دوستان گرامی : قصد داریم شما را با بهترین و مهمترین جاهای دیدنی استان خوزستان و شهرستانهای آن ، همراه با جزئیات کامل و مهم هریک آشنا کنیم. در این مقاله میتوانید از جاذبه های تفریحی و توریستی ، اماکن تاریخی ، سوغات و غذاهای محلی و نیز روشها و مسیرهای مسافرت به این استان مطلع شوید.
استان خوزستان
این استان در جنوبغربی ایران واقع شده است، که در حاشیه خلیج فارس قرار دارد و قطب تولید نفت و گاز در ایران بشمار میآید. مساحت استان خوزستان ۶۴٫۰۵۷ کیلومتر مربع است و با جمعیتی معادل ۴٬۷۱۰٬۵۰۶ نفر (۱۳۹۵)، پنجمین استان پرجمعیت ایران محسوب میشود. شهر اهواز، مرکز استان خوزستان می باشد.
آب و هوای خوزستان :
خوزستان دارای آب و هوای گرم و خشک می باشد که بیشترین درجه حرارت در تابستان ۵۴ درجه بالای صفر و کمترین درجه در زمستان ۲ درجه بالای صفر و همچنین میزان متوسط بارندگی سالیانه تا ۱۹۵ میلیمتر گزارش گردیده است.
جاهای دیدنی خوزستان
از لحاظ تاریخی، خوزستان قدیمیترین منطقهٔ فلات ایران محسوب میشود، که پیشینهٔ سکونت انسان در آن به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و شکلگیری تمدن عیلام در هزارهٔ سوم قبل از میلاد، بازمیگردد. خوزستان از شمال به لرستان، از شرق به استان چهارمحال و بختیاری، از شمالغربی به ایلام، از جنوبشرقی به کهگیلویه و بویراحمد، از جنوب به بوشهر و خلیج فارس و از غرب به کشورعراق محدود میشود.
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
جاهای دیدنی خوزستان
نقاط دیدنی شهرهای خوزستان
آبادان : کلیسای آبادان ، موزه آبادان ، امامزاده سید محمد ، مسجد رانگونی ها
کلیسای آبادان
آبادان تنها نقطه ای از ایران می باشد که در آن کلیسا و مسجد در کنار یکدیگر بنا شده اند و از این حیث، مشکلی برای هیچ یک از آنها وجود ندارد. مجاورت این کلیسا با مسجد امام موسی بن جعفر(ع) جلوه ای از احترام متقابل میان پیروان ادیان مختلف الهی را بازگو می نماید.
کلیسای ارامنه آبادان در سال ۱۳۳۶ هجری شمسی در آبادان بنا شد و به عنوان بزرگترین تالار اجتماعات ارامنه مقیم آبادان به شمار میرود. کلیسای کاراپت مقدس در تاریخ نهم اردبیهشت ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۳۵۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کلیسای کاراپت مقدس از جاهای دیدنی آبادان
موزه آبادان
این موزه که در سال ۱۳۳۸ شمسی افتتاح شد ، در بر گیرنده مجموعه آثاری از دوره ما قبل و متاخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاههای هنرهای سنتی آبادان می باشد. موزه آبادان در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان قرار گرفته است.
موزه آبادان
مسجد رانگونی ها
ساخت مسجد بدست نخستین گروه از کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان که عمدتا از رنگون، پایتخت کشور برمه و رنگونی الاصل و مسلمان(سنی) بودند در سال ۱۲۹۹ شمسی شروع شد. این اثر هنری در سال ۱۳۰۰ به بهره برداری رسید و محلی برای وحدت شیعه و سنی بوجود آورد و پیروان هر دو مذهب، زیر سایه یک سقف به عبادت و یادگیری امور دینی میپرداختند.
از آنجا که طراحان این مسجد اهل هندوستان بودند، بنابراین معماری این مسجد نیز به سبک هندی رقم خورد. مسجد رانگونی ها شامل چهار گنبد کوچک و دو مناره میگرددد و همچنین از بیرون دارای پوسته سیمانی و نقش داری خوش رنگ و بسیار زیبا میباشد.
اندیمشک : چشمه عین و دریاچه سد کرخه
اندیمشک در کنار خرابههای شهر قدیم «لور» و «اریترین» ساخته شدهاست. گویش محلی زبان لری است. مبنای شکلگیری شهر از ایستگاهی است که در نزدیکی قلعه صالحآباد قرار داشت و سال ۱۳۰۷ بنیانگذاری شد. اندیمشک دارای معدن شن، سنگ و گچ در ایستگاه شهبازان است. راهآهن این شهر به عنوان بخشی از راهآهن تهران-جنوب از نقاط حساس بشمار میآید. اندیمشک مرکز کل راهآهن ناحیه زاگرس بوده و در مسیر جاده ترانزیت کشوری قرار دارد. اندیمشک در ۷۲۰ کیلومتری تهران و ۱۶۰ کیلومتری اهواز جای دارد.
چشمه عین
آب چشمه عین از دسته آبهای سولفاته بیکربناته کلسیک نیم گرم میباشد و از زمین میجوشد. چشمه در فاصله ۱۳ کیلومتری جاده اندیمشک - اهواز و نیز در فاصله کمی از دهکده عین خوش قرار گرفته است.
دریاچه سد کرخه
سد کرخه با تاجی به طول ۳۰۳۰ متر و ارتفاع ۱۲۷ متر از لحاظ حجم بدنه بزرگترین سد ایران و خاورمیانه می باشد و با گنجایشی برابر با ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب، نام بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران را از آن خود کرده است. نیروگاه این سد با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات برق تولید میکند. این سد مخزنی در فاصله ۲۲ کیلومتری شمال غرب شهر اندیمشک قرار دارد.
رودخانه کرخه نیز از رشته کوههای زاگرس در نواحی غرب و شمال غرب کشور سرچشمه گرفته و پس از طی مسیر ۹۰۰ کیلومتری در امتداد شمال به جنوب، سرانجام در مرز مشترک ایران و عراق به مرداب هورالعظیم میریزد.
