همراهان عزیز : قصد داریم شما را با بهترین و مهمترین جاهای دیدنی استان ایلام و شهرستانهای آن ، همراه با جزئیات مهم و کامل آشنا کنیم. در این مقاله میتوانید از جاذبه های تفریحی و توریستی ، اماکن تاریخی ، سوغات و غذاهای خوشمزه محلی و نیز روشهای مسافرتی به این استان مطلع شوید.
شهر ایلام مرکز استان ایلام ، شهری نسبتا جوان و نوبنیاد میباشد که به علت زیبایی های طبیعی فراوانی که دارد عروس زاگرس نام گرفته است. شهر ایلام مهمترین شهر استان ایلام است که به لحاظ موقعیت سیاسی و بازرگانی محل تردد اهالی استان ها می باشد و بنا به اسناد تاریخی فراوان ، بخشی از کشور عیلام باستان بوده است .
در حال حاضر شهر ایلام به عنوان مرکز سیاسی- اداری استان ایلام از شهرهای توسعه یافته غرب کشور است و به لحاظ دارا بودن تفرجگاههای جنگلی و آثار تاریخی و باستانی متعدد از زیباترین شهرهای استان نیز محسوب می شود .و تا حدی روبه رونق گام برداشته است.عوامل موثر در پیدایش شهر و چگونگی نامگذاری و پیشینه تاریخی در کتیبه های بابلی آلامتو و آلام آمده است به قولی نام آن به معنی کوهستان یا کشور خورشید تابان می باشد .
استان ایلام
طبیعت دیدنی ایلام
مهمترین کوههای این شهرستان کبیرکوه است که از جهت شمال غربی به جنوب شرقی کشیده شده است .
رودهای این شهر عموماً از کبیرکوه سرچشمه گرفته و به رودخانه سیمره می ریزند و برخی هم از ایران خارج و وارد خاک کشور عراق می گردند .
آب و هوای ایلام
در نقاط مختلف به سبب پستی و بلندی زیاد دارای آب و هوای گوناگون است . روی هم رفته شهر ایلام دارای آب و هوای معتدل کوهستانی میباشد و اکثر مطلق درجه حرارت حدود ۳۷ درجه بالای صفر و متوسط درجه حرارت ۱۵درجه و حداقل آن ۶ درجه زیر صفر گزارش شده است. شهر ایلام در دره ای کوهستانی قرار گرفته و دامنه های مشجر و جنگلی انبوه منظره جالب توجه به آن داده است .
رشته کوهها:
شره زول : به بلندی ۲۰۵۰ متر و در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی ایلام قرار دارد
تواشیرخانی : به بلندی ۱۵۰۵ متر و در ۱۵ کیلومتری ایلام قرار دارد
بانکول : به بلندی ۲۳۰۴ متر و در ۱۰ کیلومتری شمال ایلام قرار گرفته است .
فراورده های کشاورزی :
شامل : گندم جو ذرت صیفی جات سبزیجات و حبوبات سیب گلابی انار انگور هلو و زردآلو می باشد.
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
دیدنیهای استان ایلام
⇓ نقاط تفریحی و دیدنی شهرهای استان ایلام ⇓
برای مشاهده جزئیات مهم گردشگری و توریستی هر شهرستان روی نام آن کلیک نمایید
شهرستان آبدانان
دیدنیهای آبدانان : مقبره سید صلاح الدین محمد ، قلعه آبدانان
آبدانان در میان رشته کوههای زاگرس واقع شده است. شهرستان آبدانان چهارمین شهرستان پرجمعیت استان ایلام و دویست و هشتاد و ششمین شهرستان ایران از نظر جمعیت است.
شهرستان آبدانان
مقبره سید صلاح الدین محمد
حیات گرامی آن جناب مطابق با شجره پیرمحمد (ع) مقارن با حیات طیبه امام هشتم (ع) بوده است و دوران حیاتش احتمالا بین سده های ۲۰۰الی ۳۰۰هجری قمری بوده که از اولاد سید ابراهیم ابن امام محمد باقر(ع) می باشد.
