استان کرمان 

مرکز این استان ، شهرستان کرمان می باشد.
موقعیت استان کرمان : جنوب شرقی ایران و در مجاورت شمال استان های خراسان و یزد جنوب استان هرمزگان شرق استان سیستان و بلوچستان غرب استان فارس
وسعت : ۱۷۵ هزار و ۶۹ کیلومتر مربع 
جمعیت :۲۶۵۲۴۱۳ میلیون نفر در سال ۱۳۸۵
تقسیمات : ۱۱ شهرستان هفت شهر و ۳۱ بخش 

مشخصات جغرافیایی استان کرمان

استان کرمان در جنوب شرقی ایران واقع شده و از شمال با استان های خراسان و یزد از جنوب با استان هرمزگان از شرق با سیستان و بلوچستان و از بسمت غرب با استان فارس همسایه است. این استان از نظر جغرافیایی بین ۵۵ درجه و ۲۵ دقیقه تا ۳۲ درجه پهنای شمالی و ۲۶ درجه و ۵۳ دقیقه تا ۲۹ درجه و ۵۹ دقیقه از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است.

جاهای دیدنی کرمان
استان کرمان یکی از پهناورترین استان های ایران است که حدود ۱۱ درصد از خاک ایران را در بر گرفته است. همچنین این استان یکی از مرتفع ترین استانهای کشور بوده و شهرستان بافت این استان با ۲۲۵۰ متر ارتفاع از سطح دریا مرتفع ترین شهرستان استان کرمان محسوب میگردد. میزان بارندگی در این استان به حدود ۱۲۰ میلی‌متر در سال می‌رسد.

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

مکان های دیدنی و تاریخی شهرهای استان کرمان

شهرستانها : بافت ، بردسیر، بم، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، شهربابک، عنبرآباد، کرمان، کهنوج و منوجان

مکان های دیدنی و تاریخی شهرهای استان کرمان عبارتند از :

کویر لوت ، رودخانه هلیل ، رود کوههای هزار ، جوپار ، لاله زار ، باغ بالا ، ارگ بم ، خرابه‌های شهر کمال الدین ، گنبد جبلیه ، مقبره خواجه اتابک ، قلعه قهقه ، قلعه کهنه ، گنبد مشتاقیه ، مسجد ملک ، مسجد جامع ، مسجد امام ، قلعه سودک ، گورستان جی مند ، باغ شاهزاده ماهان ، مزار شاه نعمت الله ولی ، ماهان قلعه ستک ، زیارتگاه شاهزاده حسین ، حمام گنجعلی خان ، مجموعه وکیل ، مجموعه ابراهیم خان ، میدان گنجعلی خان ، مسجد چهلستون ، آتشکده شاهرود ، قلعه اردشیر ، قلعه دختر ، موزه سکه ، قلعه راین ، ارگ جدید بم ، گنبد سبز ، تخت دریا ، قلی بیک


گردشگری در شهرهای مهم استان کرمان

جاهای دیدنی جیرفت

جیرفت یکی از شهرهای استان کرمان بوده که به دلیل آب و هوای معتدل و عالی ای که دارد به کالیفرنیای ایران شهرت دارد. این شهر بافتی بسیار قدیمی داشته و بسیاری از ظروف قدیمی کشف شده مربوط به این شهر می باشد. این شهر زیبا سرشار از پوشش های گیاهی بوده و همجواری آن با رود هلیل رود به این زیبایی ها افزاده است. جیرفت مرکزی از مرکبات و میوه های ایران بوده که بیشترین صادرات هندوانه کشور مربوط به این شهر می باشد.

جاهای دیدنی جیرفت


ارگ راین 

این ارگ در جنوب غربی شهر کنونی راین و بر بالای قلعه های باشکوهی و عظیم خودنمایی می کند. این بنای خشتی با مساحتی بیش از ۲۰ هزار متر مربع تا حدودی به ارگ تاریخی بم شبیه است. پلان قلعه تقریباً مربع شکل و با چندین برش در اطراف مزین شده و دور تا دور قلعه را حصاری در بر گرفته که ارتفاع آن اندکی بیش از ۱۰ متر می باشد. تنها ورودی قلعه از جبهه شرقی است که با سردرای بزرگ و باشکوهی به محوطه داخلی راه دارد. این قلعه بعد از ارگ بم دومین بنای خشتی استان کرمان محسوب می شود.