دریاچه سد کرخه
ایذه : بقایای قلعه قدیمی نورآباد ، غار اشکفت سلمان, پل خزهزاد ، آتشکده چگا دم دم ، تپه باستانی مش محمد زمان، منطقه باستانی دشت سوسن ، تالاب میانگران ، طاق طویله در دره کول فرح ، قلعه تل ، باغ ملک ، مسجد جامع ، امامزاده قاسم ابن علی و آرامگاه سلطان ابراهیم
ایذه شهریست تاریخی و دارای آثاری باستانی از زمانهای بسیار دور. این شهر در روزگار عیلامیان اهمیت و عظمت زیادی داشته و مرکز آن آنزان یا آشتیان بوده که در عهد ساسانیان نیز بسیار معتبر بوده است.
غار اشکفت سلمان
غار اشکفت سلمان در گذشته یکی از مهمترین معابد هخامنشیان بوده و بدین علت دارای اهمیت بالای تاریخی است.
این غار در جنوب شهر ایذه قرار داشته و شامل چهار نقش برجسته سنگی از دوره عیلامیان می باشد که دو تای آن داخل غار و دو تای دیگر در خارج از غار قرار دارد. همچنین بقایای ساختمانی مربوط به دوره اتابکان به چشم می خورد. در این محدوده به غیر از سنگ نوشته ها، چشمه های آب معدنی متعددی هم در دامنه کوه های منطقه وجود دارد. نکته جالب اینکه برای نخستین بار حضور زن در کنار یک مرد، در نقش برجستههای این غار دیده شده است.
آتشکده چگا دم دم
تپه چگا دم دم و آتشکده آن مربوط به دوره اشکانیان است و در ایذه، ۱ کیلومتری میدان ورودی در جنوب شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۹۸۷ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دشت سوسن
دشت سوسن یکی از جاذبههای طبیعی استان خوزستان است که در مسیر رود کارون و در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان ایذه قرار دارد. دشت سوسن دارای طبیعت بسیار زیبا و نیز آثار تاریخی همچون تپههای باستانی، پل و بَرد گوریها (سنگ مزار به شکل شیرهای سنگی که به عنوان نمادی از شجاعت و دلیری است) میباشد.
دشت سوسن در پنج کیلومتری بعد از روستای کَشگِلی ( مسیر جاده خروجی ایذه به سمت شمال در سمت راست دوراهی پس از پیان و تاکوتر) قرار دارد. از سمت راست دوراهی نیز به امامزاده سلطان ابراهیم در جوار دریاچه سد شهید عباسپور (سد کارون یک) میرسد. کمپ و منازلی جهت اسکان در این منطقه لحاظ شده است.
تالاب میانگران
تالاب میانگران در جنوب غربی کوهپایه زاگرس و در فاصله یک و نیم کیلومتری شهرستان ایذه در شمال شرقی استان خوزستان واقع شدهاست. این تالاب که از تالابهای مطرح ایران میباشد، بهطور میانگین ۲۵۰۰ هکتار وسعت دارد.
قلعه تل
این قلعه مابین شهرهای باغملک و ایذه در مسیر شاهی استان فارس و خوزستان جای گرفته است. این قلعه در سال ۱۷۹۰ میلادی ساخته شده است که احداث آن را به «محمد تقیخان چهارلنگ بختیاری» نسبت داده اند.
امام زاده سلطان ابراهیم ع
اسم روستایی که این امامزاده در آن مدفون است کارتا میباشد. اهالی این روستا همه از سادات و از نوادگان همین امامزاده هستند. مردم سرزمین بختیاری ارادت خاصی به این امامزاده دارند. طوری که سوگند به نام این امامزاده در گفتار آنها زیاد شنیده میشود. حتی ماشین نوشتههای فراوانی را به نام این امامزاده میتوان مشاهده کرد.
بهبهان: امامزاده فضل شاه، قلعه ارجان، پل کسری، کتیبه های تنگ تکاب، مسجد جامع بکان و امامزاده حیدر
قلعه ارجان
قلعه در زمان ساسانیان و برای دفاع در مقابل هجوم اعراب در قسمت شمال غربی بهبهان توسط آریابرزن به سبک رومی بنا گردید. صحن قلعه ارجان چهل ذرع در چهل ذرع می باشد و اطراف صحن سه طبقه حجره یکی بالای دیگری دیده می شد و تمام حجره ها دارای طاق چند شاخه معروف به طاق رومی که محکمترین طاقها محسوب میگردد، می باشد.
خرابههای شهر ارجان در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی بهبهان در دو طرف حاشیه رود مارون اطراف قدمگاه امام رضا (ع) بهبهان واقع شده است.
پل کسری
پل کسری در ۲۵۵ متری شرق راه بهبهان به امام زاده جعغر بر روی رودخانه تاب ساخته شده و از بناهای مربوط به عهد ساسانیان است. یکی از ویژگیهای جالب پل این است که علاوه بر پل بودن سد نیز هست و طوری ساخته شده که آب جمع شده در پشت آن میتواند آب قناتهای مورد استفاده برای کشاورزی را بالا بیاورد.
بعد از ظهور اسلام در کنار این پل مسجدی به نام مسجد بکان ساخته شد و بعدها حضرت امام رضا (ع) در سال ۲۰۱ هجری هنگام عبور از بهبهان به طرف اصفهان در این مسجد نماز خواند که به خاطر حضور معنوی ایشان این مسجد به صورت قدمگان درآمد. این قدمگاه دقیقا در سمت جنوبی پل واقع شده و حدودا به فاصله چهار متری از پل قرار دارد و یکی از منارههای این مسجد هنوز برقرار است. ستونهای این پل به جا مانده است اما به خاطر احداث سد شهدا و دریاچه پشت آن بیشتر آثار پل به زیر آب رفته است.
مسجد جامع بکان
مسجد جامع بکان در شمال شهرستان بهبهان در کنار رودخانه تاب و شهر قدیم ارجان واقع گردیده و امروزه قدمگاه امام رضا (ع) خوانده میشود.
بندر ماهشهر : چشم انداز هایی از اسکله تخلیه و بارگیری در خورموسی
ارتفاع این شهر از سطح دریا حدود ۳ متر میباشد. ماهشهر کنونی شامل دو بخش است: ماهشهر قدیم و دیگری موسوم به ناحیهٔ صنعتی. بندر ماهشهر دارای مساحت ۲۷۱۳ هکتار میباشد که بعد از اهواز وسیع ترین شهر استان خوزستان است. این شهرستان در زمان ساسانیان و در سال ۲۳۱ میلادی در زمان اردشیر اول با نام ریواردشیر که بعدها ریشهر نامیده شد بنا گردید.
