پل الله وردی خان

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

نقاط دیدنی و گردشگری استان اصفهان

  جاهای دیدنی شهرهای استان اصفهان


برای مشاهده جزئیات مهم گردشگری و توریستی هر شهرستان روی نام آن کلیک نمایید ایرانیان

 

جاهای دیدنی آران و بیدگل

شهرستان آران و بیدگل با مساحت ۳/۶۰۵۱ کیلومتر مربع با جمعیتی حدود ۹۰۴۹۲هزار نفر ، با دو بخش مرکزی و کویرات ، چهار شهر آران و بیدگل ، نوش آباد ، ابوزید آباد و سفید شهر و سه دهستان و ۱۲ روستا در شمالی ترین نقطه اصفهان واقع شده است .

آب و هوای این منطـقه گــرم و خشک با تابستانهای گـرم و زمستانهای سرد و خشـک می باشد و حداکثر دمـای هوا در تابستان به ۴۹ درجـه سانتیگـراد و در زمستان حداقل برودت به ۷ درجه سانتیگراد زیر صفر میرسد.

دیدنیهای آران و بیدگل :

 مسجد و تالار علی اکبر ، ایوان یزدگرد ، مسجد جامع ، کاروانسرای تاریخی ابوزید آباد یا قلعه شاه عباسی ، امامزاده هلال ابن علی

کاروانسرای ابوزید آباد با پلانی مربع شکل یکی از کاروانسراهای دوره صفویه به شمار می‌آید که به شیوه چهار ایوانی در شهر ابوزیدآباد بنا شده است. این کاروانسرا در مسیر اصلی کاشان، یزد و اصفهان قرار داشته و به همین علت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می بوده است. 

کاروانسرای  ابوزید اصفهان

کاروانسرای تاریخی ابوزید

 

جاهای دیدنی اصفهان


امامزاده هلال ابن علی

محمد هلال، فرزند بلافصل علی بن ابیطالب و امامه می‌باشد. امامه ثمره ازدواج ابوالعاص و زینب بوده، که زینب نیز یکی از دختران پیامبر اسلام می باشد. سبب نامگذاری وی به خاطر تشبیه چهره‌اش به ماه نو است که علی (ع)در شب ولادتش اینگونه گفته‌است:

اَلحَمدُلِله هذا هِلالً وَجهُهُ یعنی شکر خدای را که فرزندی به ما کرامت نموده که رویش همچون ماه است. به همین مناسبت او را محمد هلال (به فارسی محمد ماه روی) نام نهادند و به هلال ابن علی شهرت یافت.

امامزاده هلال ابن علی

امامزاده محمد هلال ابن علی : شهرستان آران و بیدگل ، خیابان محمد هلال

 

جاهای دیدنی اردستان

دیدنیهای اردستان :

 مسجد جامع اردستان ، مسجد جامع زواره 

شهرستان اردستان با مساحت ۱۱٬۵۹۱ کیلومترمربع و جمعیتی حدود بر ۴۱٬۴۰۵ نفر در فاصله ۱۱۸ کیلومتری شمال شرق استان اصفهان قرار گرفته است.

مسجد جامع اردستان در محله محال اردستان واقع شده و از کهن‌ترین مساجد ایران می‌باشد. این بنا نخستین مسجد دو طبقه تاریخ اسلام و دومین مسجد چهار ایوانی جهان اسلام است که در دوره سلجوقی ایجاد گشته و قبلاً آتشکده یا معبد بوده‌ است.

مسجد جامع اردستان

مسجد جامع اردستان

 

مسجد جمعه زواره

 مربوط به دوره سلجوقیان است و در حسن‌آباد، کوچه پامنار واقع شده است.

کتیبه‌های مسجد در قسمت بالای نمای رو به صحن قرار گرفته‌ است. این کتیبه که به خطّ کوفی بسیار ساده نوشته شده و با آجر تراشیده ساخته شده‌ است، با کتیبه‌های قرون پنجم و ششم موجود در بسیاری از بناهای اصفهان و اطراف آن شباهت کامل دارد.