مقبره سید صلاح الدین محمد
قلعه آبدانان
قلعه در فاصله پنج کیلومتری در ناحیه جنوبی شهرستان آبدانان در شمال غربی روستای پشت قلا بر روی تپهای بلند آثار دژ دیده میشود که رودخانه دویرج از کنار آن میگذرد.
قلعه آبدانان
شهرستان ایوان
دیدنیهای ایوان : غار طلسم - آتشکده سیاهگل - امامزاده سید عبدالله - گردشگاه ییلاقی خوران ایوان
غار طلسم ایوان در ضلع شرقی دهستان سراب ایوان در ارتفاعات دَروَن درِیژْ و در بالای کوه مانشت، قرار دارد و به عنوان سکونتگاه حیوانات کوهستان شناخته می شود. این غار در سال ۱۳۶۹ توسط هیأت کوهنوردی استان ایلام و با همکاری امور سیاحتی فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی شد ، جنس سنگ های غار، آهکی است و قسمتی از کف آن خاکی و قسمت های دیگری از آن هم سنگی است.
غار طلسم ایوان
آتشکده سیاهگل
آتشکده در ساحل جنوبی رودخانه «گنگیر» و با فاصله تقریباً ۷۰۰ متر از آن قرار گرفته است و در داخل دشتی کوچک قرار دارد که به احتمال زیاد در اطراف این آتشکده، منازل مسکونی زیادی وجود داشته است. زمینهای حاصلخیز و آبرفتی اطراف آتشکده به احتمال زیاد وقف آن بوده است. این آتشکده دارای چهار دروازه به طرف چهار جهت اصلی میباشد و همانند آتشکده دوره ساسانی در شهرستان قصر شیرین است.
این بنای تاریخی ایوانی مربع شکل به اندازه ۵x۵ متر و ارتفاع حدوداً ۱۰ متر دارد و قطر دیوارهایش یک متر است.
گردشگاه ییلاقی خوران ایوان
این گردشگاه چشمه آبی زلال و درختان کهنسال و قدیمی دارد, هر سال پذیرای دهها هزار نفر دانش آموز در فصل تابستان است. این گردشگاه با امکانات تفریحی و گردشگری جالب توجه یکی از زیباترین و بهترین گردشگاه های استان ایلام است که در فاصله ۷ کیلومتری شهر ایوان قرار دارد .
گردشگاه ییلاقی خوران ایوان
شهرستان دره شهر
دیدنیهای دره شهر : پل تاریخی گاومیشان - شهر باستانی دره شهر - تنگ بهرام چوبین - قلعه شیخ مکان - بقعه امامزاده مهدی صالح - آتشکده دره شهر
شهر تاریخی و باستانی دره شهر در ادوار مختلف بارها ویران و آباد شده است .از جمله عوامل ویرانی آن تاخت و تاز سپاهان آشور و عربها بوده است. و بنابر نظری, دره شهر محل شهر باستانی( ماداکتو) پایتخت عیلامی است. اعلامیان که در دوره عهد باستان فرمانروای کوه های لرستان بودند؛ دره رودخانه و راه بزرگ ارتباطی منطقه و مرز شمالی را متصرف شدند و اماکن مستحکمی تاسیس نمودند که ماداکتو پایتخت دوم آنان از آن جمله است. ظاهراً دره شهر اولین شهر عیلامی بوده است که در حمله آشوربانی ، ویران و مردم آن قتل عام شدند.
در دره سمیره بقایای خرابههای عهد ساسانی بجا مانده است. ظاهراً دره شهر در دوره اعتلای هخامنشیان هنوز هم ویران بوده و یا اهمیت گذشته را نداشته است, ولی عهد اشکانیان دوره تجدید حیات آن بوده است که در عهد ساسانیان نیز مجدداً رونق یافته و آباد گردید. در خرابههای درهشهر که بازمانده یک شهر از زمان ساسانیان است, آثار چهارراهها ,کوچه ها و معابر با نظم ویژهای که در شهر سازی آن دوره معمول بود باقی مانده است. سکه هایی که در خرابههای دره پیدا شدهاند به خسرو سوم و جانشینان او تعلق دارند .