مردم بندر ماهشهر به علت موقعیت شهر دارای قومیتهای مختلفی هستند که در کنار بومیهای خود بندر ماهشهر، زندگی میکنند. مانند مردم لرهای بختیاری و سایر ایلات لر بزرگ که به لرهای جنوبی یا بندری معروف می باشند و عرب ها، اقلیتی کرد، ترک و اتباع خارجی.
هندیجان : شهر باستانی آسک و قلعه باستانی باسیف
یکی از شهرهای تاریخی ایران با قدمتی بیش از ۳۰۰۰ سال، در جنوب شرقی استان خوزستان و در ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر ماهشهر و در شمال خلیج فارس قرار گرفتهاست. رودخانهای موسوم به هندیجان یا زهره این شهر را به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم میکند.
شهر باستانی آسک
آسک شهری قدیمی و متروکه می باشد که در جنوب شرقی هندیجان و کیان کوه واقع شده است. شهرت آسک در دوران اسلامی به سبب جنگی که میان خوارج ازارقه و سپاه عبیدا.. بن زیاد در این محل در گرفت معروف بوده است. این شهر بخاطر داشتن آتشفشان نیز معروف بوده که این آتشفشان خاموش در پنج کیلومتری شهر امیدیه و در کنار جاده امیدیه به آغاجاری واقع شده است که هم اکنون به کوه سوخته معروف است.
قلعه باستانی باسیف
در مجاورت روستای مالکی و امامزاده عبدالله در شرق و جاده هندیجان به دیلم، آثار قلعه ای به چشم میخورد که به قلعه باسیف مشهور است که دارای حصار، برج و بارو می باشد. سنگ گلال، سنگ دریا، قیر و ساروج مصالح اصلی در ساخت این بنا را تشکیل میدهند. باسیف از خاندان دیلمان و فرزندش ابا کلنجار بود و نام این قلعه برگرفته از نام اوست.
خرمشهر : مسجد فاطمه زهرا و مسجد جامع خرمشهر
یکی از شهرهای جنوبی استان خوزستان و مرکز شهرستان خرمشهر است. این شهر در محل تلاقی رودخانههای اروند و کارون و در ناحیهای باتلاقی و پست در دلتای رودخانهٔ اروندرود قرار گرفته و ۲۳ کیلومتر مربع مساحت دارد. خرمشهر به جهت واقع شدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژهای برخوردار است. این شهر در انتهایی ترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکلههای آن در کرانههای رودخانهٔ اروندرود جای گرفته است.
مسجد جامع خرمشهر
مسجد جامع خرمشهر بیش از ۱۲۰ سال قدمت دارد و پس از بازپس گیری شهر به صورت نیمه سالم باقی مانده بود . همچنین این مسجد در زمان مقاومت و حتی قبل از اشغال، مرکز فرماندهی و تدارکات و گردهمایی مدافعان شهر بود.
مسجد در خیابان چاسبی، مرکز شهر، قرار گرفته است. این مسجد از دیرباز به دلیل قرار گرفتن آن در کنار بازارهای سیف و صفای خرمشهر بهعنوان یکی از مساجد پرتردد شهر شناخته میشده که البته امروز نیز در مقابل این مسجد بازارچه بزرگی وجود دارد که مشاغل مختلف در آن به کسب و کار مشغول هستند.
دزفول : مسجد جامع دزفول ، مجتمع فرهنگی دزفول،مزار سبزقبا ، پل قدیمی شهر ، آبشار زیبای شوی، بازار قدیمی شهر، قلعه شاداب، دره قره احمدی ،دره توبیرون، آرامگاه سید محمود ،کاروانسرای قندی، بقایای آسیابهای آبی ، آرامگاه یعقوب لیث، سد دز ،شهر باستانی جندی شاپور ، دره کول خرسون (دره ارواح) و تپه باستانی چغامیش
دزفول : رود دز و تفریحگاه ساحلی کله علی ، آسیاب های آبی دزفول ، تپه های باستانی چغامیش ، بقعه یعقوب لیث صفاری ، آبشار شِوی ، دره کول خرسون (دره ارواح) ، دریاچه شهیون ، قلعه شاداب
دزفول شهری در جنوب غربی ایران است، که با مساحت ۴۷۶۲ کیلومتر مربع، سیامین شهر پرجمعیت کشور محسوب میشود و در کنار رودخانه دز، در بخشهای جلگهای استان خوزستان واقع شده است. این شهر در ارتفاع ۱۴۳ متری از سطح دریا واقع میباشد و از شهرهای شمالی خوزستان بشمار میرود.
دزفول در فاصله ۷۲۱ کیلومتری از تهران و ۱۵۵ کیلومتری از اهواز، همچنین در فاصله ۳۰۰ کیلومتری از دریا قرار دارد. این شهر از لحاظ وسعت دومین شهر بزرگ استان خوزستان (پس از اهواز) میباشد. یشینه دزفول را خاورشناسان از آن هنگام که این شهر پایتخت عیلامیان بود (حدود ۲۶۰۰پیش از میلاد) و «اوان» خوانده میشد، نزدیک به پنج هزار سال پیش برآورد می کنند.
رود دز و تفریحگاه ساحلی کله علی
رود دز دارای شفاف ترین آبهای جاری و رودخانه ای در ایران می باشد که سرچشمه آن رشته کوههای زردکوه می باشد که پس از عبور از دزفول در شرق شوشتر به رودخانه کارون وارد میگردد. آب زلال و تمیز آن سالانه گردشگران بسیاری را جذب خود میکند. بهترین تفریگاه ساحلی دز، تفریحگاه کله علی است که دارای امکانات رفاهی خوبی برای گردشگران می باشد.
آبشار شِوی
این آبشار با ارتفاع ۸۵ متر از سطح زمین بزرگترین آبشار ایران و خاورمیانه می باشد که در یک مسیر بسیار دل انگیز و زیبای یکصد کیلومتری با دزفول قرار دارد.
آسیاب های آبی دزفول
شامل مجموعهای از آسیابهای آبی قدیمی و مستهلک، متعلق به دوران صفویه و قاجاریه می باشد که در بستر رودخانه دز قرار دارد. این آسیابها در سه قسمت از رودخانه قابل مشاهده هستند.