مسجد جامع زواره

مسجد جامع زواره

 

شهرستان شاهین شهر

دیدنیهای شاهین شهر :

 مسجد و مناره گز ، کاروانسرای گز ، کاروانسرای مورچه خورت 

این شهر با قدمتی بیش از ۳ هزار سال ، با ۳۰ اثر تاریخی ثبت شده و با ارزش از دوران اشکانیان تا قاجاری در فاصله ی ۱۰ کیلومتری شمال اصفهان در جنوب شهرستان قرار گرفته است.

مسجد و مناره گز

«مسجد و مناره گز» در شاهین شهر و منطقه برخوار اصفهان و در ۱۸ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد که از آثار دوران سلجوقی می باشد. تزئینات طاق های هلالی شکل و آجر و گچ داخل مسجد مثل تزئینات سلجوقی مسجد جمعه اصفهانه و مناره مسجد در گوشه شمال غربی قرار دارد . این مناره از یادگار دوران سلجوقی در قرن ششم می باشد.

مسجد و مناره گز

مسجد و مناره گز

کاروانسرای مورچه خورت 

کاروانسرای مورچه‌ خورت اصفهان یکی از جاذبه‌های تاریخی اصفهان است که قدمت آن به عصر صفوی می‌رسد. این کاروانسرا در سمت چپ جاده اصفهان به تهران قرار گرفته و در ۴۵ کیلومتری شمال غربی اصفهان بنا شده است. کاروانسرای مورچه‌ خورت دارای ابعادی برابر با ۷۵ در ۸۶ متر است و در هر چهارگوشه این کاروانسرا چهار برج مدور قرار دارد.

کاروانسرای مورچه خورت 

↑ کاروانسرای مورچه‌ خورت ↓

کاروانسرای مورچه خورت

 

شهرستان تیران و کرون

دیدنیهای تیران و کرون :

 بارگاه امامزاده احمد بن حنفیه ، بارگاه امامزاده فاطمیه 

امامزاده احمد بن حنفیه

آستان امامزاده احمد (علیه السلام) در شهرستان تیران و کرون، بخش مرکزی، شهر تیران، خیابان طالقانی جنوبی واقع شده است. بقعه و گنبد قدیمی این امامزاده که مساحتی به ۱۴۰ متر مربع داشته همچنان پابرجاست. روی گنبد کاشیکاری شده بقعه که تاریخ ۱۳۷۱ (هـ .ق) نمایان است بخوبی هنر هنرمندان این دیار مشخص می باشد. ارتفاع گنبد این امامزاده به ۱۶ متر از کف هنوز جلوه نمایی می کند.

امامزاده احمد بن حنفیه

نسب ایشان با توجه به روایت و ارادتی که مردم و اهالی برای ایشان قائل هستند و طبق نقل قول از بزرگان محل به حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام) می رسد.

 

شهرستان خمینی شهر

دیدنیهای خمینی شهر :

 مسجد و تالار علی اکبر ، ایوان یزدگرد ، مسجد جامع 

خمینی شهر که در زمان پهلوی همایون شهر نام داشت ،یکی از شهرهای مهم  سیاسی ایران و کانون تحولات بسیاری در دوران معاصر بوده است و علما ، شعرا و بزرگان زیادی در آن زیسته اند.

ایوان یزدگرد

ایوان یزدگرد در سه کیلومتری شمال شهر خمینی شهر اصفهان قرار دارد. ایوان یزدگرد مربوط به محوطه ای باستانی بوده و اثری متعلق به قبل از اسلام است.

ایوان یزدگرد

 

 

شهرستان خوانسار

خوانسار کوچک شده خوانسالار، یعنی سفره دار، سفره چی، آشپزباشی سلطان است. به قولی دیگر این نام را محل تولید عسل نیز تعبیر کرده اند. کهن ترین مدارکی که از پیشینه تاریخی خوانسار در دست است، تاریخ مهاجرت دسته‌ای از قوم یهود به خوانسار و سرگذشت آنان است که به روزگار کوروش هخامنشی می رسد.