ارگ راین
بعد از عبور از کوچه شرقی غربی به چهار سوی کوچک هشت ضلعی می رسیم که انتهای راهروی آن به چهار ساختمان زیبا که احتمالاً محل حاکم نشین بوده ختم می شود.
این خانه ها به وسیله سار و یا برج هایی در اطراف محصور شده اند. چنین به نظر می رسد که خانه های یاد شده در زمان قاجار ساخته شده باشند زیرا پلان و نقشه آنها شبیه بناهای این دوره است.

آدرس: استان کرمان- جنوب غربی شهر کرمان- شهر جیرفت



جاهای دیدنی رفسنجان

به محض شنیدن اسم رفسنجان همه یاد پسته می افتند. با کیفیت ترین پسته های ایران در رفسنجان به دست می آید که به کشورهای دیگر نیز صادر می شود. البته لازم به ذکر است که تمامی محصولات رفسنجان تنها به پسته ختم نمی شود و این شهر دارای محصولاتی همچون انگور، سیب، انار، گردو، زردآلو، فندق و ... می باشد. ساکنین این شهرستان دارای فرهنگی بسیار غنی بوده و هتل حاج علی آقا، بزرگ ترین بنای خشتی و گلی جهان به این شهر تعلق دارد.

جاهای دیدنی رفسنجان



جاهای دیدنی سیرجان

سیرجان از دیگر شهرهای استان کرمان بوده که یک از مسیرهای حرکتی تهران - بندرعباس می باشد. این شهر در مقایسه با دیگر شهرهای کرمان دارای آب و هوایی معتدل بوده و به عنوان مهد گیم جهان و ایران شناخته می شود. فرش ها و گلیم های سیرجان تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ داشته که بسیار مورد توجه علاقه مندان به فرش و گلیم قرار گرفته است. این شهر دارای مناطق زیبای گردشگری بسیاری می باشد.

جاهای دیدنی سیرجان



جاهای دیدنی ماهان

ماهان شهری خنک و سرسبز در دل کویر می باشد و شهری بسیار زیبا و دلنشین است. مجموعه باغ شاهزاده از معروف ترین آثار دیدنی این شهر شمرده می شود. این شهر طبیعت بکر و زیبایی داشته و محلی بسیار جذاب برای اقامت مسافران و گردشگران می باشد.

جاهای دیدنی ماهان

جاهای دیدنی ماهان

دیدنیهای ماهان

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

جاهای دیدنی کرمان

آرامگاه میر دبیر ، ارگ بم ، بادگیر چپقی ، باغ شازده ، حمام وکیل ، عمارت گنجعلیخان ، قلعه کریم خان ، گنبد جبلیه ، مدرسه ابراهیم خان ، ملک یخدان مویدی ، آبشار وروار ، پارک جنگلی کرمان ، دریاچه جازموریان ، طبیعت زیبای جیرفت و ماهان ، علمشاه ، کوچه باغی در ماهان ، کویر کرمان 

شهر کرمان جاذبه های بسیار زیادی از لحاظ تاریخ و طبیعت برای گردشگری و بازدید دارد. در در ادامه به توصیف مهمترین آنها می پردازیم:

قلعه ناصری

 چون محل بازار است ، بر تابستانی و زمستانی ، زورخانه و محل عام نشین دارد. از قدمت و زمان بنیان اولیه قلعه اطلاع دقیقی در دست نیست و تاکنون هیچ شواهد و مدارکی که قدمت آن را دقیقاً مشخص کند به دست نیامده است و تا زمانی که تحقیقات علمی و کاوش های باستان شناسی انجام نپذیرد ،نمی توان تاریخ دقیقی را برای آن منظور کرد.