تپه های باستانی چغامیش
شهر باستانی چغامیش حدود ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد یعنی عصر حجر تعلق داشته و نقطه آغازین کتابت و تحریر در ایران بشمار می رود. تپههای ارزشمند و باستانی چغامیش گنجینه تمدنهای زیادی از جمله ساسانیان، پارتیان، عیلامیان است که در حال حاضر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بقعه یعقوب لیث صفاری
«یعقوب لیث صفاری» بنیانگذار سلسله صفاریان، اولین شهریار ایرانی است که زبان پارسی را برای نخستین بار ۲۰۰ سال پس از ورود اسلام به ایران دوباره بهعنوان زبان رسمی ایران اعلام نمود. از آن پس در دربار هیچکس اجازه نداشت به زبانی جز فارسی سخن بگوید.
او همچنین تلاشهای زیادی برای رهاسازی بخشهایی از ایران از دست خلیفه عباسی نمود و در نهایت در سال ۱۶۵ هجری قمری در شهر جندی شاپور دزفول درگذشت. اکنون آرامگاه یعقوب لیث صفاری، بنایی چهار طاقی با گنبدی مخروطی شکل است که در روستای اسلامآباد در جاده ۱۲ کیلومتری دزفول به شوشتر نزدیک به محوطه باستانی جندی شاپور واقع شده است.
دره کول خرسون (دره ارواح)
دره کوه خرسون یا دره ارواح، درهای شگفتانگیز و عجیب و دارای دیوارهایی است که از دو طرف بالای سر گاهی به هم می چسبند و فقط یک شیار نور از فضای بیرون باقی می ماند که نهایتا با امتداد خود به رود دز می رسد.
دریاچه شهیون
این دریاچه فوقالعاده دیدنی پشت دو کوه شاداب و تنگوان پدید آمده و چشم انداز بی نظیری را برای منطقه شهیون به وجود آورده است.
قلعه شاداب
قلعه شاداب یکی از بزرگترین قلعههای طبیعی ایران در دل کوه است که ۱۰ کیلومتر طول و ۴ کیلومتر عرض دارد و با بسیاری از بناهای دیگر که نام قلعه به خود دارند، متفاوت است. دیواره این قلعه در دوره چهارم زمینشناسی در اثر ریزش یکپارچه و عمودی دیوارههای بنا و همچنین فرسایش ناشی از طغیان رودخانه به وجود آمدهاند.
دشت آزادگان (سوسنگرد ): آرامگاه امامزاده سید صالح ، امامزاده سید عابد, ، تالاب هورالعظیم
سوسنگرد : در زمان جنگ ارتش عراق ۳ بار برای تصرف سوسنگرد تلاش کرد که بامقاومت شدید مردم مواجه گردید ولی در حمله سوم ، شهر در محاصره ارتش عراق قرار گرفت. مردم این شهر عرب و شغل اکثریت مردم کشاورزی میباشد. از جمله طوایف ساکن در شهر میتوان ازآلبوجلال, زبیدات, بنی طرف ,اهل الیرف, سادات وبقیه نام برد.
سوسنگرد در شمال غربی اهواز و به فاصلهٔ ۵۵ کیلومتری از این شهر بنا شده است. هویزه در جنوب غربی سوسنگرد و شهر بستان در شمال غربی سوسنگرد قرار دارد در حالیکه رودخانهٔ کرخه از ان می گذرد.
تالاب هورالعظیم
بزرگترین تالاب استان خوزستان و یکی از بزرگترین تالابهای ایران است. همچنین بنام هورالهویزه نیز نامیده میشود. تالاب در مرز ایران و عراق واقع شده و حدود یک سوم این تالاب در ایران و دوسوم آن در کشور عراق است.
کلان تالاب (هورالعظیم) در غرب استان خوزستان در انتهای رود کرخه در منطقه مرزی دشت آزادگان بین دو کشور ایران و عراق واقع شده است و دارای طول جغرافیای ۴۷ درجه و ۵۸ دقیقه تا ۴۷ درجه ۱۶ دقیقه و۳۰ ثانیه طول شرقی و عرض جغرافیایی ۳۱ درجه ۵۳ دقیقه تا ۴۱ درجه عرض شمالی می باشد.
این تالاب مشترکاً در شهرستانهای دشت آزادگان و هویزه استان خوزستان واقع گردیدهاست. کلان تالاب (هورالعظیم) در جنوب غرب شهرستان هویزه واقع بوده و شهر رفیع (کاوه) مرکز بخش نیسان در۳ کیلومتری آن قرار دارد.
رامهرمز : آثار باقیمانده شهر قدیم تالار، قلعه شیخ و قلعه دا و دختر ، تش کوه
قلعه دا و دختر
این قلعه در شمال رامهرمز در دامنههای میانی کوهی گچی بر روی دو تپه در امتداد هم واقع شده است. شکل گرد و دایره مانند هر دو واحد قلعه چنان است که معماری قلعهسازی رومی را میرساند و مانند آثاری است که از قلاع رومی در جنوب مدیترانه کمابیش بر جای ماندهاند.
این قلعه شبیه دژی است که در روزگار ساسانیان برای حفاظت راه تجاری و نظامی شوش، واجار، اصفهان یا برای نگهبانی کاخ و خزائن رامهرمز یا نظارت بر جلگه زراعی، باغها، مزارع و انبارهای غله ساخته شده باشد و رومیها در ساختن یا در طرح و نقشه آن دخالت داشته باشند.
در ساخت این قلعه سترگ از مصالح ساختمانی چون سنگ، ملات گچ و در برخی از نقاط از آجر و قیر استفاده شده که سنگ آن از رودخانهٔ «اعلا» و سنگ پی آن را از معادن اطراف آن که در حدود سه کیلومتری شرق و شمال شرق قلعه قرار دارد، آوردهاند.
تشکوه
تشکوه یا کوه آتشین رامهرمز از جاذبههای گردشگری رامهرمز میباشد که در فهرست میراث ملی نیز ثبت شدهاست. این کوه در جاده رامهرمز به سمت رود زرد و در مسیر خدیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران، قرار دارد و از گذشتههای دور تا کنون شبانه روز میسوزد، از قدیم مردم محلی به این کوه «تشکوه» میگویند. به گفتهٔ کارشناسان زمینشناسی دلیل شعلهور شدن آتش کوه، گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح است.