شهرستان خوانسار

یهودیان مهاجر به این شهر تا پیش از ایجاد حکومت اسرائیل، در کوی جهودا یا جیدا، که کویی در شهر کنونی است، زندگی می کردند. بعد ها اینان به اسرائیل کوچ کرده و امروزه در خوانسار، پیروان دین یهود وجود ندارد.

دیدنیهای خوانسار :

 بارگاه امامزاده احمد بن سید محمد بن امام علی النقی(ع) ، مدرسه مریم بیگم صفوی ، منزل حبیبی ها ، مسجد جامع


مدرسه مریم بیگم صفوی

مریم بیگم دختر شاه صفی و خواهر شاه عباس دوم و عمه شاه سلیمان بود. او از آخرین بانوان قدرتمند عصر صفوی به شمار می‌رود و در دربار شاه سلطان حسین از اعتبار و نفوذ بسیاری برخوردار بود. نقش‌های سیاسی‌اش در دربار بسیار قابل توجه بود. از مدارس مهم عهد صفوی در اصفهان، مدرسه مریم بیگم معروف بود. مساحتش تقریبا چهار جریب و موقوفه بسیاری برای طلاب و لوازم آن معین کرده و از شهرهای دیگر از اصفهان نیز ملک خریده و وقف مدرسه کرده بود تا جایی که در تبریز و بسطام و قزوین و غیره هم موقوفه داشت.

مدرسه مریم بیگم

در وقف‌ نامه این مدرسه تاکید شده بود که طلاب مدرسه باید همیشه مشغول تحصیل علوم دینی، فقه و تفسیر و مقدمات آن باشند، شب و روز در حجره خود به مباحثه و مطالعه و عبادت مشغول باشند و اگر یک سال بر طلبه ای بگذرد و در علوم پیشرفتی نکند، باید از مدرسه اخراج شود.


منزل حبیبی ها

 خانه حبیبی‌ها با سردری با شکوه از گذشته‌ای پر افتخار خبر می‌دهد و با معماری بسیار زیبا و کم نظیر توجه بینندگان و صاحبان ذوق و هنر را به خود جلب می‌کند. تا کنون همه ساله در ایام محرم مراسم عزای حسینی در این خانه تاریخی برگزار می‌شود و به نام حسینیه حبیبی شهرت دارد.

منزل حبیبی ها

 

 

جاهای دیدنی کاشان

کاشان شهری تاریخی است که مرکز شهرستان است و بخشی از استان اصفهان محسوب می‌شود. این شهر در مرکز ایران واقع شده‌ است و به علت کم بودن مگس در این شهر، به شهر بدون پشه معروف است. کاشان شهری که با گلاب و خانه های تاریخی شناخته می شود. گلابی که از گلستان های قمصر و نیاسر نشات می گیرد و خانه های تاریخی که برندش در باغ فین خلاصه می شود بی شک کاشان را باید دید، چرا که از هر گوشه ای که بخواهی حرف بزنی، صد ها حرف دارد. تپه های باستانی سیلک با قدمت چند هزارساله، بازار بی نظیر کاشان و آن بازار مس گر هایش یک طرف و صنعت فرش ماشینی اش یک طرف. در حال حاضر فرش هایی در قلب کویر مرکزی ایران بافته می شوند که در دنیا از نظر کیفیت و رنگ بی رقیب هستند .

کاشان مهد تمدن و فرهنگ سنتی ایران و مشهور به دارالمؤمنین است. این شهر دارای بیش از ۸،۰۰۰ سال قدمت شهرنشینی و یکی از زیباترین شهرهای ایران است. این شهر اولین سکونت گاه جمع نشینی و شهرنشینی بشر روی کره خاکی با نام تمدن سیلک بوده و اولین تمدن آریایی و اولین گویش و لهجه و زبان آریایی و فارسی کنونی از این تمدن و این شهر بوده‌ است.