قلعه ناصری


ارگ بم 

بزرگترین سازه خشتی و گلی جهان ارگ بم می باشد که تا یکصد سال پیش هنوز مردم در آن سکونت داشتند. این سازه دارای تمام بخش‌های مورد نیاز یک شهر بوده و مرکز آن محل اقامت فرماندار بوده است. این سازه در زلزله های چند سال اخیر تقریباً به طور کامل تخریب گردید.

ارگ بم

ارگ جدید بم


باغ شازده ماهان 
این باغ دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است که گفته می شود به دستور حاکم کرمان ساخته شده است . گفته میشود وقتی خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان می بردند و استاد بنایی، که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار مینماید. به همین علت جاهای خالی کاشی‌ها را بر سردر ورودی می‌توان دید.

باغ شازده ماهان
این باغ علاوه بر سردر در قسمت شمالی دارای امارات شاه نشین و حمام نیز می‌باشد. در حال حاضر قسمت شاه نشین به یک رستوران تبدیل شده و توسط بخش خصوصی اداره می‌شود . در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم می خورد و در جلوی عمارت هم حوزها و فواره ها ، آب نمای زیبایی را تشکیل داده‌اند. هر سال گردشگران از این باغ زیبای اصیل ایرانی بازدید می‌کنند و از زیبایی و طراوت باغ لذت می برند.


مجموعه گنجعلی خان 
مجموعه گنجعلی خان از جاذبه های مهم گردشگری شهر کرمان می باشد و شامل میدان، مسجد ،حمام، بازار، سرا و ابنیه دیگری است که در دوران حکومت گنجعلی خان از سرداران سلحشور دربار صفویه احداث شده است.

گنجعلی خان


حمام گنجعلی خان
یکی از مهمترین بناهای، مجموعه حمامی است که در ضلع جنوب میدان و در میانه بازار بزرگ کرمان واقع است. بنا در سال ۱۳۲۰ هجری قمری ساخته شده و معماران سلطان محمد.

حمام گنجعلی خان


بازار سرتاسری

یکی از زیباترین و قدیمی ترین مناطق دیدنی استان کرمان، بازار سرتاسری می باشد. این بازار دارای طول ۱۲۰۰ متری بوده و از ارگ شروع و تا خیابان میرزا رضای کرمانی ادامه پیدا می کند. در طول مسیر می توانید شاهد ساختمان های گنبدی شکل و یا حیاط کاروانسرا باشید.

بازار کرمان

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: کرمان- حد فاصل میدان توحید و میدان شهدا


موزه حمام

موزه حمام از دیگر مناطق دیدنی کرمان است که یک حمام قدیمی بوده که به موزه تبدیل شده و در آن مجسمه های مومی برای زیبایی و شرح احوال این موزه قرار داده شده است. این حمام با آجرهای ساده و سنگ مرمر پوشیده شده و بر روی سقف آن سوراخی قرار داده شده که نور فضا را تامین کند. دریچه های تعبیه شده بر روی سقف باعث شده تا علاوه بر پر نور شدن فضای داخل حمام، افراد زمان و ساعت را نیز تشخیص دهند.

موزه حمام کرمان

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: کرمان- بازار بزرگ کرمان- میدان گنجعلی خان


مقبره مشتاق علی شاه

این گنبد زیبا با کاشی های آبی و سفید پوشیده شده است که از آثار بر جای مانده از دوران قاجار می باشد. استاد علی شاه از جمله نامداران شعر بوده که آواز خواندن و افزودن سیم چهارم به سه تار باعث محبوبیت علی شاه شده است. این مقبره بسیار زیبا بوده و حال و هوایی دل انگیز دارد.

مقبره مشتاق علی شاه

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: کرمان- میدان شهدا


یخدان مویدی

از دیگر مناطق برجای مانده از دوره قاجاریه استان کرمان، یخدان مؤیدی می باشد. این بنای مخروطی شکل از دیواره های خشتی و گلی بوده که در فصل زمستان در آن یخ ذخیره می شد تا در زمستان مشکلی برای تامین آب وجود نداشته باشد. در بین یخ ها کاه می ریختند تا به راحتی از یکدیگر جدا شوند و به هم نچسبند.