دره شهر از جاهای مهم و دیدنی استان ایلام
گفته میشود که در دره شهر در هنگام آبادانی متجاوز از پنج هزار خانه داشته، اما در میان خرابه های آن اثری از ساختمانی که شاید روزی مسجد و یا عبادتگاه دوره اسلامی بوده باشد یافت نشده است. در حال حاضر شهر دره شهر که در دامنه کبیرکوه و در کنار خرابههای شهر باستانی دوره ساسانی و رودخانه خروشان سیمره قرار دارد با استعداد کشاورزی و وفور منابع آب غنی ،مراتع سبز و جنگل های انبوه یکی از جاهای باستانی و دیدنیهای مهم استان ایلام محسوب میشود .
پل گاومیشان
این پل که بزرگترین پل تاریخی غرب کشور محسوب می شود از آثار مهم تاریخی شهرستان دره شهر می باشد. این پل در فاصله ۳۰ کیلومتری دره شهر در مرز بین ۲ استان لرستان و ایلام و بر روی رودخانه سیمره واقع شده است.
دهانه پل گاومیشان با عرض بیش از ۳۴ متر، بزرگترین دهانه معماری جهان باستان محسوب میشود ، ۱۷۵ متر طول و هشت متر عرض دارد و ارتفاع آن به ۲۱ متر میرسد.
تنگ بهرام چوبین
تنگ بهرام چوبین یکی از مهم ترین دره های کم عرض و بسیار مرتفع و استراتژیک در ضلع غربی مسیر جاده دره شهر_ پلدختر است. این تنگه که آن را شکارگاه بهرام هم می گویند, که دارای آثار ارزنده فراوان در قسمت ورودی, پیشانی و ارتفاعات است. این مجموعه آثار ارزنده یک قلعه به جا مانده از دوران ساسانی است که از سنگ و گچ ساخته شده و به ارتفاعات جنگلی کبیرکوه در عمق تنگه و مناطق صعب العبور آن ختم می شود .
تنگ بهرام چوبین
آتشکده دره شهر
آتشکده در خیابان نیروی هوایی قرار دارد. این بنا در بین مردم محلی به (طاق) معروف است. اندازه داخلی آن ۳٫۲۰ متر در۳٫۲۰ متر و بلندی گنبد کمی بیش از پنج متر است. این بنا که از قلوه سنگ و ملات گچ ساخته شده ، مورد مرمت قرار گرفته است. نکته قابل توجه این است که در منطقه ایلام مقبره های بزرگان در دوران اسلامی نیز با همین نوع معماری ساخته شده اند.
آتشکده دره شهر
شهرستان دهلران
دیدنیهای دهلران : زیارتگاه امامزاده عباس - غار خفاش - چشمه آب گرم - قلعه شاخ - زیارتگاه سید ابراهیم ، آبشار آبتاف - آتشکده میمه
غار خفاش
این غار در چهار کیلومتری شمال شهر دهلران در دامنه ارتفاعات سیاه کوه و ۴۰۰ متری غرب تنگ تاپووداخل دره ای با ارتفاع ۶۰۰ متر از سطح دریا واقع شده که دهانه آن با شعاع حدود ۱۵متر به سمت جنوب قرارگرفته، بطوریکه دورنمای آن از شهر دهلران قابل مشاهده است.
ظاهرا این غار یکی از غارهای تاریخی دوران غارنشینی بشر بوده که بعدها به زیستگاه خفاشها تبدیل شده است. غار دارای چند ورودی می باشد که یکی از همه بزرگتر است، راه رسیدن به غار را بومیان منطقه می شناسند و تابلو یا نشانه ای موجود نیست و در راسته کاری ماجراجویان قرار دارد.
قدمت غار را بیش از ۱۰ هزار سال میدانند و دمای غار در عمق ۲۰ تا ۳۰ متری به حدود ۴۰درجه می رسد که با افزایش عمق تا ۶۰درجه هم می رسد. درون این غار کلی قندیل های آویزان شده از سقف دارد که از مواد معدنی تشکیل شده اند. راه دسترسی به غار خفاش از شمال جاده آسفالته چشمه قیر ، با طی نمودن حدود یک کیلومتر راه مالرو است.