جاهای دیدنی کاشان


 
دیدنیهای کاشان :

 طرح های باستانی سیلک ، آتشکده نیاسر ، باغ فین و حمام فین ، چشمه سلیمانیه ، امامزاده مشهد اردهال . بقعه ابولولو‌ ، بند قمصر ، بازار تاریخی کاشان ، آبشار نیاسر ، مسجد آقابزرگ ، مسجد میرعماد الدین  ، خانه طباطبایی ، امامزاده میراحمد ، مرقد مطهر امامزاده سلطان علی علیه السلام ، مراسم قالیشویان در مشهد اردهال ، خانه بروجردیها ، مراسم گلابگیری قمصر ، امامزاده ابولحسن ، حمام تاریخی سلطان امیر احمد و موزه ملی باغ فیض ، آرامگاه فیض کاشانی ، آرامگاه محتشم کاشانی ، آرامگاه صائب تبریزی 

 

تپه های سیلک 

در ۳ کیلومتری جنوب غربی کاشان (تپه های سیلک) در حدود ۴۵۰۰ قمری ,اقوامی با تمدن جالب توجهی می‌زیستند که وسایل کار آنها را بیشتر سنگ و استخوان تشکیل می داده است. بر اساس مطالعات تمدن اقوام تپه های سیلک در ۳۵۰۰ سال پیش مغلوب تمدن آریایی گردید که آثار آن‌ها در طبقات مختلف حفاری از قبیل ظروف لوله دار بلند با نقش اسب, خورشید ,اسلحه آهنی, شمشیر و نیزه های بلند کشف شده است .

تپه های سیلک 

تپه های سیلک


آتشکده نیاسر

آتشکده نیاسر یا همان چهارتاقی نیاسر که آن را آتشکده ای ساسانی می دانند واقع در ارتفاعات بخش نیاسر در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان کاشان ، بر بلندای صخره ای مرتفع به نام تالار نیاسر و در کنار چشمه آبی به همین نام قرار دارد. بنای این آتشکده را به اردشیر بابکان نسبت می دهند. آتشکده ها و پرستشگاه ها سابقه ای چندین هزار ساله دارند که برخی از آنها در معرض دید و پرستش همگانی قرار داشته و برخی دیگر تنها در دسترس موبدان بود و برای نگهداری آتش مقدس به کار می رفت.

جاهای دیدنی اصفهان


باغ فین و حمام فین

موزه ملی کاشان :

باغ فین با درختان کهن, برج های قدیمی, استخرها ,جویبار های متعدد و فواره های طبیعی (معروف به فواره‌های سلیمانی) یکی از زیباترین تفرجگاه های تاریخی ایران به شمار می‌رود. معماری بناهای معروف به شاه عباسی, فتحعلی شاهی و کریمخانی که در گوشه و کنار این باغ به جای مانده است, و همچنین حمام های معروف است که تلفیقی از معماری سه دوره صفویه, زندیه و قاجاریه است .

باغ فین و حمام فین

باغ فین و حمام فین


بقعه ابولولو‌( بابا شجاع الدین) 

از بقاع مشهور دیگری که بسیار مورد توجه مردم قرار دارد ,مقبره ابولولو, معروف به بابا شجاع الدین, در شرق جاده فین است. این بقعه , صحن و سرا ,رواق و گنبدی مخروطی دارد که با کاشی‌های فیروزه‌ای و الوان پوشیده شده است .به گفته برخی از مولفین اسلامی, ابولولو فیروز جوانی صنعتگر از مردم فین کاشان بود که اعراب او را به بردگی به مدینه بردند و چون بر اثر تحمل شکنجه های فراوان به جان آمده بود از راه کینه جویی عمر خلیفه دوم مسلمین را به قتل رساند .