یخدان مویدی

جاهای دیدنی کرمان

آدرس:  کرمان- خیابان شهید کامیاب


آتشکده

آتشکده کرمان قدمت بالایی داشته و آتش روشن در این بنا گرمای چندان زیادی ندارد و برای ورود به آن باید کلاهی مخصوص بر سر گذاشته و کفش های خود را در بیاورید. این آتشکده طرحی بسیار جالب و دیدنی دارد.

آتشکده کرمان

جاهای دیدنی کرمان

آدرس:  کرمان- آتشکده کرمان


باغ هرندی

هرندی یکی از تاجران کرمان بود که برق کشی این استان از سوابق ارزنده این تاجر خوش نام است. این باغ زیبا متعلق به هرندی بوده و به همین علت به آن باغ هرندی می گویند.

باغ هرندی

جاهای دیدنی کرمان

آدرس:  کرمان- بلوار فرودوسی- خیابان فردوسی


آبشارهای سیمک

دیدن آبشار در حاشیه کویر تجربه ای است که در کمتر جایی می توانید آن را تجربه کنید. این آبشار از ارتفاع بالا به پایین سرازیر شده و صحنه ای خارق العاده را به وجود آورده است.

آبشارهای سیمک

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: استان کرمان- ۳۵ کیلومتری کرمان- روستای کوهپایه


ضرابخانه

ضرابخانه یکی از موزه هایی است که در آن انواع سکه ها به نمایش بازدیدکنندگان عزیز گذاشته است. این موزه برای افرادی که به سکه ها و طرح های قدیمی علاقه دارند بسیار جذاب می باشد.

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: کرمان- شمال میدان گنجعلی خان


قلعه دختر

قلعه دختر یکی از قلعه های قدیمی بر روی تپه های کرمان می باشد. این بنای زیبا به مرور از بین رفته و چیزی شبیه به کندوی عسل از آن بر جای مانده است.

قلعه دختر

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: کرمان- خیابان برزو آمیقی


روستای صخره ای میمند

این روستا یکی از روستاهای جالب استان کرمان بوده که در ۳۰ کیلومتری شهر بابک یکی از توابع استان کرمان می باشد. این روستا فضایی است کنده شده در دل کوه که از دوران ساسانیان و اشکانیان بر جای مانده است.

روستای میمند

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: استان کرمان- ۳۰ کیلومتری شهر بابک- روستای میمند


مسجد ملک

مسجد ملک یکی از زیباترین و جذاب ترین مساجد شهر کرمان است که نورپردازی داخلی و بیرونی این بنا باعث افزایش جذابیت این مسجد شده است. این مسجد برای عکاسی بسیار زیبا می باشد.

مسجد ملک

جاهای دیدنی کرمان

آدرس: کرمان- خیابان امام



 

پیشینه تاریخی شهر کرمان 

نام کرمان در دوره های قبل از اسلام بوتیا و کارا مانیا بوده است. برخی عقیده دارند که کرمان دگرگون شده کلمه کریمان است و عده‌ای نیز آنرا مشتق از کارامان یا به معنی جایگاه دلاوری و نبرد ذکر می کنند .
در حالی که تاریخ عرب و یهود کرمان را فرزند هیتال یا هپتال از نبیره های نوح می‌دانند کتب فارسی از تخماورس به عنوان جد وی یاد می کنند هرودوت از دو نژاد فارسی نام می برد که یکی از آنها کرمانیان است. مرکز کرمان را در قدیم گواشیر و بردشیر می‌خواندند. گواشیر در اصل کوره اردشیر یعنی شهر اردشیر بوده که به تدریج گواشیر شده است .
از لحاظ تاریخی سابقه سکونت و استقرار انسان در دیار کرمان به هزاره چهارم قبل از میلاد می رسد. این منطقه یکی از قدیمی‌ترین نواحی ایران به شمار می‌رود و در گذر زمان گنجینه‌های فرهنگی و تاریخی گرانبهایی در این پدیده آمده است که نمایانگر روند تاریخی و حیات اقتصادی اجتماعی آن است .
وجود هر فضای تاریخی در کرمان بیانگر بخشی از زوایا و ابعاد زندگی مردم و حکومت های این مرز و بوم می باشد. تاسیس و تخریب مرمت و انهدام ، همه نشانگر حیاط پر جنب و جوش این دیار ناشناخته است. کمبود آثار تاریخی کرمان در مقایسه با شهرهایی چون اصفهان و شیراز به دلیل آسیبی است که حوادث ناگوار تاریخ در این منطقه پدید آورده است. همین معدود آثار نیز، نشانه توانایی پایداری و کوشش های مردم این خطه از کشور است .