گازهای هیدرکربوری از لایههای مختلف زمین عبور میکنند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون شعلهور میشوند به طوری که در شب، نور سوختن این گاز بیشتر دیده میشود. در مجاورت تشکوه به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمیتوان آتش دیگری روشن کرد.
شادگان : تالاب شادگان ، امامزاده سید شرف ، مسجد جامع
شادگان یا دورق یا الفلاحیه در فاصله ۱۲۰ کیلومتری اهواز و ۹۷۱ کیلومتری تهران واقع شده و آب و هوای آن گرم و بیابانی است. در شادگان و پیرامون آن نخلستانهای گستردهای وجود دارد. این شهر در زمینه شعر عربی در خوزستان مشهور است.
مردم شهرستان شادگان عمدتاً عرب و از تیره و طوایف بنی تمیم ،بنی کعب هستند. شهرستان شادگان دارای بیش از ۵۷هزار هکتار اراضی قابل کشت است، ولی به دلیل خشک شدن رودخانه جراحی تنها نیمی از این اراضی کشت میشود.
تالاب شادگان
تالاب بینالمللی شادگان یکی از تالابهای بزرگ ایران است. این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شده است. تاکنون ۱۵۲ گونه پرنده و۴۰ گونه پستاندار بوده که مهمترین آنها دلفین بینی بطری با نام علمی tursiops truncatus است که با حرکات نمایشی زیبا، بسیار دیدنی است. این حیوان در دهانه خلیج فارس و خور موسی به راحتی قابل مشاهده است. همچنین مردم روستاهای حاشیه تالاب شادگان به پرورش گاومیش مشغول میباشند و وجود تالاب شادگان، بستر مناسبی برای پرورش گاومیش به وجود آورده است.
مهمترین پستانداران تالاب بینالمللی شادگان عبارتاند از: ۱-گراز: با نام محلی خنزیر، گربه جنگلی با نام محلی بزون ، شنگ بانام محلی چلیب آلمای ، گرگ با نام محلی ذئب و دلفین. هور الدورق یا هور الفلاحیه یا تالاب شادگان یکی از معدود تالابهایی است که در سازمان بینالمللی یونسکو ثبت جهانی شده است.
شوش : قلعه تاریخی شوش ، موزه شوش ،معبد چغا زنبیل ، آثار کاخ آپادانا (کاخ داریوش اول) ، مقبره دانیال نبی, مقبره عبدالله بن علی,بقعه سید عباس ابن علی و موزه هفت تپه
موزه شوش
موزه شوش یکی از مهمترین موزه های ایران است. این موزه که در میان باغی بزرگ ساخته شده است، دارای شش تالار بزرگ است و آثار به نمایش درآمده در آن حاصل بخشی از حفاریهای منطقه شوش و چغازنبیل می باشد. آثار این موزه به دوره پیش از تمدن عیلام تا دوران پس از اسلام تعلق دارد.
موزه شوش
موزه هفت تپه از جاهای دیدنی شوش
معبد چغا زنبیل
نام امروزی چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (ایلامیها) و در حدود سال ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده است. چغازنبیل بخش بر جا مانده از شهر دوراونتاش است و در نزدیکی شوش قرار دارد. این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.
این سازه در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۳۵ کیلومتری غرب شهر باستانی شوشتر واقع است، اما به دلیل واقع شدن در غرب رودخانه دز، مرز این دو شهرستان، در تقسیمات کشوری جزء شهرستان شوش محسوب میگردد. این نیایشگاه توسط اونتاش ناپیریش (حدود ۱۲۵۰ پ. م)، پادشاه بزرگ ایلام باستان، و برای ستایش ایزد اینشوشیناک، الهه نگهبان شوش (شهر باستانی)، ساخته شدهاست؛ و در حمله سپاه آشور بانیپال به همراه تمدن ایلامی ویران گردید.
کاخ آپادانا
کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی و کاخ اصلی داریوش یکم بودهاست. این کاخ به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در حدود سالهای ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاد شد. دیوارهای کاخ از خشت و ستونهای آن از جنس سنگ است. این کاخ در حفاریهای بین سالهای ۱۳۱۱ تا ۱۳۱۴ از زیر خاک بیرون آورده شد.
کاخ داریوش واحدهای مختلفی از جمله تالار بار عام، حرمسرا، دروازه و کاخ پذیرایی و همچنین سه حیاط مرکزی دارد. دیوارهای داخلی کاخ با آجر لعابدار منقوش با طرحهای سپاه جاویدان، شیر بالدار و نقش گل نیلوفر آبی مزین بودهاند که بقایای بهجایماندهٔ آنها در موزههای خارجی و داخلی نگهداری میشوند.
مقبره دانیال نبی
به گفته تاریخ نویسان جناب دانیال نبی که از پیامبران تبلیغی بشمار میروند از نوادگان پسر چهارم حضرت یعقوب بوده که در قرن هفتم قبل از میلاد در بابل زندگی میکرد. وی از پیامبران بنیاسرائیل بود که مدتی بعد به همراه عده ای از ساکنان قوم یهود به ایران آمد و شهر شوش را برای زندگی انتخاب نمود و در همان منطقه دار فانی را وداع گفت.
در سال ۱۲۴۹ شمسی شیخ جعفر شوشتری دستور دارد تا برای این پیامبر آرامگاهی جدید ساخته شود. آرامگاه دانیال نبی از مکان های مذهبی ایران است که گنبدی اورچین و دو جداره با حدود ۲۰ متر ارتفاع و حدود ۵ متر قطر دارد.
شوشتر : آبشارهای تاریخی شوشتر، مسجد جامع شوشتر، قلعه تاریخی سلاسل، پل شادروان ،پل گرگر و آبشارهای تاریخی آن ،برج کلاه فرنگی، بند میزان، بقعه سید محمد بازار، بقعه سید محمد دروازه، امامزاده عبدالله ،بقایای آسیاب های بادی، بند قیر
شوشتَر در استان خوزستان واقع شده است. این شهر دارای تاریخ و تمدنی کهن است و زبان بیشتر مردم فارسی (گویش شوشتری) است. شوشتر تا ابتدای دوره پهلوی مرکز استان خوزستان بوده و به پایتخت سازه های آبی جهان مشهور است. این شهر در دامنه کوههای زاگرس قرار دارد.