بقعه ابولولو‌

تاریخ بنای اولیه گنبد و بارگاه معلوم نیست, ولی بر کاشی های قبل تاریخ ۷۷۷ هجری قمری دیده می‌شود که ضریح ساده چوبی آن را در بر گرفته است. در کنار بقعه ابولولو, سنگ تاریخی موجود است به نام سید عزالدین تاج الدین که نشان می‌دهد, نسبت شخص مدفون با ۱۸ نسل پیاپی به امام چهارم می رسد. مزار ابولولو در خارج دروازه فیلم واقع شده است.


بقعه مشهد اردهال 

یکی دیگر از بناهای تاریخی مذهبی استان اصفهان, بقعه سلطان علی بن امام محمد باقر علیه السلام است که در ۴۲ کیلومتری غرب کاشان قرار دارد. این بقعه, محل دفن یکی از فرزندان امام پنجم علیه السلام است و به واسطه اهمیت مذهبی, از قدیم الایام مورد احترام اهالی و مردم اطراف بوده است. 

بقعه مشهد اردهال 

بناهای باقیمانده بقعه اهمیت قابل توجهی دارند. طبق شواهد و مدارک موجود, ساختمان اولیه این بقعه متعلق به دوران سلجوقیان، یعنی قرن ششم هجری قمری است ,لیکن در دوره‌های مغول ,تیموری, صفوی و قاجار تعمیرات و الحاقات زیادی در آن به عمل آمده است.


امامزاده سلطان حسین 

این امامزاده بزرگوار نسب شریفشان به حضرت امام هادی (علیه السلام) می رسد. ایشان عموی حضرت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) و برادر حضرت امام حسن عسکری (علیه السلام) و فرزند بلافصل حضرت امام هادی (علیه السلام) می باشد.

بنای این امامزاده در مظهر چشمه سلطان حسین و در مجاورت مشهد اردهال قرار دارد . بنای امامزاده دارای بقعه, گنبد, رواق و صحن است و به نظر می‌رسد که در اوایل دوره صفوی ساخته شده باشد .

امامزاده سلطان حسین 


مسجد میرعماد الدین

این مسجد قدیمی از بناهای مهم تاریخی کاشان است که در جنوب بازار مس فروشان و در مقابل میدان بازار واقع شده است و به همین جهت به مسجد میدان نیز معروف است. این اثر تاریخی در زمان سلطنت سلطان جهانشاه قراقویونلو (۸۴۱_۸۷۴ه-ق) احداث شده است.

مسجد میر عماد الدین کاشان

مسجد میرعماد الدین


خانه بروجردیها

این بنا در محلهٔ سلطان میراحمد واقع است و در نیمهٔ دوم قرن ۱۳ هجری و در زمان قاجار ساخته شده و تحت شماره ۱۰۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌است. 

خانه بروجردیها

خانه بروجردیها

این خانه با بادگیرهای قرینه هلالی شکل زیبایی بر بام تالار و کلاه فرنگی روی آن یکی از زیباترین جلوه‌های معماری ایرانی را به معرض نمایش می‌گذارد. به‌طوری‌ که در کتیبه چهار طرف تالار آن آمده‌ است، ساخت بنا به سال ۱۲۹۲ ه-ق بازمی‌گردد.


 
بزرگان و نامداران کاشان

آرامگاه فیض کاشانی 

آرامگاه ملا محمد حسن فیض کاشانی در سمت غربی شهر کاشان و حوالی دروازه فین, مجاور قبرستان بزرگ و عمومی شهر واقع شده است. قبر فیض تا اواخر قرن گذشته, بر حسب وصیت او فاقد هرگونه بنّایی بود .

آرامگاه فیض کاشانی 


 

آرامگاه محتشم کاشانی 

کمال الدین سید علی بن خواجه امیر احمد کاشانی, ملقب به شمس الشعرای کاشانی و متخلص به محتشم ,از شاعران اوایل عهد صفوی است. وفات وی در سال ۹۹۶ هجری قمری روی داده است .وی بیشتر به سرودن مدایح و مراثی اهل بیت می پرداخت و ترکیب بند معروف شهدای کربلا از اوست.آرامگاه وی در یکی از محلات مرکزی شهر کاشان موسوم به کوی محتشم واقع شده است.