غار خفاش
قلعه شاخ
این قلعه در ۱۵ کیلومتری شرق شهر پهله و نزدیک روستای سرکمر از توابع بخش زرین آباد قرار گرفته است.
با توجه به مصالح بکار برده شده در ساخت آن ( قلوه سنگ و ملات گچ ) ، پلان و نقشه و مقایسه با سایر آثار دوره مربوط به اواخر دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی بوده است.
قلعه شاخ
امامزاده سید ابراهیم
در بخش زرین آباد در ۸ کیلومتری شرق شهر پهله و در نزدیکی روستای بردی ، دارای راه دسترسی آسفالته و با قدمتی ۷۰۰ سال پذیرای دوستداران خاندان عصمت و طهارت است. داشتن گنبد دو پوسته از ویژگیهای منحصر بفرد این بنای عزیز و تاریخی است. دارای امکانات اقامتی است و امامزاده سید ابراهیم فرزند بلافصل امام باقر ( ع ) می باشند.
آبشار آبتاف
این آبشار در مسیر میمه به پهله (مرکز بخش زرینآباد شهرستان دهلران) و در نزدیکی روستای زرآب قرار دارد.
آبشار آبتاف
شهرستان شیروان و چرداول
دیدنیهای شیروان و چرداول : قلعه سام - امامزاده عباس - شهر باستانی شیروان
شهر باستانی شیروان
این شهر در قرنهای ۵-۴ هجری ساخته شده و در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی شیروان و نیز در فاصله ۱ کیلومتری جنوب روستای هنامه قرار گرفته است که غارهای هنامه نامیده میشود. این خانه ها که در دل کوه و توسط دست کنده شده اند شامل سه فضاهای مسکونی، انبار و آغل است که در سه طبقه ساخته شده اند. طبقه اول محلی برای نگهداری احشام و طبقات دوم و سوم محل انبار آذوقه و اسکان افراد بوده است.
شهر باستانی شیروان
قلعه سام
قلعه سام در روستای چم بور از توابع بخش مرکزی شهرستان شیروان و چرداول قرار دارد. و قدمت این قلعه به عهد ساسانیان میرسد که بر فراز یکی از کوههای پیرامون روستای چم بور بنا شده و کوه مزبور نیز به نام سام معروف شده است .این قلعه دارای دو برج در شمال و شمال غربی میباشد که ارتفاع هر یک از آنها حدود ۱۲ متر است.
شهرستان مهران
دیدنیهای مهران : قلعه کنجانچم - امامزاده علی صالح - سنگ نوشته عاشوری - مسجد جامع مهران - امامزاده سید حسن - آرامگاه امامزاده سید محمد عابد
قلعه کنجانچم
قلعه کنجانچم
سنگ نوشته عاشوری
سنگ نوشته آشوری یا نقش برجسته گلگل یکی از مهمترین آثار تاریخی استان ایلام است که در ۸ کیلومتری شهر ملکشاهی و بر دیوار شرقی تنگ کوچکی که روستای گل گل در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر ایلام در دهانه آن استقرار یافته، قرار دارد. این سنگ نوشته مربوط به زمان آشور بانیپال؛ پادشاه مقتدر آشوری بوده و یادگاری از حمله و تصرف این منطقه توسط سلسله آشوری در هزارههای قبل از میلاد است.
قلعه امیرآباد
این قلعه در روستای امیرآباد در کنار راه مهران- صالح آباد قرار دارد و در دوره والیان از سنگ ,آجر ,خشت و گل بنا شده است. آثار به جا مانده از این قلع شامل یک فضای عمومی, تعداد اتاق هر یک به مساحت ۱۲ متر مربع و چند زیر زمین می باشد. وضعیت فعلی بنای قلعه نیمه ویرانه است .
قلعه امیرآباد
استان ایلام با ۱۹۰۸۶ کیلومتر مربع حدود ۱/۴ درصد مساحت کل کشور را تشکیل میدهد. این استان در غرب دامنه سلسله جبال زاگرس در گوشه غربی کشور قرار گرفته است. استان ایلام از جنوب با خوزستان, از شرق با لرستان ,از شمال با کرمانشاه و دارای ۴۲۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق می باشد. سرزمینی که اکنون استان ایلام نام دارد بنا به اسناد تاریخی فراوان بخشی از کشور عیلام باستان بوده است .