۱- جاذبه های طبیعی :
غار طرنگ ، غار آهکی طرنگ به عنوان مهم ترین و طولانی ترین غار استان کرمان، در نوع خود بی نظیر و دارای جاذبه های طبیعی بسیار زیبا و پدیده های شگفت انگیز است.

هامون و جازموریان

هامون و جازموریان مابین کوههای مکران و شاهسواران قرار دارد که از شمال به جنوب به پهنای ۱۰۰ کیلومتر گسترده شده است.

تالاب هامون و جازمون


جاذبه های مذهبی کرمان

مسجد جامع کرمان 

مسجد جامع کرمان

مسجد امام کرمان

مسجد امام کرمان

جاذبه های باستانی کرمان
گنبد جبلیه

یکی از قدیمی ترین گنبدهای موجود در استان کرمان، گنبد جبلیه می باشد. این گنبد سنگی در نزدیکی بوستان صاحب الزمان قرار گرفته و بسیار زیبا و جذاب می باشد.

در منتها الیه شرقی کرمان ، گنبد بزرگ و عجیبی میباشد که از سنگ و گچ بنا گردیده است که دست تطاول روزگار در تخریب آن کوتاه آمده است. این گنبد هشت ضلعی تماماً از سنگ است و عرض آن در پایه به سه متر می رسد.
در هشت طرف آن هشت در عرض ۲ متر قرار گرفته که اخیراً برای مستحکم ساختن بنا و جلوگیری از تخریب آن درگاه ها را با سنگ مسدود کرده اند و فقط یکی را باز گذاشته اند. قسمت بالای گنبد از آجر ساخته شده است و معلوم نیست که آیا روی گنبد کاشی بوده یا نه. در داخل گنبد ظاهرا گچبریها و تزئیناتی وجود داشته که قسمت بالای آن ریخته و قسمت پایین را نیز تخریب کرده اند.

گنبد جبلیه

جاهای دیدنی کرمان

از تاریخ بنا و همچنین از ساختمان این گنبد مطلبی ذکر نشده است. سایکس در کتاب <<هشت سال در ایران>> می نویسد از قبرستان که رد می شوید یک ساختمان ۸۰ متری سنگی خواهید دید که گنبدی به شکل دو هلال، آن فرا گرفته و قطر داخل آن ۱۸ فوت و هر طرفی نیز ۱۸ فوت و نوک آن آجری و منتها علیه آن دایره می باشد. این محل را جبلیه مینامند و تنها ساختمان سنگی کرمان همین گنبد جبلیه است.
ایرانیان معتقدند که در این محل، مقبره یکی از زرتشتیان بوده و برخی نیز عقیده دارند که مزار سید محمد تباشیری است. ولی نسبت اخیر را در بعضی نقاط تکذیب می‌کنند. برخی این گنبد را متعلق به ایران می دانند ولی این ادعا درست نیست کلمه جبلی تحریف یافته کلمه گبری است که بر طبق قواعد اشتقاق های فارسی بدل شده است. قدمت این گنبد را از این کلمه که آن را گنبد گبری نیز گفته‌اند می توان حدس زد که شاید مربوط به پیش از اسلام باشد و از بناهای زرتشتی و گبری است ، گرچه استیل آن با استیل آتشکده تطابق ندارد.