آرامگاه صائب تبریزی 

صائب تبریزی, شاعر بلند های سبک هندی, در سال ۱۰۱۵ متولد و در سال ۱۸۰۱ هجری قمری در اصفهان درگذشت و در باغ شخصی خود, به نام باغ تکیه مشرف به شهر نیاسر, به خاک سپرده شد. بعد از وی, فرزند و نواده او نیز در کنارش مدفون شدند. آرامگاه با توجه به زمان حیات او و شهری که در آن زیسته و در گذشته ,از معماری دوران صفویه الهام گرفته است .


آرامگاه سهراب سپهری 

سهراب سپهری شاعر ,عارف مشرب  و طبیعت گرای معاصر است که در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی . در کاشان متولد شد و در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی دار فانی را وداع گفت و در روستای مشهد اردهال کاشان به خاک سپرده شد .


مراسم گلابگیری قمصر کاشان

صنعت گلاب گیری که همیشه با نام قمصر همراه است, اهمیت ویژه‌ای در توسعه اقتصادی منطقه دارد. در این مراسم که منحصراً در فاصله ماه‌های اردیبهشت و خرداد تا تیرماه انجام می‌شود, از گل‌ محمدی جهت تهیه گلاب استفاده می‌شود. گلاب را به نسبت غلظت چگالی تولید شده آن, گلاب سنگین یا سبک می نامند که در صورت سنگین بودن ارزش بیشتری دارد. به همین جهت ,کارگاه های بزرگ اسانس گیری بین راه قمصر و کاشان ایجاد شده اند. اسانس حاصله به فرانسه و بلغارستان, یعنی بزرگترین تهیه کننده عطریات در دنیا صادر می گردد.

مراسم گلابگیری قمصر

گلاب گیری از جاذبه ها و دیدنیهای استان اصفهان

نحوه گلاب گیری چنین است :

گلچین ها از صبح راهی گلستان می شوند تا گل ها را پیش از آنکه آفتاب دیده باشند, از شاخه جدا کنند زیرا معتقدند که آفتاب عطر گل را از بین میبرد. در میان گل چین ها می‌توان کودکان, پیرمردان و پیرزنان را نیز مشاهده کرد که هر یک پارچه مربع شکلی را از چهار گوش بسته و بر گردن می‌اندازند و گل ها را با چالاکی و سرعت و بی آن که باکی از خارها داشته باشند از شاخه می چیند و در این پارچه‌ها می‌ریزند. سپس آنها را در گونی های بزرگ خالی کرده و روانه کارگاه‌های گلاب‌گیری می‌کنند. .

گلابگیری قمصر کاشان

مدت گلاب گیری هر بار ۸ ساعت طول می‌کشد و دیگها به طور مداوم در طول شبانه روز روی شعله اند و سه بار پر و خالی می‌شوند و به اندازه وزن گل ها در دیگ ها آب می ریزند. معمولا از ۲۴ کیلو گل در حدود ۲۰ لیتر گلاب میگیرند.

 

 

شهرستان گلپایگان

گلپایگان شهری است با فرهنگ کهن، از سلسله کیانیان که در اصل نامش، وردپاتکان (سرزمین گلُ سرخ) بوده‌است. این شهر که به شهر چهار اقلیم معروف است. آب وهوای گلپایگان متغیر و دارای زمستانهای سرد با حداقل حرارت ۲۱- درجه و تابستانهای گرم و خشک می باشد.