شهرستان های استان ایلام عبارتند از: آبدانان , ایلام, ایوان, دره شهر دهلران ,شیروان و چرداول و مهران
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
گردشگری در شهرستان ایلام
جاهای دیدنی ایلام
شهر ایلام در سال ۱۳۰۸ در غرب و شمال شرقی ده بالا و در منطقه ای که حسین آباد نامیده می شد در جوار ساختمان های بجا مانده قدیم ، ساخته شده و با توجه به سابقه تاریخی منطقه و تصویب فرهنگستان ایران ، ایلام نامیده شد که رفته رفته بر جمعیت و رونق آن افزوده گشت. در واقع ایلام کنونی در بخش کوچکی از ایلام باستانی قرار دارد که یکی از بزرگترین تمدن های باستانی در آن پدید آمده است .
جاهای دیدنی ایلام
اهمیت و موقعیت شهر ایلام با ایجاد راه ها و اتصال به مراکز شهری مخصوصاً نزدیکی با مرز می باشد و وجود آب و هوای نسبتا مناسب و مساعد و مرکزیت سیاسی و وجود موسسات رفاهی بهداشتی و فرهنگی بیشتری نسبت به سایر شهرهای استان ایلام ،موقعیت این شهر را ممتاز می نماید .
جنگل های اطراف شهر و چشمه های غربی و جنوب غربی شهر ایلام که باغ های متعددی را به وجود آوردهاند از گردشگاههای تابستانی ایلام به شمار می رود .
دره دالاب - روستای مورت - تجریان دره - ارغوان شلم ، پارک جنگلی ششدار ، تفریحگاه جنگلی تنگ دالاو از گردشگاه های دیگر ایلام می باشند .
دره دالاب
منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ منطقهای کوهستانی از سلسه جبال زاگرس است که سیمای آن از ارتفاعات خیلی مرتفع و تپهماهورهای ناهمگن و درههای عمیق تشکیل شده است.
دره دالاب از جاهای دیدنی ایلام
پارک جنگلی ششدار
این تفریحگاه در پنج کیلومتری شهر ایلام و در کنار کوه قلاقیران در مسیر جاده ایلام -کرمانشاه واقع شده و از شاخصترین تفریحگاه های استان محسوب میشود .این ناحیه تفرجی به خاطر مجاورت با شهر ایلام و نزدیکی به یکی دیگر از تفریحگاه های زیبای طبیعی به نام منجل مورد استفاده وسیع مردم و دوستداران طبیعت به ویژه در ایام و فصول بهار و پاییز قرار میگیرد .در حد فاصل بین این تفریحگاه و ناحیه منجل, چشمه سارها و باغات زیبای سلطان آباد قرار گرفته است .
پارک جنگلی ششدار از جاهای دیدنی ایلام
تجریان دره
تفریحگاه زیبا و جنگلی تجریان در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر ایلام در مسیر چوار -مورت و بولی قرار دارد و دارای چشمههای آب زلال می باشد. این تفریحگاه در مجاورت تنگ زیبای موسوم به تنگ بهشت واقع شده است. و با توجه به اقلیم و آب و هوای منطقه از فصل زمستان تا بهار مورد استفاده قرار می گیرد .
تفریحگاه تجریان دره از جاهای دیدنی ایلام
تنگ ارغوان شلم
این تفریحگاه تقریبا در فاصله دو کیلومتری شهر ایلام در کنار تونل جدید آزادی واقع می باشد. وجود جنگل انبوه بلوط در دو سمت جاده و تیغه های سنگی و زیبای کوهستان و گردشگاه های مناسب و درختان ارغوان در طول تنگه و ترکیب رنگ ها در نظام طبیعی و مراتع پرپشت و گونه های نادر گیاهی مانند گون - طویلک - قارچ و استفاده از گیاهان معطر در محدوده این تنگه و ارتفاعات ییلاقی آن در مسیر گز گردکان و سورگه صنعت زنبورداری را در تهیه عسل ناب ایلامی رونق بخشیده است.