از سبک معماری آن نیز استنباط می‌شود که بنای مذکور مربوط به اواخر دوره ساسانی میباشد و اوایل اسلام تعمیر و مرمت شده است و یا اینکه در اوایل اسلام با الهام از معماری ساسانی بنا گردیده است.

آدرس: کرمان- خیابان شهدا- نزدیک قبرستان صاحب الزمان


مسجد ملک

مسجد ملک

مسجد چهلستون

مسجد چهلستون

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

سوغات و غذاهای محلی کرمان

سوغات کرمان

کماچ سهن

یکی از شیرینی های سنتی خوشمزه ومقوی استان کرمان کماچ سهن است که مواد اولیه آن جوانه گندم می باشد. برای تهیه این شیرینی جوانه گندم را خیسانده و سپس دارچین و زیره کرمان را به خمیر جوانه گندم اضافه می کنیم. خمیر به دست آمده به دو لایه تقسیم می شود که بر روی لایه اول خرما و پسته و یا خرما و گردو ریخته می شود و لایه دوم روی آن قرار می گیرد. این شیرینی علاوه بر خاصیتی که دارد، بسیار خوشمزه نیز می باشد.

کماج سهن

کلمپه

کلمپه نوعی کلوچه بوده که اکثرا در بم پخت می شود. خمیر کلوچه را درست کرده و برای معطر شدن بر روی آن هل و گلاب می ریزند و سپس داخل آن ترکیبی از پسته و خرما می گذارند. این کلوچه خوشمزه را می توان در قالب های گوناگون ریخته و به اشکال مختلفی درآورد.

کلمپه

قطاب

قطاب نامی آشنا برای تمامی ایرانیان است. این شیرینی خوشمزه از اصیل ترین شیرینی های ایرانی می باشد. قطاب از اصلی ترین سوغاتی های کرمان و یزد است که با طعم پسته ای یا گردویی وجود دارد. برای تهیه این شیرینی معروف از بادام و خاک قند استفاده می شود.

صنایع دستی کرمان

قوتو و قوات

قوتو یا قوات یکی از مقوی ترین و پرخاصیت ترین شیرینی های استان کرمان محسوب می شود. برای تهیه این شیرینی فوق العاده مغزهای گوناگونی مانند جو، گندم، کنجد و گیاهان دارویی پرخاصیت را در هم ترکیب کرده و به شکل یک شیرینی محکم در می آورند و برای پذیرایی از میهمان ها استفاده می کنند.

قتو و قوات

فالوده کرمانی

جالب است بدانید که فالوده تنها مخصوص شیراز نبوده و فالوده های کرمان نیز بسیار فوق العادست. این فالوده با فالوده های شیراز متفاوت بوده و در آن از عرق بیدمشک و عرق نعنا برای طعم بخشیدن به آن استفاده می شود. توصیه می شود در هنگام سفر به کرمان چشیدن این فالوده عالی فراموش نشود.

غذاهای محلی کرمان

زیره کرمان

از معروف ترین سوغاتی های کرمان زیره می باشد. زیره های کرمان به قدری معروف است که به عنوان ضرب المثل نیز از آن یاد می شود، « زیره به کرمان بردن ». عالی ترین و مرغوب ترین زیره ها در کرمان یافت می شود و یکی از اصلی ترین سوغاتی های این استان می باشد. این محصول کیفیت بسیار عالی داشته و خواص دارویی زیادی دارد.

سوغات کرمان

سوهان زرند

سهان زرند همان طور که از نام آن پیداست مختص به شهر زرند کرمان می باشد. این سوهان از سوهان های قم نازک تر و تردتر بوده و اصلی ترین مواد آن جوانه گندم می باشد.

سوهان زرند

برشتو

برشتو نام یکی دیگر از شیرینی های کرمان است که به شکل لوزی می باشد و در تهیه آن از آرد سرخ شده در روغن، شکر یا خرما، آرد نخودچی و پودر هل استفاده شده است.