آبشارهای تاریخی شوشتر
مجموعهای به هم پیوسته از پلها، بندها، آسیابها، آبشارها، کانالها و تونلهای عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار میکنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، جهت بهرهگیری بیشتر از آب ساخته شدهاند. این سازهها مربوط به دوره ساسانی است و در شوشتر، خیابان شریعتی، میدان آبشارها واقع شده است.
قلعه تاریخی سلاسل
این قلعه در واقع دژی است بسیار بزرگ که دارای حیاطهای مفصل و متعدد سربازخانهها و طویلهها و حمامها و شبستانها و برجها و باغچهها و قورخانه و نقاره خانه و حرم خانه و آشپزخانه و قاپیهای متعدد و حوضهای بزرگ و حصار و خندق بوده است.
اکنون بیشتر عمارتهای آن تخریب شدهاند و جز اتاقهای زیر زمینی، شوادانها و تونلهای داریون چیزی از آن باقی نمانده است. ظاهرا قلعه تا حدود ۵۰ سال پیش آباد بوده و به جز نقش دفاعی که از شهر داشته است، مرکز کنترل نهر داریون و همچنین محل استقرار والی خوزستان نیز بوده است.
پل شادروان
شادروان به معنی فرش و بساط گرانمایه ومنقش می باشد. و چون از بند میزان تا شادروان کف رودخانه را توسط سنگ های تراش منظم فرش کرده اند به شادروان معروف می باشد. ساخت این پل به دوره شاپور اول ساسانی برمیگردد وروان دارای ۴۴ دهانه بزرگ و ۴۳ دهانه کوچک می باشد.
پل شادروان در ۳۰۰ متری جنوب بند میزان، در شمال غربی شوشتر بر روی شاخه اصلی رود کارون ساخته شده است و در حال حاضر بقایای آن در کنار پل آزادگان به چشم می خورد. یکی از دلایل ساخت این پل بند عظیم بخاطر بالا آوردن و آرام نمودن جریان آب توسط پی و پایه های پل شادروان و ورود آب به نهر داریون برای آبیاری مزارع بوده است.
پل گرگر
پل بند گرگر با قدمتی ۱۷۰۰ ساله اثری مهم در مجموعه بناهای آبی تاریخی شوشتر می باشد که با قرار گیری بر فراز مجموعه آسیاب ها و آبشارها و مسدود کردن مسیر رودخانه گرگر و اختلاف سطح بوجود آمده، آب رودخانه را به تونل های سه گانه مجموعه هدایت می کند.
برج کلاه فرنگی
برج کلاهفرنگی شوشتر ساخته شده دوره قاجاریه و در مرکز شهر شوشتر و در کنار رود کارون ، نزدیک به بند میزان قرار دارد. برج دارای ۸ ضلع می باشد و پایه آن که زیر برج قرار دارد نسبت به زمین، ۴ متر ارتفاع دارد . ارتفاع خود برج نیز حدود ۷ متر است. ظاهرا کاربری برج استفاده بعنوان جایگاه دیدهبانی قیصر روم یا شاپور ساسانی جهت نظارت بر کار کارگران مشغول در بند میزان بوده است.
بند میزان
بند میزان سدی است در شوشتر و ساختهٔ دست انسان، مربوط به دوره ساسانیان که تا امروز پابرجاست. ساختن بند میزان شوشتر را به شاپور اول ساسانی نسبت میدهند. این سد، آب کارون را به نسبتهای ۲ و ۴ بین رودهای گرگر و شطیط تقسیم میکند. رود گرگر را دودانگه یا مسرقان نیز گویند و رود شطیط را چهاردانگه هم خوانند. مصالح بکار رفته در بند میزان سنگ (تراشیده شده شوشتر) و ساروج هستند.
بقعه سید محمد بازار
بقعه سید محمد بازار مربوط به دوره صفوی است و در شوشتر، چهار راه امام، ضلع شرقی خیابان امام واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۱۵۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بند قیر
بند قیر بندی باستانی و از بناهای مجموعه سازههای آبی تاریخی شوشتر میباشد. این بند را به وسیله قیر (نفت خام) اندود و محکم کرده بودند. کاربرد این بند کنترل پیوستن رودخانههای شطیط و گرگر به یکدیگر می باشد. همچنین رود دز نیز در این منطقه به آنها میپیوندد و کارون را تشکیل میدهند. همچنین بندقیر هماکنون در حدود ۴۵ کیلومتری جاده اهواز - شوشتر واقع شده است.
مسجد سلیمان : اولین چاه نفت ایران ، بقایای یک آتشکده قدیمی به نام صفحه سنگی , مسجدسلیمان ،دشت زیبای شیمبار در قلعه خواجو، پیست زیبای قایق سواری و اسکی روی آب دریاچه سد عباسپور ، منطقه گردشگری کوشک ، پل تاریخی لالی ، آبشار آرپناه و دشت لاله های سرخ(لالی)
مسجدسلیمان یکی از شهرهای بختیاری نشین استان خوزستان ایران است. عملیات استخراج نفت، برای نخستین بار در خاورمیانه در سال ۱۹۰۸ میلادی توسط کنسرسیوم دارسی از این شهر و با چاه شماره یک، در میدان نفتی مسجد سلیمان آغاز گردید.
آتشگاه مسجدسلیمان
این معبد یکی ازمهمترین اماکن تاریخی و باستانی شهر مسجدسلیمان می باشد که قدمت آن به قرن هفتم قبل از میلاد باز می گردد و معماران برای ساخت تخت جمشید از آن الهام گرفتهاند. نوع معماری این بنا، آتشکده جاویدان اورارتویی است که مهمترین مشخصه آن استفاده نکردن از ملات و گذاشتن سنگ خشک روی سنگ خشک دیگر است.
بنا به نوشتههای پروفسور گیرشمن، باستانشناس فرانسوی در کتاب «ایران از آغاز تا اسلام» تخت جمشید نیز با استفاده از همین الگو ساخته شده است. وزن هر قطعه از سنگهای استفاده شده در بنا به چهار تن هم میرسد.
دشت زیبای شیمبار در قلعه خواجو
دشت شیمبار از جاذبه های قلعه خواجه،در ۴۵ کیلومتری اندیکا( قلعه خواجه ) و در همسایگی شهرهای لالی، مسجدسلیمان و ۲۲۵ کیلومتری اهواز و از طرف چهارمحال در ۱۰۸ کیلو متری چمن گلی مرکز بازفت و ۲۶۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد.طول دشت حدود ۹ کیلومتر و عرض آن در برخی نقاط به ۲۰۰ متری و در جایی تا دو کیلومتری کشیده شده است.