ارغوان شلم از جاهای دیدنی ایلام
تفریحگاه جنگلی تنگ دالاو
این تفریحگاه در مسیر جاده اسلام آباد- ایلام در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر ایلام قرار گرفته و دارای جنگلهای انبوه بنه, زالزالک و بلوط و چشمه طبیعی آب میباشد. تفریحگاه دالاو از وسعت قابل توجهی برخوردار است و با توجه به مجاورت با اتفاقات طبیعی و تفریحی و شکارگاه های منطقه و ییلاقی بودن آن ,در بهار و تابستان مورد استفاده دوست دارند و مشتاقان زیباییهای طبیعت قرار میگیرد .
تفریحگاه جنگلی دالاو از جاهای دیدنی و طبیعی ایلام
آثار باستانی شهر ایلام
قلعه والی از دوران قاجاریه - کاخ فلاحتی از دوران قاجاریه - آتشکده متعلق به روزگار ساسانیان - مسجدجامع - موزه تاریخ - طبیعی ایلام - سنگ نوشته تخت خان - پارک جنگلی چغاسبز - قلعه قیران - غار زینه گان
کاخ فلاحتی یا کشاورزی
کاخ فلاحتی مربوط به دوره قاجار است و در شهر ایلام ، خیابان آیت الله عبد الرحمن حیدری ایلامی واقع شده است.کاخ فلاحتی به دستور غلامرضا خان ابوقداره در سال ۱۳۲۶ هجری قمری احداث شد و با توجه به این که در محوطه سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام قرار گرفته بود، به کاخ فلاحتی (کشاورزی) معروف شد.
کاخ فلاحتی از آثار تاریخی و جاهای دیدنی ایلام
قلعه والی
قلعه والی بر روی تپهای به نام چقا میرگ در محل فعلی خیابان پاسداران شهر ایلام واقع شده است .این قلعه در سال ۱۳۲۶ هجری قمری و در زمان حکومت محمدعلی شاه قاجار و حکومت والیان محلی پشتکوه و به دستور غلامرضا خان ابوقداره والی لرستان ساخته شده است. وسعت کل این قلعه در ۲۵۰۰ متر, مساحت زیربنای آن ۱۵۰۰ متر ,مربع و حیات آن ۷۰۰ متر است.
اتاق ها و تالارها در امتداد سه ضلع شرقی, غربی و شمالی قرار دارد و از مصالح آجر و گچ و در مواردی سنگ مرمر در ساخت آن استفاده شد شده است. در داخل حیاط این قلعه نیز سنگ نوشته های بلند وجود دارد که در متن آن تاریخ ساختن آن در زمان محمدعلی شاه قاجار و غلامرضا خان ابوقداره والی لرستان هک شده بود بر اساس این سنگ نوشته معمار این قلعه حاجی درویش علی کرمانشاهی بوده است. این قلعه از سوی سازمان میراث فرهنگی کاملاً به سبک و سیاق اولیه خود باز سازی شده و به عنوان یک گنجینه فرهنگی برای بازدید عموم گشوده شده است .
قلعه قیران
قلعه قیران بر فراز کوه معروف قلاقیران که در ناحیه جنگلی بسیار زیبایی به نام ششدار یا شش دان مشرف است, قرار دارد. شکل این قلعه و موقعیت قلعه بالایی آن چشم انداز و زیبایی خاصی را در شهر ایلام به وجود آورده است.
سنگ نوشته تخت خان
سنگ نوشته بر روی سنگی بزرگ به ابعاد ۲ * ۱ متر در محلی به نام تخت خان ۳۴ کیلومتری جاده ایلام -مهران هتاکی شده و مضمون آن در رابطه با تاریخ ایلام و حکمرانان آن است .
سنگ نوشته تخت خان
غار زینه گان
غار شگفت انگیز زینه گان در ۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر صالح آباد و در فاصله ۵۲ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. این غار بدون سقف که بیش از یک کیلومتر طول دارد، دارای آب فراوان، دهلیزهای آبگیر، قندیل های متعدد و آبچک های طبیعی و بسیار جالب می باشد.