برشتو

پسته

پسته یکی از محصولات کشاورزی استان کرمان است که به سراسر جهان صادر می گردد. در تمامی مناطق این استان پسته کشت می شود ولی پسته رفسنجان بسیار با کیفیت بوده و طرفداران زیادی دارد. پسته یکی از پر خاصیت ترین و گرانبها ترین سوغاتی های استان کرمان محسوب می شود که در مرداد و شهریور ماه برداشت می شود.

جاهای دیدنی کرمان

خرما

خرمای مضافتی بم یک نامی آشنا در بین تمامی مردم ایران می باشد. در این منطقه به دلیل آب و هوایی که دارد، بهترین بستر برای رشد و باردهی خرما می باشد و از این رو عالی ترین و با کیفیت ترین خرماها مربوط به استان کرمان است.

خوراکیهای محلی کرمان


صنایع دستی استان کرمان

پته دوزی

پته دوزی یکی از صنایع دستی معروف و محبوب این استان می باشد که هنر دست زنان و دختران کرمانی می باشد. پتینه دوزی که در واقع همان سوزن دوزی است از قدیمی ترین سوغاتی های استان کرمان محسوب می شود.

پته دوزی

آجیده دوزی

آجیده دوزی از دیگر صنایع دستی استان کرمان می باشد که از رودوزی های سنتی استان محسوب می شود. در آجیده دوزی که به آن پنبه دوزی یا لایه دوزی نیز می گویند، یک لایه بین دو لایه پارچه قرار گرفته و نقوش مختلفی را به وسیله دوخت روی پارچه به شکلی زیبا، ظریف و برجسته نقش می بندند.

آجیده دوزی

گبر دوزی

گبر دوزی نیز یکی از صنایع دستی استان کرمان است با توجه به این که مربوط به دوران زرتشتی است به آن زرتشتی دوزی نیز می گویند. در این سوغاتی زیبا از رنگ های روشنی همچون سبز و سفید و سرخ استفاده می کنند.

گبر دوزی

گلیم شیریکی پیچ

گلیم شیریکی پیچ یکی از صنایع دستی روستای دارستان استان کرمان است که در سازمان ملی فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده است. بافت این گلیم با دیگر گلیم ها متفاوت بوده و برخلاف دیگر گلیم ها که پود نقش اصلی در تشکیل طرح را دارد، در این گلیم پود نقشی در شکل گیری طرح نداشته و تنها تارها را به هم وصل می کند و باعث استحکام این سوغاتی نفیس می شود.

گلیم شیریکی پیچ


غذاهای محلی استان کرمان

استان کرمان نیز مانند سایر استان های ایران دارای غذاهای محلی خوشمزه و خوش طعم است. در ادامه به شرح معروف ترین آن ها می پردازیم:

خورش بزقورمه

از آن جا که این خورش را با گوشت بزغاله درست می کنند، به آن خورش بزقورمه می گویند. این خورش را برخی با برنج و برخی با نان میل می کنند. در تهیه این خورش خوشمزه گوشت بز بدون استخوان، سیر، پیاز، زعفران، زردچوبه، نمک، فلفل و نخود به کار برده می شود.

خورشت بز قرمه

آبگوشت زیره

آبگوشت زیره یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی استان کرمان محسوب می شود. از اصلی ترین دلیل طعم عالی این آبگوشت، زیره اصل و معطر کرمان می باشد که تنها مخصوص این استان است. در تهیه این آبگوشت خوشمزه از گوشت، زیره، پیاز، رب گوجه، زردچوبه، نمک و فلفل استفاده می شود. لازم به ذکر است که این آبگوشت فاقد نخود است و به جای نخود از زیره استفاده می کنند.

آبگوشت زیره

زیره پلو

با توجه به کیفیت عالی زیره های کرمان مردم اغلب ترجیح می دهند در غذاهایشان از زیره استفاده کنند. این غذای با کیفیت و پرخاصیت از برنج و نمک و زیره سیاه تشکیل شده که در کنار آن مرغ و یا گوشت طبخ می شود.