جاری بودن رود شیمبار دراین منطقه زیبایی آن را بیشتر نموده و وجود چشمه های گوناگون در اطراف آن و پل طبیعی خدافرید بر روی این رود صحنه های چشم نوازی را رقم میزند. رود شیمبار پس از پیوستن به رود بازفت وارد رود کارون می گردد.
وجود کتیبه ها و آثار باستانی خبر از قدمت این منطقه می دهد که قدمت آن به دوره ی اشکانیان میرسد.
مهم ترین راه دسترسی به منطقه، مسیر جدید مسجد سلیمانبه شهرکرد است که هم اکنون تا ابتدای منطقه آسفالته است و داخل منطقه نیز در حال زیرسازی و آسفالت کاری می باشد. داخل منطقه، راه های شنی روستایی دیگری هم وجود دارد.
دریاچه سد عباسپور
سد شهید عباسپور یا سد کارون یکی از بزرگترین سدهای ایران است که بر روی رودخانه کارون در جنوب غربی ایران احداث شدهاست. این سد در استان خوزستان و در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی مسجد سلیمان، واقع شده است. این سد پیش از انقلاب سد رضاشاه کبیر نام داشته است.
سد کارون ۱ بتونی دوقوسی میباشد. ارتفاع تاج سد از پی، ۱۸۸ متر وطول تاج آن ۳۸۵ متر میباشد. این سد، از اولین سدهای ساخته شده در ایران و خاورمیانه است که ساخت بدنهٔ آن در سال ۱۳۴۴ آغاز و تا سال ۱۳۵۴ ادامه داشت.
منطقه گردشگری کوشک
منطقهی گردشگری کوشک جزیرهایست بسیار تماشایی از توابع شهرستان «اندیکا»، که به سرزمین کوههای شگفت مشهور میباشد و در دل دریاچه زیبای سد شهید عباسپور قرار گرفته است. این محوطه گردشگری را به یقین میتوان در گروه یکی از زیباترین جزایر کشور قلمداد کرد.
مسیر مسافرت به این جزیره از جادهی شهرستان مسجد سلیمان به سمت شهرستان اندیکا برقرار است. در این مکان تفریحاتی همچون : کوهنوردی، صخرهنوردی، دوچرخهسواری ، غار نوردی و قایقسواری قابل دسترس و امکان پذیر هستند.
منطقه گردشگری کوشک
پل تاریخی لالی
شهرستان لالی در شمال شرقی استان خوزستان قراردارد این شهر در شهرستان لالی قرار گرفته و در حال حاضر از توابع مسجدسلیمان محسوب نمیگردد. مردم لالی از شاخهٔ هفتلنگ قوم بختیاری می باشند. پل کابلی و معلق شهدای لالی که بزرگترین پل معلق کشور محسوب میگردد، از جمله جاذبههای گردشگری و از زیباترین و جذابترین مناطق تفریحی و دیدنی شهرستان لالی قلمداد میشود.
آبشار آرپناه و دشت لاله های سرخ(لالی)
آبشار آرپناه واقع در ۴۵ کیلومتری شهر لالی در شمال خوزستان یکی از مکان دیدنی و خوش آب و هوای این شهرستان می باشد. قرار گرفتن این نقطه در بین کوه ها و وجود خود آبشار باعث خنکی نسبی این مکان حتی در تابستان ها شده است.
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
جاهای دیدنی اهواز
جاذبه های گردشگری : رودخانه کارون ، پل معلق، بقعه علی ابن مهزیار
شهر اهواز مرکز استان خوزستان می باشد.این شهر در ارتفاع ۲۰ متری از سطح دریا و در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی خرمشهر و آبادان و مسیر راه آهن سراسری خرمشهر به تهران قرار دارد .
رود کارون از میان شهر اهواز میگذرد و ۳۶۰ کیلومتر از این رود قابل کشتیرانی می باشد .
قدمت و تاریخ برای شهر اهواز به درستی معلوم نیست اما از قراین بر میآید که عیلامیان شهری در نزدیکی اهواز به نام اوکسن بنا کرده بودند و بعید به نظر می رسد که کلمات او کسین-خوز و هوزاز ،یک ماده باشند. پس از ویرانی شهر اهواز در دوران اشکانیان، اهواز تجدید بنا شد و باز پس از اشکانیان و ساسانیان ،اردشیر به بنای مجدد اهواز همت گماشت .همانطور که پس از دوران ساسانیان نیز شهر اهواز دستخوش ویرانی شد که باز به عمران آن پرداختند .
جاهای دیدنی اهواز
پل سفید اهواز
پل سفید اهواز یا پل معلق یا " پل هلالی " نام یکی از پلهای شهر اهواز است که یکی از نمادهای این شهر نیز محسوب میشود. این پل در سال ۱۳۱۵ شمسی بر روی رودخانهٔ کارون ساخته شده است که دارای دو قسمت پل معلق (یکی ۱۳۶ متری و دیگری ۱۳۰ متری) و سه قسمت قوسی ۴۹ متری هست. طول کل پل ۵۰۱٫۲ متر می باشد.
در حال حاضر به علت مراقبت بیشتر از بنا به صورت یک طرفه است و فقط خروجی فلکه شهدا به سمت بیمارستان رازی فعال است.
پل سفید از جاهای دیدنی اهواز
بقعه علی ابن مهزیار
وی از اصحاب علی بن موسی الرضا، محمد بن علی التقی ، علی بن محمد النقی، و حسن بن علی العسکری بوده و احکام دینی را نزد آنها فراگرفته و در برخی از مناطق، بهویژه در اهواز به عنوان نماینده او بوده است.
شیخ طوسی در رجال او را از یاران علی بن موسی الرضا می داند و می گوید: دانشمندی موثق و دارای اعتقادی درست بود و از یاران پیشوای نهم و دهم شیعیان نیز محسوب میشود. وی از مفسران قرن سوم هجری می باشد و بیش از سی کتاب و رساله در زمینههای مختلف معارف اسلامی دارد.
