را مقر نیروی دریایی نادرشاه قرارداد .از این زمان به بعد بوشهر به عنوان یکی از بنادر مهم خلیج فارس مطرح شد . از جمله عمده ترین محصولات کشاورزی این شهر می‌توان به غلات حبوبات سبزیجات محصولات جالیزی نباتات علوفه ای و میوه‌هایی چون : زردآلو، انگور، نارنج، خرما، زیتون و موز اشاره کرد.

موزه مردم شناسی بوشهر که از جاهای دیدنی بوشهر محسوب میگردد و میتوان در آنجا از نزدیک با زندگی سنتی و تاریخی مردم آشنا شد.

موزه مردم شناسی بوشهر

موزه مردم شناسی بوشهر از جاذبه های دیدنی بوشهر

جاهای دیدنی بوشهر

 آرامگاه امامزاده عبدالمهیمن 

نسب امامزاده عبدالمهیمن به واسطه پنج نسل به حضرت اباالفضل العباس (ع) میرسد. ایشان فردی فقیه و دانشمند بوده که در زمان خلافت هارون الرشید عباسی به مصر و سپس به ایران مهاجرت کرد و در بوشهر ساکن شد. مردم منطقه احترام زیادی برای این امامزاده قائل شده و هدایا و نذورات زیادی به محضر ایشان تقدیم میکنند.

آرامگاه امامزاده عبدالمهیمن 

دیدنیهای متبرکه بوشهر

مدرسه تاریخی سعادت مظفری

مدرسه سعادت یا مدرسه سعادت مظفری مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، خیابان امام، روبروی میدان معلم در محله کوتی قرار دارد که در سال ۱۲۷۸ تأسیس شده‌ است. این مدرسه در سال ۱۲۷۸ ش به سبک نوین آموزشی تأسیس شد که از نظر تاریخی مادر مدارس جنوب ایران میباشد. بافت مدرسه سعادت همانند بافت مرکزی شهر بوشهر بسیار زیباست.

مدرسه سعادت مظفری

مدرسه سعادت مظفری از دیدنیهای تاریخی بوشهر

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

سوغات و غذاهای محلی بوشهر

غذاهای خوشمزه بوشهر

دمی لخلاخ : این غذای عربی از ماهی + سیر، برنج، پیاز، روغن، شوید و ادویه‌ تهیه میشود.

یتیمک بوشهری : این غذای خوشمزه از بادمجان، لوبیای چشم‌ بلبلی، پیاز و تمر هندی درست میگردد.

گمنه : مواد تشکیل دهنده این غذا :، بلغور گندم +  پیاز و روغن است.

کبه : کبه غذایی عربی است و مانند یتیمک با بلغور ریز گندم درست می شود. مواد لازم این غذا عبارتند از: گوشت چرخ کرده، پیاز، گشنیز، عدس قرمز، بلغور ریز گندم، دارچین، فلفل سیاه، آبلیمو، گردو، بادام و زرشک است.

غذاهای معروف و خوشمزه بوشهر

از دیگر غذاهای محلی بوشهر میتوان قیمه بوشهری، دوقوس ماهی، شکر پلو ، قلیه میگو و دال عدس بوشهری را نام برد.


 

سوغات محلی بوشهر

پنیر نخل ماده‌ای ترد و سفید رنگ است که درواقع بخش میانی درخت خرما می باشد. پنیر خرما طعمی بسیار شیرین و خوشمزه داشته و علاوه بر بوشهر در جهرم، و هرمزگان نیز تولید می‌گردد. در بوشهر به پنیر خرما «غاپ» هم می‌گویند. برای به دست آوردن پنیر خرما یا همان غاپ ابتدا سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر درخت جدا می‌کنند.

پنیر نخل

ارده بوشهر ، خارک ، خارک پخته ، حلوای راشی یا حلواارده ، حلوا سنگک ، حلوا پسکی ، مسقطی و انواع ماهی و میگو از دیگرسوغات های خوراکی بوشهر می باشند.

گلیم و گبه ، عبا بافی ، حصیر بافی ، سفالگری ، گرگور بافی(نوعی تور ماهیگیری) و لنج و قایق سازی (گلافی) از نمونه آثار و صنایع‌ دستی بوشهر است.

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

روشها و مسیرهای مسافرت به بوشهر

نقشه آنلاین مسیر مسافرت به بوشهر در پایان مطلب ⇓

نقشه آنلاین مسیر مسافرت به بوشهر

  مسافرت با هواپیما به بوشهر

بندر بوشهر دارای یک فرودگاه بین‌المللی است که جزو سه فرودگاه قدیمی کشور می‌باشد. پروازهای بین‌المللی این فرودگاه به کشورهای عراق، سوریه، عربستان سعودی و کشورهای حوزهٔ خلیج فارس چون امارات متحده عربی انجام می‌شود. پروازهای داخلی نیز در مسیرهای بوشهر به تهران، جزیره کیش، اصفهان، شیراز، مشهد، عسلویه و خارک انجام می‌گردد. 

مسافرت با هواپیما به بوشهر

از فرودگاه مهرآباد به سمت فرودگاه بوشهر حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان نیاز است.

  مسافرت با قطار به بوشهر

محور راه‌آهن شیراز-بوشهر-عسلویه هم‌اکنون در دست ساخت است. قطعه اول پروژه به طول ۳۷ کیلومتر و قطعه دوم نیز به طول ۶۱ کیلومتر آغاز شده‌ است.

  مسیر زمینی تهران به بوشهر

 برای استفاده از ماشین در مسیر زمینی و نیز لذت سفر  در این مسیر زمینی بهترین راه ، مسیری است که ۱۰۴۳ کیلومتر طول دارد و حدود ۱۲ تا ۱۳ ساعت  زمان میبرد. پس از خروج از تهران به سمت جنوب حرکت کنید تا به شهر اصفهان برسید، بعد از آن دوباره به جنوب و شهرضا حرکت کنید. بعد از گذر از شهرضا مسیر خود را به سمت سمیرم تغییر دهید تا نهایتاً به مال خلیفه برسید. در ادامه مسیر به یاسوج، نورآباد و برازجان میرسید. پس از حدود ۷۰ کیلومتر نهایتاً به بندر زیبای بوشهر خواهید رسید.

نقشه آنلاین مسیر مسافرت به بوشهر