پلو زیره

خورش آلوچه

خورش آلوچه یکی از غذاهای ترش مزه استان کرمان است و برای افرادی که به ترشیجات علاقه دارند، این خورش فوق العاده می باشد. در تهیه این خورش گوشت، گوجه فرنگی، لوبیا چیتی، آلوچه خشک شده، پیاز، سبزی خشک شده و آبلیمو به کار برده می شود.

خورشت آلوچه

قاتق گوشت

قاتق گوشت یکی از غذاهای مقوی کرمان بوده که پختی بسیار آسان دارد. برای تهیه این غذا گوشت چرخ کرده را با پیاز و آرد نخودچی و ادویه زیره ترکیب کرده و به صورت گلوله های کوچک در می آورید و سپس در حین پختن مقداری برنج و سیب زمینی خرد شده به آن اضافه می کنید.

قاتق گوشت

آب روغنو

اسم آب روغنو شاد اسم جالب برای این غذا نباشد ولی در اصل همان کاچی خودمان است که طعمی بسیار عالی دارد. در این غذا از روغن حیوانی، گل گاو زبان، نبات، بابونه و گل رنگ استفاده می کنند.

آب روغنو

آش اوماج

اوماجو یا آش اوماج نوعی آش مخصوص کرمان است که مواد اولیه آن سبزی آش خرد شده، لوبیا پخته، عدس پخته، نعنا داغ، آرد الک شده، پیاز داغ، نمک و فلفل می باشد. اوماجو طعمی فوق العاده عالی دارد و بسیار پرطرفدار است.

آش اوماج

کباب زرگری

کباب زرگری نوعی از کباب تابه ای است که مراحل و روش پخت آن متفاوت می باشد. برای تهیه این کباب گوشت چرخ کرده را داخل روغن سرخ کرده و با سیب زمینی و پیاز سرخ می کند و در پایان به آن رب گوجه اضافه می کنند.

کباب زرگری

جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید

روشها و مسیرهای مسافرت به استان کرمان

مسیرهای زمینی مسافرت به کرمان

راه آسفالته اصلی تهران - بندرعباس که از رفسنجان و سیرجان عبور می کند .
راه آسفالته اصلی تهران - چابهار نیز از شهر کرمان می گذرد .
راه آسفالته اصلی کرمان - فردوس - گناباد - تربت حیدریه- مشهد به طول ۹۱۰ کیلومتر به سمت شمال شرق  
راه آسفالته اصلی کرمان جیرفت - کهنوج - بندرعباس به مسافت ۵۶۴ کیلومتر به سمت جنوب 
راه آسفالته اصلی کرمان - رفسنجان - شهربابک - مهریز - یزد به مسافت ۵۸۵ کیلومتر به سمت شمال غرب  
راه فرعی راور - شیطور به طول ۱۱۲ کیلومتر به سمت شمال غرب 
راه آسفالته اصلی کرمان - بافت به طول ۱۵۶ کیلومتر به سمت جنوب 
راه آسفالتی اصلی کرمان - زرند به طول ۸۳ کیلومتر به سمت شمال بغرب 
راه آسفالته اصلی سیرجان - بافت به طول ۱۲۹ کیلومتر به سمت شرق


مسیرهای راه آهن کرمان

راه آهن سراسری تهران بندرعباس از استان کرمان و شهرستان سیرجان می گذرد.

راه آهن بافق زرند - کرمان 

راه آهن تهران - کرمان - بم - زاهدان 


 

مسیر هوایی و فرودگاههای استان کرمان

فرودگاه کرمان  یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های ایران به حساب می‌آید که دارای دو ترمینال داخلی و خارجی می باشد.

  • فاصله هوایی تا تهران: ۸۰۰ کیلومتر معادل ۴۹۷ مایل
  • فاصله فرودگاه تا مرکز شهر: در حدود ۸ کیلومتر

دیگر فرودگاههای استان کرمان:
فرودگاه رفسنجان 
فرودگاه بم 
فرودگاه جیرفت 
فرودگاه سیرجان


نقشه آنلاین کرمان ⇓