جاهای دیدنی گلپایگان

 

دیدنیهای گلپایگان :

مسجد جامع ، امامزاده شاهزاده ابراهیم ، ارگ تاریخی گوگد ، مناره تاریخی گلپایگان ، آرامگاه ۱۷ تن 

ارگ تاریخی گوگد

ارگ تاریخی گوگد دومین بنای بزرگ خشت و گلی ایران است که تاریخ و زمان ساخت آن به حدود چهار قرن پیش می رسد.تنها سند مکتوبی که از این بنا موجود است متعلق به حدود ۱۳۰ سال پیش است.

دیدنیهای گلپایگان

این بنا دارای چهار برج قرینه زیبا با دیوارهایی سرخ رنگ و ارتفاع ۱۲ متر است.

ارگ تاریخی گوگد

ارگ تاریخی گوگد –  خیابان آیت الله گلپایگانی،کوچه قلعه


مناره تاریخی گلپایگان

مناره شهر گلپایگان در زمره بلندترین مناره‌های قرن پنجم هجری قمری است. مناره گلپایگان که به آن «میل گلپایگان» نیز گفته می‌شود در خیابان امام خمینی، سه راه آیت طالقانی و روبروی پارک فانوس قرار دارد. این مناره از جمله بلندترین مناره‌های ایران می‌باشد.

گفته می‌شود این مناره برای راهنمایی کاروانیان بوده و بالای آن چراغ نصب می‌کرده‌اند و درب جنوبی چهارسوق از جلوی مناره شروع می‌شده‌ است. فعلاً خیابان، پایینتر از سطح پای مناره و بازار چهارسوق است.

مناره تاریخی گلپایگان

مناره تاریخی گلپایگان

 

شهرستان زرین شهر

شهر زرین شهر به لحاظ  صنعتی به دلیل نزدیکی مسافت با ابر کارخانه‌های صنعتی همچون ذوب آهن، مجتمع فولاد، صنایع دفاع، سیمان سپاهان و شهرک‌های صنعتی بزرگ و کوچک ، یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی کشور بشمار می‌رود.

زرین شهر

پارک ساحلی

دیدنیهای زرین شهر :

 آرامگاه پیربکران 

نام این شهر از نام آرامگاهی به نام «پیربکران» گرفته شده که گور محمد بن بکران، از پارسایان نامور این ناحیه است. این آرامگاه که در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد میان سال‌های ۷۰۳ تا ۷۱۲ هجری ساخته شده‌ است.

 آرامگاه پیربکران 

 

 

شهرستان مبارکه

دیدنیهای مبارکه :  قلعه نهچیر ، مقبره امامزاده محمدیه 

 قلعه نهچیر

این قلعه که در قسمت جنوب شرقی شهر قرار گرفته دارای عمارتها و دالانها و حیات های زیبا و با معماری سنتی می باشد که در زمان شاه صفی الدین شکارگاه بوده و ستون های سنگی آن برای ساختمان حمامی آماده شده و هنوز پابرجاست. حیاط میانی و حیاط خلوت این بنا و اتاق های تو در تو، پستوها، دالانها، هشتی های ورودی و تمام خصوصیات این بنا از بهترین نمونه های خانه سازی مناطق مرکزی ایران است و همچنین دو بادگیر برای اتاقهای نشیمن تعبیه شده است که در خانه سازی این منطقه کمتر سابقه دارد.

 قلعه نهچیر

این قلعه شامل مجموعه های متنوع و دیدنی از قبیل: هفت خانه و حیاط که دو مورد آن بصورت خان نشین بوده – قسمتهای اداری – بازداشتگاه – اسطبل – دالانهای تودرتو – انبار- هشتی ها – بادگیر- برجهای کبوتر و نگهبانی – و قسمتهای گوناگون دیگر می باشد .

 

شهرستان نایین

شهرستان نائین وسیعترین شهرستان استان اصفهان و یکی از بزرگترین شهرستان‌های کویری ایران است.