غار زینه گان از جاهای دیدنی و طبیعی ایلام
هوای داخل غار بسیار سرد و مطبوع است و درحالی که منطقه صالح آباد درتابستان حدود ۴۰ درجه گرما دارد، اختلاف هوای بیرون غار در تابستان تقریباً ۵۰ درجه است و به همین دلیل آن را غار بهشت نیز می نامند.
آتشکده های استان ایلام عبارتند از :
آتشکده سیکان (چهارطاقی )در روستای سیکان دره شهر مربوط به دوره ساسانی .
آتشکده مهدیآباد( چهارطاقی) .
در روستای مهدی آباد دره شهر مربوط به دوره ساسانی .
آتشکده سپاه در زرنه ایوان مربوط به دوره ساسانی .
آتشکده و معبد تاریخی در میمه زرین آباد مربوط به دوره ساسانی .
آتشکده دو طبقه ساسانی در منطقه چرداول نزدیکی سراب گه .
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
سوغات و غذاهای محلی ایلام
غذاهای محلی
سوغات ایلام
بخش شیرینی :
انواع شیرینی بژی بر ساق، شیرینی کله کنجی، شیرینی کاک، نان ساجی و شله کینه ایلام، شیرینی گمگه و حلوای بگل که ترکیبی از پودر کشک و خرما است .
حلوای بگل
شیرینی بژی بر ساق تهیه شده از روغن حیوانی ، رازیانه یا زیره ، زعفران و آرد
شیرینی بژی بر ساق
نانهای محلی ایلام
بخش کشاورزی : کنجد، گردو، سقز محلی از صمغ درخت بنه
بخش دامداری : روغن حیوانی معروف به روغن کرمانشاهی، کره محلی، کشک، عسل کوهی مربوط به مناطق سورگه و شلم
بخش صنایع دستی : جاجیم، نمد مالی، گیوه
جهت مشاهده کامل هر مطلب در همین صفحه روی آن کلیک کنید
نقشه آنلاین ایلام در انتهای مطلب ⇓
روشها و مسیرهای مسافرت به ایلام
مسیرهای مسافرت به ایلام با هواپیما
فرودگاه ایلام از جمله فرودگاه هایی است که تنها پروازهای داخلی در آن انجام می شود. غالب پروازهای آن در چند سال اخیر با هواپیمای آنتونوف و طی چند سال اخیر با هواپیمای فوکر-۱۰۰ انجام میگردد.
هواپیمایی ماهان هم به هواپیماهای BAE از ایلام به تهران و بالعکس پرواز دارد. اخیرا پروازهای ایران ایر با هواپیماهای جدید ATR از ایلام به شهرهای تهران ، اصفهان، مشهد و نوشهر و بالعکس برقرار شده است.
مسیرهای مسافرت به ایلام با قطار
استان و شهر ایلام، فاقد ریل و ایستگاه قطار میباشد و امکان سفر به این شهر با استفاده از قطار میسر نیست.
مسیرهای مسافرت به ایلام با ماشین
سفر به ایلام با خودروی شخصی، از طرق مختلف قابل انجام است. مسیر کرمانشاه به ایلام بهترین مسیر برای سفر به ایلام از شهرهای شرق و شمال شرق است که از دو مسیر تشکیل شده است. مسیر اول، مسیر از طریق شهر حمیل و ورود از طریق کمربندی شرقی شهر است که مسیر اصلی ترانزیت و اتوبوس های بین شهری نیز میباشد. این مسیر کوتاه تر و در عین حال کوهستانی و پر پیچ و خم است. مسیر دوم شمالی، مسیر اسلام اباد غرب و ارتفاعات قلاجه است. این مسیر به نسبت مسیر حمیل خلوت تر و دارای جاده باز تری است. و مسیر قدیمی ایلام به کرمانشاه بوده است.
در جنوب و شرق، از طریق دره شهر و دهلران میتوان به استان وارد شد. مسیر دهلران از خوزستان و دزفول به دهلران، مهران و سپس شهر ایلام میرسد که عمده مسیر باریک و صاف است. مسیر غربی که از دره شهر و از سمت استان لرستان وارد استان ایلام میشود، مسیری پر پیچ و خم، قدیمی و بسیار بیکیفیت است.
مسیرهای مسافرت به ایلام با اتوبوس
از تهران و استانهای همجوار