بقعه علی ابن مهزیار ازجاهای دیدنی اهواز
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
سوغات و غذاهای محلی خوزستان
غذاهای محلی و خوراکیهای بومی خوزستان
معمولا غذاهای سنتی خوزستان مختص خود منطقه هستند و در سایر شهرهای دیگر نام آشنا و شناخته شده نیستند مگر از خوزستان به جاهای دیگر برده شده باشد.
امگشت ترکیب خوشمزه ای از برنج و ماهی قباد می باشد که ابتدا برنج را می پزند و به آن کمی سبزی پلویی یا شوید اضافه می کنند. استخوان های ماهی را جدا و آن را کمی با پیاز، ادویه و کشمش سرخ می نمایند.
آش ارده نوعی پلو است که با ماش و ارده تیره رنگ (کنجد ساییده شده) پخته می شود و یک خوراک کامل به حساب می آید. البته به این غذا پلو ارده هم می گویند.
ماهی تنوری صُبوری در جنوب به ماهی صُبور علاقه زیادی دارند و آن را به صورت کبابی و تنوری آماده می کنند. سبزی هایی مثل گشنیز ، شنبلیله و سبزی پلویی نیز برای معطر کردن غذا لازم است. سیر و تمبر هندی در این غذا هم نقش مهمی دارند و طعم خاصی به آن می دهند.
پاکورا هندی نوعی میان وعده هندی است که از آرد سفید، آرد نخود، نمک، پیاز ، تخم مرغ ، آب، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل بصورت سرخ کرده تهیه میشود.
کبه عربی کمی به سمبوسه شبیه است؛ اما شکل بیضی دارد و پیش از سرخ کردن، آن را درون لایه ای از برنج پخته شده می پیچند. از گوشت چرخ کرده، لپه و برنج برای پر کردن داخل آن استفاده می کنند.
نافله غذایی گوشتی با طعم شیرین است که برای تهیه آن از گوشت چرخ کرده، پیاز، آرد نخودچی، سرکه، شکر، نعناع خشک، آب و ادویه از جمله زردچوبه استفاده می گردد.
سمبوسه ، فلافل و قلیه ماهی نیز از آن دسته خوراکیهایی محسوب می شوند که از خوزستان به سایر نقاط کشور برده شده اند و همه مردم آنها را میشناسند.
یکی از محبوبترین سوغاتیهای خوراکی اهواز، خرما است که انواع مختلفی دارد، از دیگر سوغاتیهای شهر اهواز میتوان به حلوا ارده، حلواشکری، حلوا کنجدی، شیر ارده، کلوچه سنتی، ادویه و لیف خرما اشاره کرد.
خرمای اهواز انواع مختلفی دارد که ازجمله آنها میتوان به خرما سایر (استعمران)، خرما زاهدی، خرما کبکاب، خرما خضراوی، خرما گنطار، خرما بریم، خرما برحی، خرما شاکری، خرما دیلگاری، خرما مکسون و خرما سودانی اشاره کرد.
کلیچه
پخت این شیرینی بومی که در بسیاری از مناطق استان انجام میشود، در برخی مناطق مانند خرمشهر، دزفول و شوشتر، رواج بیشتری دارد. کلیچه نوعی کلوچه است که در خمیرش ماست و زیره به کار میرود، لایهی میانی آن از خرما تهیه میشود و روی آن با زرده تخم مرغ و کنجد، تزیین میشود.
رنگینک نوعی دسر و شیرینی خشک جنوبی است که بیشباهت به حلوا نیست. برای درست کردن این شیرینی، از خرما و گردو استفاده میشود که یک غذای بسیار پرانرژی حاصل میشود.
تولید حلواشکری در شهرستان شوشتر استان خوزستان سابقهای دیرینه دارد.
مرکبات دزفول
بیش از ۱۲ نوع مرکبات در دزفول تولید میشوند که مشهور ترین آنها پرتقال بومی یا محلی است. این نوع پرتقال، سالم ترین و مرغوب ترین پرتقال کشور است.
سوغات خوزستان
از صنایعدستی خوزستان میتوان به گلیمبافی، خراطی، قلمزنی، بوریابافی،کپوبافی و عبا بافی اشاره کرد.
کپوبافی
از صنایع دستی مرسوم در جنوب ایران است که در استان خوزستان به ویژه شهرستان دزفول، رواج دارد. کپوبافی در واقع نوعی حصیربافی است که در آن از کاموای رنگی برای تزیین بافتههای حصیری استفاده میکنند.
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
روشها و مسیرهای مسافرت به خوزستان
نقشه آنلاین گوگل ⇓⇓
فرودگاهها و مسافرت هوایی به خوزستان
فرودگاه بینالمللی اهواز
فاصله اهواز مرکز استان خوزستان تا تهران: ۸۳۵ کیلومتر
مدت سفر هوایی: ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
مدت سفر با قطار: ۱۴ ساعت
مدت سفر زمینی: حدود ۱۰ ساعت
فاصله هوایی تا تهران: ۶۶۹ کیلومتر
فاصله فرودگاه تا مرکز شهر: در حدود ۱۰ کیلومتر
دیگر فرودگاهها : بهبان، دزفول، گچساران، ماهشهر، مسجد سلیمان (شهید آسیایی)
مسافرت با قطار اهواز
راه آهن جنوب به دلیل اهمیت نفت، یکی از نخستین خطوط ریلی کشور به شمار می رود که در سال ۱۳۰۶ شمسی عملیات ساخت آن آغاز و در سال ۱۳۱۷نیز به پایان رسید. محورهای اصلی راه آهن جنوب شامل اهواز-اندیمشک، اهواز-بندر امام-ماهشهر و نیز محور اهواز-خرمشهر-شلمچه می شود. البته راه آهن جنوب دارای ۱۸ ایستگاه می باشد که در طول خط اصلی به مسافت ۳۹۳ کیلومتر و خط فرعی ۱۸۰ کیلومتر امتداد یافته اند.
بهترین مسیر زمینی از تهران به اهواز
مسیر سفر زمینی از تهران به اهواز از اتوبان قم شروع شده و با عبور از اراک در استان مرکزی و سپس بروجرد و خرمآباد در لرستان وارد به بزرگراه جدید خرمآباد - اندیمشک میگردد. میتوان از مسیر جاده ای عبور کرد و هزینهی بالای عوارضی را نداد. با عبور از چند تونل طولانی و ادامه مسیر به اندیشمک و بعد از آن در نهایت به اهواز خواهید رسید.
نقشه آنلاین خوزستان ⇓⇓