شهرستان نایین

دیدنیهای نایین : بازمانده های قلعه تاریخی نایین ، مسجد جامع علویان ، بازار شهر نارنج 

قلعه تاریخی نایین

قلعه تاریخی نایین

قلعه تاریخی نایین


مسجد جامع علویان

مسجد جمعه یا مسجد جامع یا مسجد علویان نائین مشهورترین اثر تاریخی شهر است که در محله باب المسجد واقع شده است.

مسجد جامع علویان

مسجد جامع

 

شهرستان نجف آباد

این شهر در زمان شاه عباس صفوی در ۳۰ کیلومتری غرب شهر اصفهان بنا شده‌ است. نجف آباد در دشتی با آب و هوای معتدل و نسبتاً خشک قرار گرفته‌ است. این شهر دارای کشاورزی خوب و باغات فراوانی می باشد. جمعیت شهر بر اساس آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵در حدود  ۳۱۹,۲۰۵ نفر بوده است.

شهرستان نجف آباد

دیدنیهای نجف آباد :

 کاروانسرای حسینجه ، مسجد جامع دهق 

کاروانسرای حسنیجه، نجف آباد مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان نجف آباد، روستای حسنیچه واقع شده و در زمان صفویه یکی از استراحت‌ گاه‌ کاروان‌های مسیر اصفهان به گلپایگان بوده است.

کاروانسرای حسنیجه

کاروانسرای حسینجه

 

شهرستان نطنز

این شهر از باغ شهرهای تاریخی و مرکزی ایران است که در استان اصفهان و در میانه راه کاشان به اصفهان و در دامنه کوهستان کرکس ، در شمال باختری اردستان بنا شده است. دسترسی به شهر نطنز از راه جاده قدیم کاشان نطنز و اصفهان نطنز و هم چنین آزادراه تهران – نطنز- اصفهان و جاده ترانزیت تهران جنوب میسر می باشد.

جاهای دیدنی نطنز

دیدنیهای نطنز :

 مسجد جامع نطنز ، جاذبه های گردشگری روستای ابیانه ، آتشکده ساسانی نطنز 

 

روستای ابیانه

روستایی در ۳۵ کیلومتری شمال غربی نطنز که در دامنه کوه کرکس آرمیده است. ارتفاع این روستا از سطح دریا به ۲۲۲۲ متر می رسد و به همین دلیل از آن با عنوان یکی از بلندترین نقاط مسکونی در ایران یاد می شود. طول بافت تاریخی این روستا ۹۰۰ متر و عرض آن حدود ۳ متر است.

 

دیدنیهای روستای ابیانه

دیدنیهای روستای ابیانه اصفهان با آجرهای قرمز رنگ

در این روستای سرخ رنگ، حال و هوای خاصی جریان دارد؛ معماری بومی ابیانه جالب توجه است و بناهای تاریخی آن نیز بسیار متنوع هستند. از نظر مذهبی نیز المان های مختلفی در این روستا می بینید؛ بقایای یک آتشکده، مسجد جامع و امامزاده ای که از قداست و احترام خاصی در منطقه برخوردار است. پوشش مردم روستا نیز از جاذبه های آن به شمار می رود و توجه تازه واردان را به خود جلب می کند.

آب انبارهای روستای ابیانه

آب انبار

هیچ سندی مبنی بر اینکه ابیانه دقیقا در چه زمانی شکل گرفته است، وجود ندارد. بر اساس برخی شواهد قدمت روستا را تا ۱۵۰۰ سال نیز تخمین می زنند و ابیانه را یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های حاشیه دشت کویر ایران می دانند.


آتشکده ساسانی نطنز 

در حوالی مسجد جمعه نطنز در میان سکویی به ارتفاع دو متر از سطح زمین آثار امارت مختصر و جالب توجه کوشک مانندی وجود دارد که از لحاظ ظرافت و تناسب, شباهت کاملی به آثار ساختمانی دوره ساسانی دارد و احتمالاً جایگاه آتشکده‌های بوده است .

آتشکده ساسانی نطنز

آتشکده ساسانی نطنز


 

نقشه آنلاین اصفهان